Άφησαν τα Άγραφα χωρίς ίντερνετ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ «ΣΚΟΤΑΔΙ» – ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Απίστευτο κι όμως ελληνικό... Εν έτει 2020 μια ολόκληρη περιοχή της χώρας δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο! Και αν για κάποιους η σύνδεση στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί εργαλείο μόνο για ενημερωτικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς, στην εποχή της πανδημίας και του lockdown το διαδίκτυο πια αποτελεί το υποχρεωτικό «φανάρι» της εκπαίδευσης, καθώς ο μόνος τρόπος να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου είναι, ως γνωστόν, η τηλεκπαίδευση!

Πλήρης γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών Volvo στην Ευρώπη το 2021

 

Η Volvo εκτελεί τώρα δοκιμές των ηλεκτρικών βαρέων φορτηγών FH, FM και FMX, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην Ευρώπη για εθνικές μεταφορές και σε αστικά εργοτάξια. Αυτά τα φορτηγά θα έχουν μικτό συνολικό βάρος έως 44 τόνους. Ανάλογα με τη διαμόρφωση της μπαταρίας, η αυτονομία τους μπορεί να φτάσει και τα 300 χλμ. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και η μαζική παραγωγή τους θα ξεκινήσει το 2022.

Πούτιν: Όλα τα ρωσικά εμβόλια κατά του κοροναϊού είναι αποτελεσματικά

 

«Υπάρχουν ήδη δύο κατοχυρωμένα εμβόλια»


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι όλα τα ρωσικά εμβόλια κατά του κοροναϊού είναι αποτελεσματικά, προσθέτοντας ότι σύντομα θα κατοχυρωθεί και το τρίτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού.


Η Ρωσία έχει αρχίσει να κάνει χρήση του δικού της εμβολίου Sputnik-V, παρότι η Τρίτη φάση των

Οι τρεις βασικές κινήσεις για να κάνεις οικονομία στο ρεύμα

 

Τι συνήθειες πρέπει να αλλάξεις


Ο λογαριασμός του ρεύματος είναι σίγουρα ένα από τα πιο μεγάλα έξοδα σε ένα νοικοκυριό. Και βέβαια, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρικές συσκευές στην καθημερινότητα αλλά αν το κάνουμε με μεγαλύτερη σύνεση και προσοχή μπορούμε να δούμε μια σημαντική διαφορά στο λογαριασμό του ρεύματος.

Επίδομα 400 ευρώ: «Εκτός» μένουν ξανά 440.000 μακροχρόνια άνεργοι

 

Χάνουν το επίδομα των 400 ευρώ περίπου 440.000 μακροχρόνια άνεργοι, καθώς -όπως και την προηγούμενη φορά που δόθηκε το έκτακτο επίδομα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας- το δικαιούνται μόνο όσοι συμπλήρωσαν 12μηνη εγγεγραμμένη ανεργία μετά την 1η Μαρτίου του 2020.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, τα 400 ευρώ θα λάβουν περίπου 130.000 άνεργοι, ενώ οι εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στον ΟΑΕΔ ανέρχονται σε 578.668.

Επίσκεψη στα Ιωάννινα Alexis Tsipras

 

Έστω και στο και πέντε, η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να αυτοαποθεώνεται και να αυτοθαυμάζεται.

Μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε με την ολιγωρία της, ας έρθει να ζητήσει τη βοήθεια όλων μας για να καταστρώσουμε ένα σχέδιο ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

Την ημέρα που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε το 2ο lockdown στη χώρα, στην Βουλή ψηφίζονταν ένα από τα πιο κατάπτυστα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί ποτέ. Για να πληροφορηθούν οι Έλληνες πολίτες το περιεχόμενο αυτών που ψηφίστηκαν θα έπρεπε δυστυχώς να διαβάζουν Fanancial Times που δημοσίευσε εκτενές άρθρο, γιατί εδώ δεν ασχολήθηκε κανένα συστημικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης και αν γράφτηκε κάτι στις εφημερίδες θα ήταν στα ψιλά!
Χθες ψηφίστηκε:
1. Η κατάργηση της εισαγγελίας διαφθοράς( βλέπε Τουλουπάκη)
2. Η παραγραφή αδικημάτων λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής που είχαν τελεστεί πριν τις 1/7/2019 . Αφορά σε 5.000 περίπου περιπτώσεις κατηγορουμένων για υποθέσεις άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας.

Μ. Λέκκας για κακοκαιρία στην Κρήτη: Έπεσε βροχή ενός χρόνου σε λιγότερο από 24 ώρες

 

Τεράστιες ήταν οι ποσότητες νερού που έπεσαν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Χερσονήσου ο οποίος από το μεσημέρι της Τρίτης προσπαθεί να καταγράψει τις ζημιές και να επιστρέψει στην κανονικότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, μόνο στα Μάλια καταγράφηκαν έως τις 5 το απόγευμα 360 χιλιοστά βροχής.
 
