Στους 24 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τουρκία


Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ασαφή, ωστόσο οι αρχές μιλούν για κακοκαιρία αλλά και μία κατολίσθηση. Το CNN Turk μετέδωσε πάντως πως αιτία της τραγωδίας ήταν μία γέφυρα, που είχε καταρρεύσει. Μεταξύ των τραυματιών είναι και Ρώσοι τουρίστες, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων.

«Σφαγή» στο τουρκικό δημόσιο από τον Ερντογάν Απολύονται περισσότεροι από 18.000 εργαζόμενοι

Περισσότεροι από 18.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο απολύονται στην Τουρκία με διάταγμα που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ανάμεσα στους οποίους πάρα πολλά μέλη των δυνάμεων της τάξης, αλλά και εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί. Συνολικά 18.632 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 9.000 αστυνομικοί και 6.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων είδαν τα ονόματά τους να δημοσιεύονται στο διάταγμα, το οποίο παρουσιάσθηκε στα μέσα ενημέρωσης ως το τελευταίο πριν από την πιθανή άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης αύριο Δευτέρα.

Καμιλέρι: Είμαι απογοητευμένος που οι Ιταλοί αποδέχονται ρατσιστικές απόψεις όπως το 1937

«Υπάρχει μια κακή συναίνεση για τις εξτρεμιστικές θέσεις του Ματέο Σαλβίνι, και μου θυμίζουν την κατάσταση του 1937» λέει ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Repubblica. Ο δημιουργός του τηλεοπτικού «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο» λέει ότι δυστυχώς ο ρατσισμός κάνει και πάλι την εμφάνιση του στην Ιταλία ενάντια στους μετανάστες. «Συμμερίζομαι τις ανησυχίες του τελευταίου μου Μονταλμπάνο. Ποτέ δεν ήθελα να δω τον αντίπαλο του στην κυβέρνηση»,

Από σήμερα σουλτάνος και με φιρμάνι

Μόλις 13 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το κυβερνών «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑΚΡ) του Ερντογάν δρομολογούσε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. με τη στήριξη της κοινής γνώμης. Την εποχή εκείνη φαινόταν ότι εδραιώνονται στην Τουρκία η δημοκρατία, η ελευθερία της γνώμης και η κοινωνική συμφιλίωση.

Η Τουρκία παραχωρεί υπερεξουσίες σε έναν πρόεδρο ο οποίος τα τελευταία χρόνια φαίνεται να ακολουθεί μία πολιτική ατζέντα όλο και πιο ισλαμιστική, εθνικιστική, αυταρχική 

Εφιαλτικό σενάριο: "Οι μέδουσες θα αντικαταστήσουν τα ψάρια"

Μετά τη συνέντευξη στο zougla.gr του Ιταλού καθηγητή θαλάσσιας βιολογίας, Στέφανο Πιραΐνο, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα για να συμμετάσχει σε συνέδριο στο Λουτράκι που αφορούσε στην εμφάνιση μεδουσών στις ελληνικές ακτές, η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, συνεχίζει να ερευνά το φαινόμενο φιλοξενώντας τις απόψεις διακεκριμένων επιστημόνων. Είναι γεγονός πως η επιδρομή των μεδουσών στις ελληνικές ακτές αφορά χιλιάδες πολίτες αλλά και πολλούς επιχειρηματίες εν' όψει της καλοκαιρινής περιόδου. Το φαινόμενο όμως αφορά και την ελληνική Πολιτεία, η οποία προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις.