Μπάρμπαρα Χέντρικς- Μία σοπράνο με 20 προσφυγόπουλα

Δεν ξέρουν να διαβάζουν νότες, δεν παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, δεν πήγαν ποτέ τους σε ωδείο, καθώς γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε εμπόλεμες χώρες και όμως τραγουδούν εκπληκτικά.
Είκοσι προσφυγόπουλα από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στα Διαβατά έφτιαξαν το γκρουπ «Φωνές της Ελευθερίας» και συμμετέχουν με αυτό στο 7ο Φεστιβάλ Παιδικών-Νεανικών Χορωδιών, που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η πόλη του Ακράγαντα προσκαλεί τον Gucci για επιδείξεις μόδας, στους αρχαιοελληνικούς ναούς της.

Ο διευθυντής της Κοιλάδας των Ναών (Valle dei Templi) Τζουζέππε Παρέλλο δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα La Repubblica: «Έχουμε και εμείς ελληνικούς ναούς, ο οίκος Gucci ας έρθει, λοιπόν, εδώ». Κατά την άποψή του «μια τέτοια πρωτοβουλία θα είχε θετικό αντίκτυπο και για την όλη εικόνα της περιοχής».
Ο Τζ. Παρέλλο, παράλληλα, αποσαφηνίζει ότι «μόνον παιδιά και σχολεία μπαίνουν δωρεάν

Κι όμως η Γη έχει 7 ηπείρους - Ερευνητές αποκαλύπτουν την Zealandia

Η Γη δεν έχει αποκαλύψει όλα της τα μυστικά ακόμη. Σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα, έχει μία κρυφή ήπειρο που ονομάζεται «Zealandia», κρύβεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και συνδέεται με την Νέα Ζηλανδία.
Μια ομάδα 11 ερευνητών διαπίστωσαν πως η Νέα Ζηλανδία και η Νέα Καληδονία είναι στην πραγματικότητα μέρος μιας τεράστιας πλάκας 4,9 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι ανεξάρτητη από την Αυστραλία.

Το «ζωντανό» εξώφυλλο του Time για το «χάος» στον Λευκό Οίκο... που δεν θα αρέσει στον Τραμπ [vid]

Το εξώφυλλο δημιούργησε ο καλλιτέχνης Τιμ Ο' Μπράιεν και αναπαριστά τον Αμερικανό πρόεδρο να κάθεται στο γραφείο του στον Λευκό Οίκο και ο άνεμος να παίρνει τα μαλλιά του αλλά και τις στοίβες των χαρτιών που έχει τοποθετημένα επάνω. Τίτλος του εξωφύλλου, είναι: «Δεν υπάρχει τίποτα να δει κανείς».
Το περιοδικό αναφέρεται «στο χάος του Λευκού Οίκου του Ντόναλντ Τραμπ», ο οποίος, όπως σημειώνει, επί δύο χρόνια υπήρξε αυθεντία στην τέχνη της αποδιοργάνωσης.

Έρχεται μαζικό «κούρεμα» χρεών- Όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο

Τον δρόμο για μεγάλες αναδιαρθρώσεις, όπως διαγραφές μέρους ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών προς τράπεζες, ανοίγει διάταξη του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.
Επιπλέον, με άλλα άρθρα προβλέπεται κούρεμα έως και 70% στις υπερήμερες οφειλές των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, αλλά και άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου για τον αποκλεισμό εταιρειών-μπαταχτσήδων που θέλουν να εκμεταλλευτούν το ευνοϊκό πλαίσιο ρύθμισης.

Trudeau says Canada, EU must lead world economy


Canadian Prime Minister Justin Trudeau said on Thursday that the whole world benefited from a strong European Union and that the bloc and his country needed to lead the international economy in challenging times.
Trudeau told the European Parliament that the Union was an unprecedented model for peaceful cooperation in a speech that marked his distance from both the United States under new President Donald Trump, who has questioned the value and future of the bloc, and from Britain, which has voted to leave it.

Μετά την Ιβάνκα, ο Τριντό γοήτευσε και το Ευρωκοινοβούλιο [Εικόνες]

Ο πρωθυπουργός του Καναδά γοήτευσε και το Ευρωκοινοβούλιο, μετά την Ιβάνκα Τραμπ: «Ο rockstar Τριντό σε συνέντευξη τύπου στο Στρασβούργο».
Αφού γοήτευσε την Ιβάνκα Τραμπ, ο Τριντό πέρασε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικό και γοήτευσε το Ευρωκοινοβούλιο, όπου βρίσκεται σήμερα για να μιλήσει περί για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά.