«Πρόκειται για μία τεράστια ποσότητα νερού. Είναι ουσιαστικά η βροχή ενός έτους που έπεσε στα Μάλια σε λιγότερο από ένα 24ωρο»,

Οι Financial Times διαψεύδουν τον Κικίλια: Άσχημη η εικόνα της Ελλάδας, όσον αφορά στους θανάτους από Covid-19

 

Στην ενημέρωση που ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε σχετικά με την κατάσταση στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, μεταξύ άλλων επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρόμενος στη συνέντευξη που δόθηκε πριν από μερικές ημέρες, στην οποία ο κ. Τσίπρας είχε αναφερθεί στην επιδείνωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολόγικά στοιχεία στη χώρα.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «fake news» και σημείωσε ότι «απέναντι στην εθνική προσπάθεια υπάρχει ο Αλέξης Τσίπρας και όσοι σύντροφοι ακολουθούν αυτή τη λαϊκίστικη

Μετέτρεψε τη Λαμποργκίνι του σε… υποβρύχιο και διέσχισε τους πλημμυρισμένους δρόμους (Video)

 

Συνήθως βλέπουμε όσοι έχουν αυτοκίνητα τύπου Τζιπ να μη δυσκολεύονται να διασχίσουν τους δρόμους ακόμη και όταν βρέχει και εκείνοι είναι πλημμυρισμένοι. Το να δούμε όμως μια Λαμποργκίνι, ένα πανάκριβο χαμηλό σπορ αυτοκίνητο να μετατρέπεται σε υποβρύχιο και να το καλύπτουν τα νερά καθώς διασχίζει έναν δρόμο είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. 
Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στη Φλόριντα των ΗΠΑ, η οποία χτυπήθηκε από τον τυφώνα Έτα. Οι δρόμοι πλημμύρισαν αλλά ένας ιδιοκτήτης του πανάκριβου αυτοκινήτου είπε να τους διασχίσει μετατρέποντας το σε… υποβρύχιο. 

Η Εθνική Τράπεζα «κατεβάζει ρολά» σε 41 ακόμα καταστήματα - Δείτε σε ποιες περιοχές

 

Σε κλείσιμο 41 ακόμα καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα προβαίνει άμεσα η Εθνική Τράπεζα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή 6/11 στους διευθυντές των καταστημάτων αυτών, μια εξέλιξη που σχετίζεται άμεσα με την προώθηση του επικείμενου προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης περίπου 1000 υπαλλήλων.

Σύμφωνα τον σχεδιασμό της ΕΤΕ, ρολά κατεβάζουν καταστήματα στις περιοχές Καλύβια, Μαραθώνας Πικέρμι κ.α. αλλά και καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, όπως Μητρόπολη και Σόλωνος. Επιπλέον, κλείνουν καταστήματα και σε πόλεις της επαρχίας, όπως σε Κόνιτσα, Βόνιτσα, Αμύνταιο, Παλαμά Καρδίτσας κ.α.

«Ο Θεός να μας φυλάει...»: Ανατριχιαστική δήλωση του υπ. Άμυνας των ΗΠΑ που ο Τραμπ απέλυσε μέσω Twitter

 

Την πρόβλεψη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του θα αρχίσει να απολύει όλα τα έμπειρα στελέχη της κυβέρνησής του και θα τα αντικαθιστά με «yes-men», οδηγώντας τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια έκανε ο τέως υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, τον οποίο ο Τραμπ απέλυσε μέσω Twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν συμβεί αυτό «ο Θεός να μας φυλάει».
 
Σε συνέντευξή του στους Military Times, που δόθηκε στις 4 Νοεμβρίου και δημοσιεύτηκε λίγο μετά την ξαφνική απόλυσή του του, ο Έσπερ απάντησε σε όσους -και στον ίδιο τον Τραμπ- τον αποκαλούσαν κοροϊδευτικά «Yesper», λέγοντας:

Καταγγελία ΟΕΝΓΕ: Με τρίμηνες συμβάσεις οι 100 από τις 300 προσλήψεις γιατρών που ανήγγειλε η κυβέρνηση

Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό καλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί διοργανώνοντας παρεμβάσεις για μέτρα στήριξης του ΕΣΥ στις 12 Νοεμβρίου. Καταγγέλλουν μάλιστα την κυβέρνηση για «εγκληματικές ευθύνες» σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας «δεν είναι ατομική ευθύνη». Ειδικότερα δε για τις προσλήψεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει: «Προσλαμβάνει με κατεπείγουσες διαδικασίες 300