Μάρτυρας Προανακριτικής: Ήταν και ο Θεοδωρικάκος όταν γνώρισα τον Παππά στο σπίτι του Καλογρίτσα

 

Τη στιγμή που πηγές της ΝΔ προσπαθούν να καταστήσουν απόδειξη ενοχής του Νίκου Παππά την παρουσία του στη μάζωξη που πραγματοποιήθηκε στην οικία  Καλογρίτσα το 2016, ο μάρτυρας της Προανακριτικής, Χρ. Νικολάου, αποκάλυψε ότι εκτός από τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ το «παρών» είχε δώσει και ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών και κουμπάρος του εργολάβου, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στα… απόνερα του πυρηνικού εφιάλτη της Φουκουσίμα

 

Οι δεξαμενές που αποθηκεύουν το νερό που είχε υποστεί επεξεργασία αλλά εξακολουθεί να είναι ραδιενεργό, στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Ντάιτσι στην πόλη Οκούμα, στη Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, με φόντο τον Ειρηνικό Ωκεανό.

  Αλυσιδωτές αντιδράσεις πυροδοτεί, δέκα χρόνια μετά, η απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης να ανάψει το πράσινο φως ώστε να απελευθερωθούν στον Ειρηνικό Ωκεανό τεράστιες ποσότητες επεξεργασμένου αλλά ραδιενεργού νερού από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Πρωτοφανείς δηλώσεις Δένδια σε αραβικό μέσο για τα πετρέλαια στο Αιγαίο!

 

Μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη από τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια, την οποία πραγματικά δεν περιμέναμε. Ο υπουργός μιλώντας στο αραβικό δίκτυο Arab News, εμφανίστηκε ως άλλος Βαρουφάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο!


Διάβασε το πραγματικά απίστευτο απόσπασμα:

Υποψήφιος Αλβανός πρωθυπουργός έξυνε τα επίμαχα σημεία του σε ομιλία (video)

 

 Απελπισμένοι οι Αλβανοί πολίτες λίγο πριν επισκεφτούν την κάλπη..

  Αναβρασμός επικρατεί στην Αλβανία τις τελευταίες μέρες, καθώς η χώρα πλησιάζει όλο και πιο κοντά στις βουλετικές εκλογές. 


Και μπορεί ο Έντι Ράμα να έχει απασχολήσει έντονα για την αδιαφάνεια και τις αμφισβητούμενες μεθόδους του σε εσωτερική και εξωτερική πολιτική, ο αντίπαλος του που φιλοδοξεί να τον αντικαταστήσει δεν δείχνει θετική εικόνα.

Βουτιά θανάτου από τον 7ο όροφο για επιχειρηματία (video)

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GrTimes.gr, ένας άνδρας ηλικίας 79 ετών ο οποίος φέρεται να ήταν ιδιοκτήτης επιχείρησης, έπεσε στο κενό από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Καρόλου Ντηλ.


Παγίδα θανάτου στο Ιόνιο για το απειλούμενο με εξαφάνιση τρυγόνι

 

Για άλλη μία χρονιά η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μπει οριστικό τέλος στη λαθροθηρία του τρυγονιού, που μετατρέπει κάθε άνοιξη τα Ιόνια νησιά σε βωμό θυσίας χιλιάδων κατάκοπων μεταναστευτικών τρυγονιών.

Η έκκληση της Ορνιθολογικής γίνεται σε μια περίοδο που τα τρυγόνια επιστρέφουν και πάλι στα νησιά του Ιονίου και η περιβαλλοντική οργάνωση δέχεται καταγγελίες που μαρτυρούν πως στα Ιόνια νησιά, που αποτελούν περάσματα των τρυγονιών, κάποιοι τα υποδέχονται με σκάγια. Κι αυτό συμβαίνει παρόλο με την πανδημία του κορονοϊού ισχύει η επιβολή του περιορισμού των μετακινήσεων.

