Γαλλία: Θετικός στον κορωνοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν

 

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μπερνάρ Καστέξ ο Μακρόν θα τεθεί σε καραντίνα.

Οπως διευκρίνισε, θα συνεχίσει κανονικά να εργάζεται εξ αποστάσεως. 

Νέα κόντρα Ακρίτα - Άδωνι για το Λονδίνο: «Περιμένω ή τα αποδεικτικά σου στοιχεία ή τη συγγνώμη σου»

 Σκληρή απάντηση έδωσε η Έλενα Ακρίτα σε σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τα δύο διαμερίσματα που έχει στο Λονδίνο η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

«Άκου λίγο Αδωνη, τι έτσι ‘χυδαίο’. Χυδαίο (και μηνυσιμο) είναι να βάζεις σε εισαγωγικά πρόταση που δεν έγραψα ποτέ και πουθενά. Σε προκαλώ να παραθέσεις το λινκ όπου γράφω πως «το νόμισμα δεν είναι φετίχ». Σε προκαλώ επίσης να παραθέσεις το λινκ όπου λέω για τα... «κλπ». Ποια ακριβώς είναι τα «κλπ»; Πού και πότε τα έχω πει;

Το 2012 στο Facebook (η LIFO αναδημοσίευση έκανε), έγραψα ΜΟΝΟΝ το εξής:

Ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα αγόρασαν ένα σπίτι με επτά υπνοδωμάτια και εννέα μπάνια στο Edgartown της Μασαχουσέτης

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Μισέλ Ομπάμα αγόρασαν ένα σπίτι με επτά υπνοδωμάτια και εννέα μπάνια στο Edgartown της Μασαχουσέτης, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η τιμή για το κτήμα 29 στρεμμάτων ήταν 11,75 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία.

Η Κίνα ενεργοποιεί επιτυχώς τον «τεχνητό ήλιο» με πυρηνική ενέργεια

 

Η Κίνα ενεργοποίησε με επιτυχία τον αποκαλούμενο «τεχνητό ήλιο», έναν αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τις ενεργειακές του φιλοδοξίες για τα επόμενα χρόνια - εάν μπορούν να το καταστήσουν πιο βιώσιμο.

Η Αρχή Ατομικής Ενέργειας της Κίνας πυροδότησε για πρώτη φορά τον αντιδραστήρα HL-2M Tokamak την Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσίευση δημοσίων εκθέσεων. Η σύντομη δοκιμή χαιρετίζεται ως ένα σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα εν μέσω μιας παγκόσμιας προσπάθειας για ανάπτυξη ασφαλέστερων,