Γιατί δεν «παίζουν» στο χρηματιστήριο οι Γερμανοί;

Οι Γερμανοί θεωρούνται πρωταθλητές της αποταμίευσης. Σε εποχές χαμηλών ή και αρνητικών επιτοκίων όμως, οι τραπεζικές καταθέσεις θεωρούνται τελείως ασύμφορες. Και το χρηματιστήριο;
Η αποταμίευση είναι σχεδόν κάτι το «ιερό» για τους Γερμανούς. Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο «βάζουν στην άκρη» 10 ανά 100 ευρώ διαθέσιμου εισοδήματος. Οι αποδόσεις όμως είναι τα τελευταία χρόνια μηδαμινές.

Ένα φράγκο η μπαγκέτα

Ο γαλλικός προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε αλλά δεν προχωρά, σύμφωνα με τις προβλέψεις. Ο Φιγιόν ταλανίζεται από τα σκάνδαλα της συζύγου του και η Λε Πεν προκαλεί νευρικότητα στις αγορές με τα σχέδιά της περί Frexit.
Στο προεκλογικό πρόγραμμα της Μαρίν Λε Πεν περιλαμβάνεται και το νόμισμα. Σε περίπτωση που κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, οι Γάλλοι δεν θα έχουν από τον επόμενο χρόνο ευρώ αλλά θα επιστρέψουν στο φράγκο.

«Πίσω στην Τουρκία οι πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα»

Επιβεβαιωμένος αισθάνεται ο υπ. Εξωτερικών της Αυστρίας Κουρτς για την πρωτοβουλία του να κλείσει ο βαλκανικός διάδρομος. Θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν επλήγη περισσότερο από άλλες χώρες. "Η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ".
Ήρθε στον τόπο όπου πριν από ένα χρόνο χιλιάδες πρόσφυγες περνούσαν καθημερινά για να φτάσουν στη χώρα του και από εκεί βορειότερα. Σήμερα η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ έχει κλείσει με ένα συρμάτινο τείχος.

SZ: Η γερμανική κυβέρνηση αλλάζει στάση προς την Ελλάδα

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός αλλάζει στάση αναφορικά με τη διάσωση της Ελλάδας» είναι ο τίτλος άρθρου στο πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, όπου φιλοξενούνται αποκλειστικές δηλώσεις του επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή και αντιπροέδρου τoυ CSU, Μάνφρεντ Βέμπερ. «Στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης αυξάνεται εμφανώς η διάθεση για μια σημαντική αλλαγή πορείας αναφορικά με την πολιτική διάσωσης της

Γέφυρες του κόσμου μας που ζαλίζουν και τους πιο τολμηρούς Ένα περιπετειώδες φωτογραφικό ταξίδι

Υπάρχουν στον κόσμο γέφυρες που καταφέρνουν να προκαλούν ζαλάδα ακόμη και στους πιο τολμηρούς.
Στο travelandleisure.com παρουσιάζονται γέφυρες που ναι μεν είναι εντυπωσιακές και χρηστικές αλλά δεν παύουν να δημιουργούν δεύτερες σκέψεις σε αυτούς που αποφασίζουν να τις διαβούν. Περπατώντας πάνω σε αυτές, το ταξίδι περιπέτειας γίνεται πραγματικότητα.
Βέβαια οι ειδικοί επισημαίνουν πως δεν είναι παράλογο να φοβόμαστε τις γέφυρες.

Η οδύσσεια των μεταναστών που διασχίζουν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό

Το συγκλονιστικό οδοιπορικό των παράτυπων μεταναστών που με κίνδυνο τη ζωή τους επιχειρούν να περάσουν από το Μεξικό στις ΗΠΑ, κατέγραψε ένας Ιταλός φωτογράφος. Ο Alessandro Grassani απαθανάτισε την προσπάθεια εξαθλιωμένων ανθρώπων να «συναντήσουν», με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή,  ένα καλύτερο αύριο σε μια χώρα που μόνο φιλική δεν είναι πλέον για εκείνους.
O Grassani ξεκίνησε το πρότζεκτ αυτό 2016.

Αυτή είναι η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας - Δείτε τα βίντεο

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, ένας από τους φορείς που υπέστη αποδεκατισμό ήταν η Πολεμική Αεροπορία της χώρας.
Εκατοντάδες χειριστές και στελέχη της συνελήφθησαν με την κατηγορία της συνέργειας στο πραξικόπημα ή απλά την συμπάθεια προς το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, που το καθεστώς Ερντογάν θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Τεράστια φωτιά «καταπίνει» την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας

Εκατοντάδες πυροσβέστες με τη συνδρομή δεκάδων πυροσβεστικών αεροσκαφών δίνουν μάχη με την τεράστια πυρκαγιά που απειλεί την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Κράιστσερτς.
Ένας πιλότος ελικοπτέρου έχασε τη ζωή του την Τρίτη όταν αυτό συνετρίβη κατά την πυρόσβεση.
Σύμφωνα με το Reuters η φωτιά μαίνεται σε έκταση μεγαλύτερη των 4500 στρεμμάτων.