«Αρμαγεδώνας η κυβέρνηση, επιδιώκει να ελέγξει τους ανεξάρτητους θεσμούς»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης προσωπικά, άσκησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτκή Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, για την τροπολογία που κατατέθηκε νύκτα και αλλάζει τις προϋποθέσεις ορισμού Προέδρου στην Αρχή για την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

«Καταθέσατε με τόσο σπουδή  μια μεταμεσονύκτια τροπολογία όσον αφορά το πρόσωπο και το τρόπο επιλογής του Προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Δεν καταλαβαίνω το κατεπείγον. Εχετε κάποιον για την θέση αυτή και επείγεστε να είναι έτοιμο το θεσμικό πλαίσιο;», αναρωτήθηκε ρητορικά μιλώντας στη Βουλή ο κ. Ξανθόπουλος και πρόσθεσε:

Γερμανία: Σχεδιάζει να αγοράσει 30 εκατ. δόσεις εμβολίου Sputnik V από τη Ρωσία

 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σαξονίας, η Γερμανία θέλει να αγοράσει συνολικά 30 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

«Θέλουμε από 10 εκατομμύρια δόσεις τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», είπε ο Μίχαελ Κρέτσμερ, στην διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα.

«Προϋπόθεση βέβαια είναι να εγκριθεί το εμβόλιο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η έγκριση είναι η απαραίτητη βάση εμπιστοσύνης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία εάν εγκριθεί μέσα στον Μάιο. Βρίσκεται τώρα στη Μόσχα αντιπροσωπεία του ΕΜΑ και ο Ρώσος υπουργός Υγείας μας μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι κοινή προσπάθεια».  

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο Κρητικός που δολοφονήθηκε με εντολή Ροκφέλερ

 Ο Λούης Τίκας αγωνίστηκε για τους καταπιεσμένους εργαζομένους και το οκτάωρο στις ΗΠΑ, και έχασε τη ζωή του στη σφαγή του Λάντλοου το 1914

Από τον Τάσο Κ. Κοντογιαννίδη

Τέτοιες μέρες του 1914 (21 Απριλίου), χιλιάδες ανθρακωρύχοι στο Κολοράντο των ΗΠΑ εγκατέλειψαν τις δουλειές τους και αψηφώντας τις απειλές των αφεντικών, εν πομπή κήδεψαν με τιμές τον άνθρωπο που θυσιάστηκε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, το 8ωρο και μια σειρά δίκαιων αιτημάτων των σκληρά εργαζομένων και καταπιεσμένων ανθρακωρύχων. Ο τιμώμενος ήταν ο Ελληνοαμερικανός Λούης Τίκας, που δολοφονήθηκε από την Πολιτοφυλακή κατά τη διάρκεια απεργίας στη σφαγή του Λάντλοου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:Απόφαση για γέλια και για κλάματα: Ανάσταση στις 9 το βράδυ

 

Ανοικτοί για τους πιστούς οι ιεροί ναοί της χώρας καθʼ όλη τη Μεγάλη Βδομάδα ανακοίνωσε «με χαρά» η Ιερά Σύνοδος

Στις 9 το βράδυ θα τελεστεί φέτος η λειτουργία της Ανάστασης, σύμφωνα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ).

Παράλληλα, διαφορετικές ώρες θα γίνουν και οι υπόλοιπες ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η ΔΙΣ συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης χθες, μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια της οποίας υπήρξε συμφωνία για τη λειτουργία των ναών το Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δημοσκόπηση-κόλαφος για κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους!

 

Σχεδόν οι 7 στους 10 θεωρούν ότι οι επιστήμονες έχουν καταλήξει εντολοδόχοι, σύμφωνα με το γκάλοπ της ALCO για το Οpen

Εναν χρόνο πριν, στις 2 Απριλίου 2020, σε δημοσκόπηση της ALCO για το ΟΡΕΝ, το 89 % των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ήταν ο δημοφιλέστερος Ελληνας. Χθες, 19 Απριλίου του 2020, η ίδια εταιρία για τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό παρουσίασε μια δημοσκόπηση-κόλαφο και για την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και για την κυβέρνηση. Σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης γίνεται φανερό ότι πλέον η εμπιστοσύνη έχει χαθεί.

Εισαγγελική παρέμβαση για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στα Ιωάννινα

 

Παριστάνουν ακόμα και τους υγειονομικούς παίρνοντας τη σειρά από ΑμεΑ

Σάλος έχει ξεσπάσει για τα νέα περιστατικά εμβολιασμών εκτός σειράς, αυτή τη φορά στα Ιωάννινα. Μάλιστα, ύστερα από επώνυμες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στα τοπικά μέσα, άρχισαν οι διαδικασίες για εισαγγελική παρέμβαση.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, τις τελευταίες ημέρες έγιναν δεκάδες εμβολιασμοί εκτός σειράς

Από την Μ.Τετάρτη οι εμβολιασμοί των 30-39 ετών με AstraZeneca

 

Την Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα άτομα ηλικίας 30-39 ετών και από την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Μεγάλη Τετάρτη, ξεκινούν οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Οπως εξήγησε θα χορηγείται το σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρίας κατά του κορονοϊούλόγω των αποθεμάτων που υπάρχουν.

Τι απαντά η Λ. Μενδώνη για το ατύχημα επισκέπτη με αμαξίδιο στην Ακρόπολη

 

Στις δηλώσεις της τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ατύχημα ατόμου με ειδικές ανάγκες στην Ακρόπολη, απαντά η Λίνα Μενδωνη, λέγοντας πως η κ. Αναγνωστοπουλου δεν «έχει υπόψη της τα πραγματικά δεδομένα» ενώ χαρακτηρίζει «λυπηρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο ατύχημα, προκειμένου να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο».

Συγκεκριμένα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε: «Η τομέαρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, χωρίς να έχει υπόψη της τα πραγματικά δεδομένα του ατυχήματος το οποίο συνέβη σε άτομο με ειδικές ανάγκες,

Νόρα Κατσέλη: Σε ΜΕΘ με αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο - Το ιατρικό ανακοινωθέν

 

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της Ευρωκλινικής Αθηνών, υπό στενή νευρολογική παρακολούθηση η Νόρα Κατσέλη, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν των θεραπόντων γιατρών.

Η ηθοποιός και πρώην βουλευτής διακομίσθηκε την Τρίτη 20 Απριλίου και ώρα 20:07 στη ΜΕΘ της Ευρωκλινικής Αθηνών με αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Λαμβάνοντας υπόψη την κλινική κατάσταση της ασθενούς και την έκταση του αιματώματος, αποφασίσθηκε η άμεση νευροχειρουργική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας. Η χειρουργική παρέμβαση εξελίχθηκε χωρίς επιπλοκές, αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Πώς η Φινλανδία έλυσε το πρόβλημα των αστέγων Οι Φινλανδοί υπολόγισαν ότι για κάθε άστεγο που βρίσκει σπίτι, το κράτος γλυτώνει 15.000 ευρώ τον χρόνο.

 

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Τόμας Σάλμι έπινε για να ξεχάσει. Ήταν άστεγος και ζούσε στους δρόμους της πρωτεύουσας της Φινλανδίας στο Ελσίνκι.

Από την αρχή η ζωή του ήταν δύσκολη. Δεν μπορούσε να ζει στο σπίτι του, γιατί ο πατέρας του ήταν επιθετικός. Άλλαξε συνολικά εννιά κοινότητες παιδικής φροντίδας. Η εφηβεία πέρασε και μέχρι τα 21 του ήταν άστεγος. «Έχασα την αίσθηση μιας κανονικής ζωής»,δηλώνει . Έγινε καταθλιπτικός, επιθετικός, και εθισμένος στο αλκοόλ. Έφτασε να πίνει δυο μπουκάλια καθημερινά και στο τέλος της ημέρας έμπλεκε σε μπελάδες. «Σκεφτόμουν πως δεν με νοιάζει να μπω φυλακή. Θα αποφύγω το κρύο και το χιόνι», λέει.

«Valkyrie»: Το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο (εάν όντως κατασκευαστεί)

 

Εάν όντως κατασκευαστεί, θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο- ένα πραγματικό «megayacht»: Το σχέδιο του Τσούλχουν Παρκ (Chulhun Design) , υπό την ονομασία Valkyrieχαρακτηρίζεται από πρωτοποριακό, φουτουριστικό σχεδιασμό (ο οποίος παραπέμπει αόριστα σε κάποιου είδους πολεμικό πλοίο του μέλλοντος) και φυσικά...πολυτέλεια.

«Έχοντας δει πολλά συμβατικά λευκά γιοτ που είχαν κάθετη διαρρύθμιση σαν γαμήλια τούρτα, ήμουν αποφασισμένος να σχεδιάσω ένα μοναδικό οπτικά γιοτ, το οποίο θα ξεχώριζε από έναν στόλο» λέει ο σχεδιαστής.

Royal Falcon One: Μέσα στο «πλωτό διαστημόπλοιο» της Πόρσε

 

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που άρχισε να σχεδιάζεται, αλλά φαίνεται πως η αναμονή άξιζε τον κόπο για το σούπερ γιοτ, σχεδιασμένο από την γερμανική Πόρσε. 

Περιγράφεται ως «πλωτό διαστημόπλοιο», το καινοτόμο Royal Falcon One κυκλοφόρησε προς πώληση νωρίτερα αυτό το μήνα και είναι τόσο κομψό όσο οποιοδήποτε άλλο πολυτελές γιοτ. Προσπάθησαν να του δώσουν μια μορφή που να παραπέμπει σε αυτή της Porsche 911.


Earth 300: Το πυρηνικό σούπερ γιότ που θα μπορούσε να σώσει τον Κόσμο Σχεδιάζεται για να μεταφέρει επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, για την διεξαγωγή πειραμάτων.

 

Η συνεργασία της επιστήμης και των σούπερ γιότ μπορεί να ακούγεται κάπως τραβηγμένη, αλλά το μεγαλύτερο σούπερ γιότ του κόσμου, το REV Ocean, με μήκος 182 μέτρων, είναι ένα σκάφος έρευνας και εξερεύνησης, το οποίο σχεδιάστηκε από τον θρυλικό Νορβηγό, Εσπεν Ινο και αποτελεί το κεντρικό σκάφος μιας επιστημονικής αποστολής, την οποία χρηματοδοτεί ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος Κιλ Ινγκε Ρόκε.

Ομως το Rev Ocean φαίνεται πολύ μικρό μπροστά στο σούπερ γιοτ των σχεδόν 300 μέτρων που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Earth 300.

«Επέλαση» δελφινιών στην Καλιφόρνια Ενα σπάνιο θέαμα κατέγραψε η κάμερα με πάνω από 1.000 δελφίνια να παίζουν στο νερό.

 

Ένα μοναδικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τουρίστες σε εάν πλοίο στη νότια Καλιφόρνια, όταν έγιναν μάρτυρες της επέλασης πάνω από 1.000 δελφινιών. Οι τουρίστες ήταν σε πλοίο της Dana Wharf , που διοργανώνει εκδρομές για την παρατήρηση φαλαινών και δελφινιών.

Μέσα στο νέο Air Force One, που ταξιδεύει με ταχύτητα διπλάσια του ήχου

 

Η Exosonic παρουσίασε τις πρώτες εικόνες του υπερηχητικού τζετ που θα αποτελέσει το νέο αεροπλάνο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το αεροπλάνο, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει έως και 31 επιβάτες κάθε φορά, σε διπλάσια ταχύτητα από εκείνη του ήχου και να μειώσει το χρόνο ενός ταξιδιού τουλάχιστον στο μισό.

Το αεροσκάφος, το οποίο αναμένεται να απογειωθεί στα μέσα της δεκαετίας του 2030, δημιουργείται από την Exosonic, με έδρα την Καλιφόρνια μετά την σύμβαση έργου που υπογράφηκε το 2020.

21η Απριλίου 1967: Μισό αιώνα μετά, από τον αυταρχισμό στον μηδενισμό

 

Σε αυτό το κείμενο δεν σκοπεύω να ανατρέξω για χιλιοστή φορά στις καταστροφές που επισώρευσε η δικτατορία του 1967 στην ελληνική κοινωνία και το ελληνικό έθνος, με την αιματηρή καταστολή του Πολυτεχνείου, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης - εξορίας, την φίμωση της πολιτιστικής και της πολιτιστικής ζωής, προπαντός την εθνική καταστροφή της Κύπρου, αλλά θα αποπειραθώ να περιγράψω σε αδρές γραμμές κάποιες ευρύτερες επιπτώσεις που είχε η παρουσία της στη διαμόρφωση της κοινωνικής και ιδεολογικοπολιτικής πραγματικότητας της χώρας.


Για να μην ξεχνάμε

 

ΠΓ

«Σε πότισα ροδόσταμο, με πότισες φαρμάκι». Η φωνή είναι γνωστή και ο Μίκης ανασηκώνεται. Είναι σούρουπο της 20ής Μαρτίου 1970, Χούντα, και έξω από τις φυλακές Ωρωπού, στον παρακείμενο μόλο, σιγοπαίζει ένα μπουζούκι και ακούγονται δυο τρεις φωνές. Γνωστές φωνές, είναι η αλήθεια. Ο Μίκης, που έχει σταθεί στο συρματόπλεγμα, με τα πολλά αναγνωρίζει τη φωνή του Μανώλη Χιώτη, ο οποίος με την παρέα του έχει αράξει έξω από τη φυλακή και τραγουδά. Οι φύλακες το διασκεδάζουν, αλλά ο διοικητής τρέχει να ζητήσει τα χαρτιά των «εισβολέων», τους οδηγεί στο «Διοικητήριον» και κατόπιν στη Διεύθυνση Χωροφυλακής στη Νέα Ιωνία. Πίσω από τα σύρματα στον Ωρωπό ακούγεται ακόμη ο αντίλαλος:

Τσαντ: Οι ΗΠΑ αποφεύγουν να καταδικάσουν την επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος

 

Η διπλωματία των ΗΠΑ κάλεσε χθες Τετάρτη να υπάρξει «ειρηνική και δημοκρατική μετάβαση» προς τον σχηματισμό πολιτικής κυβέρνησης στο Τσαντ μετά τον θάνατο του προέδρου Ιντρίς Ντεμπί Ιτνό, αποφεύγοντας ωστόσο να καταδικάσει την κατάληψη της εξουσίας από στρατιωτική χούντα της οποίας ηγείται ο γιος του.

Μετά την αναγγελία του θανάτου του αρχηγού του κράτους, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη σε μάχες εναντίον ανταρτών, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προέτρεψε την Τρίτη να υπάρξει «ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας όπως ορίζει το Σύνταγμα του Τσαντ».

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Μόλις το 2,8% των οικοσυστημάτων του πλανήτη παραμένει ανέπαφο

 

Η 22α Απριλίου εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια έχει θεσμοθετηθεί από την κοινωνία των πολιτών ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Χρόνο με το χρόνο, η μέρα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς η κλιματική και η περιβαλλοντική κρίση καθιστούν επιτακτική την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας, αλλά κυρίως την άμεση λήψη μέτρων, καθώς η ανθρωπογενής δραστηριότητα φαίνεται ότι δεν έχει αφήσει σχεδόν τίποτα ανεπηρέαστο στον πλανήτη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει πρόσφατη επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου Cambridge, σύμφωνα με την οποία το 2,8% των εκτάσεων του πλανήτη παραμένει ανέπαφο οικολογικά, με υγιείς πληθυσμούς όλων των ενδημικών ζώων και φυτών και με ανεπηρέαστους οικοτόπους.

Ισραήλ: Εξερράγη αντιαεροπορικός πύραυλος από τη Συρία κοντά σε πυρηνικό αντιδραστήρα

 

Συριακός πύραυλος επιφανείας-αέρος εξερράγη σε τομέα του νότιου Ισραήλ σήμερα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, συμβάν που είχε αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι σειρήνες της αεράμυνας στην περιοχή Νεγκέβ, κοντά στην ισραηλινή πυρηνική εγκατάσταση στη Ντιμόνα, που περιβάλλεται από άκρα μυστικότητα.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία πληροφορία για τραυματισμούς ή ζημιές στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως σε αντίποινα για το συμβάν εξαπέλυσε νέες επιδρομές στη Συρία εναντίον συστοιχιών αντιαεροπορικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένης αυτής που εκτόξευσε τον πύραυλο που εξερράγη στην ισραηλινή επικράτεια.

100 χρόνια Chief από την Indian

 

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Indian παρουσίασε τα νέα της μοντέλα Chief για το 2021. Πρόκειται για τρεις διαφορετικές εκδόσεις των Η Indian κατασκευάζει μοτοσικλέτες από το 1901!ιστορικών μοτοσικλετών οι οποίες για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους το 1921. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το νέο Chief είναι επετειακό γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του μοντέλου και όλες οι εκδόσεις θα φέρουν την υπογραφή της αφιέρωσης στην αμερικανική εταιρεία.

Η Harley Davidson των… φτωχών!

 

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πολλές ήταν οι φήμες που κυκλοφόρησαν το 2020 για πιθανή συνεργασία της Harley Davidson με τον Το συγκεκριμένο μοντέλο θα ονομαζόταν Harley Davidson Iron 338κινεζικό κολοσσό Qianjiang. Η εικονική αμερικανική φίρμα θέλησε να διερευνήσει την πιθανότητα κατασκευής μικρότερων μοτοσικλετών στην Κίνα με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με μεγάλους κατασκευαστές της Ασίας.

Πειραιάς: Κατεδαφίζεται το κτήριο που κάηκε στην Ομηρίδου Σκυλίτση

 

Σε εργασίες κατεδάφισης μέρους του εγκαταλελειμμένου κτηρίου, επί της Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά, όπου εκδηλώθηκε χθες πυρκαγιά, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο δήμος Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε ότι το συγκεκριμένο κτήριο έχει υποστεί τεράστιες φθορές από σεισμούς και έχει καεί τουλάχιστον τρεις φορές, σχεδόν ολοκληρωτικά.  «Έχω εκφράσει δημόσια προς όλους τους αρμόδιους ότι το κτήριο αυτό θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει κατεδαφιστεί»,

Καθίζηση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα

 

Νίκος Καρδούλας*

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 70η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2020 μεταξύ 180 χωρών και στην 24η θέση στη ΕΕ μεταξύ 27 χωρών, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 20.04.2021 από τη διεθνή οργάνωση «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα». Η χώρα μας υποχώρησε κατά 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάσταση σε σχέση με το 2019 και το 2018 όπου ήταν 65η.  

Ο Αλ-Κελαϊφί εξελέγη νέος πρόεδρος στη θέση του Ανιέλι στην ECA

 

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ-Κελαϊφί, εξελέγη την Τετάρτη (21/04) νέος πρόεδρος της European Club Association (ECA), αντικαθιστώντας τον πρόεδρο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, που παραιτήθηκε την Κυριακή (18/04).

Ο Ανιέλι παραιτήθηκε όταν η Γιουβέντους προσχώρησε στην κίνηση των «12», σχηματίζοντας την European Super League, η οποία στην πορεία κατέρρευσε μέσα σε 48 ώρες, έπειτα απ’ τις αποχωρήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιδρυτικών μελών της.

Χρη λέγειν τα καίρια. «Τη σκάφη σκάφη και το σπουδαρχίδιον* εξουσίας, Σπουδαρχίδιον»,

 

                                  Αμφισβητώ άρα υπάρχω:

Dubitum ergo sum.

 

Τήδε ίσταμαι 

τοις ένδον ρήμασι πειθόμενος.


«Η πρόοδος των τεχνών και όλων των άλλων γίνεται, όχι με αυτούς που εμμένουν στην καθεστηκυία τάξη, αλλά με αυτούς που διορθώνουν και τολμούν πάντοτε να κινούν κάτι των μη καλώς εχόντων: (Ισοκράτους. “Ευαγόρου εγκώμιον”).