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Παίξτε για τη φανέλα!

Όλη η Ευρώπη έχει καταλάβει πως η πολιτική Σόιμπλε – ΔΝΤ είναι καρκίνωμα που καταδικάζει τους λαούς σε δυστυχία και φτωχοποίηση. Όλη; Όχι! Ένα μικρό χωριό ανυπότακτων φιλελέδων στην Ελλάδα, αντιστέκεται ακόμη στους εισβολείς εις το όνομα της «κοινής λογικής» και του νομίσματος ως φετίχ.
Γι’ αυτούς δε φταίει η -βαθιά αντιευρωπαϊκή- πολιτική του Σόιμπλε… αυτή της λιτότητας και του δημοσιονομικού εξαγνισμού, αλλά το ότι τα μνημόνια δεν εφαρμόστηκαν σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια.

Νεοδημοκράτες αποθεώνουν Πορτοσάλτε στην κοπή πίτας Άδωνη (εικόνα – video)

Φαίνεται πως το αντιαριστερό παραλήρημα, οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί και ο αχαλίνωτος λαϊκισμός της ομιλίας του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας του, «μαγνήτισε» τους απανταχού θαυμαστές του, καθώς λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του έκανε την εμφάνισή του ο δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε.

Repubblica για άρνηση ΚΑΣ στην Gucci: Φτωχοί, αλλά όχι τόσο ώστε να πουλήσουν την ψυχή της χώρας τους

Στην απόφαση να απορριφθεί το αίτημα του οίκου μόδας Gucci για επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη, αφιερώνει σήμερα άρθρο της η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».
Ο δημοσιογράφος Έτορε Λιβίνι αναφέρεται στην κατάληξη της όλης υπόθεσης υπογραμμίζοντας: «Η απάντηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ήταν κατηγορηματική, "η αξία και ο χαρακτήρας της Ακρόπολης δεν είναι συμβατά με ένα γεγονός αυτού του είδους"». κι επιπλέον,

Δύο ελληνικά νησιά στα πιο ρομαντικά του κόσμου

Το Travel +Leisure παρουσιάζει την λίστα με τα 20 πιο ρομαντικά νησιά στον κόσμο. Οι αναγνώστες ψήφισαν στα πλαίσια του ετήσιου ερωτηματολογίου World’s Best Awards και ανέδειξαν τα καλύτερα νησιά, στα οποία μπορεί ο ρομαντισμός να ανθήσει. Νησιά με λευκές αμμώδεις παραλίες, φοίνικες, ηφαιστειογενή νησιά, ακόμα και ένα νησί σε σχήμα καρδιάς βρέθηκαν στην λίστα. 2 ελληνικά νησιά κέρδισαν μια θέση στις ρομαντικές καρδιές των αναγνωστών του Travel +Leisure,

Ο κινέζικος κολοσσός που έρχεται στην Ελλάδα με «ελληνικό» smartphone

Σημαντική αύξηση έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά κινητών τηλεφώνων με αποτέλεσμα η πίτα να έχει κατακερματιστεί.
Η πιο πρόσφατη άφιξη είναι αυτή της κινεζικής TP-Link, μετράει μόνο τρεις μήνες παρουσίας στην ελληνική αγορά και την Τρίτη παρουσίασε τα νέα δυνατά χαρτιά της τα οποία ρίχνει τις επόμενες μέρες στην αγορά.

Ένα ελληνικό λιμάνι στους κορυφαίους προορισμούς για κρουαζιέρα στον κόσμο

Τα κρουαζιερόπλοια έχουν επεκτείνει τα δρομολόγια τους προσφέροντας νέες εμπειρίες με νέους προορισμούς για το 2017. Η επιθυμία να επισκεφθεί κάποιος ένα νέο μέρος που οι φίλοι του δεν έχουν πάει ή δεν έχουν ανεβάσει στο Instagram είναι αρκετά ισχυρή το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το Conde Nast Traveler δημοσίευσε τη λίστα με 8 προορισμούς που άρχισαν να δέχονται αρκετά κρουαζιερόπλοια και σίγουρα περισσότερους τουρίστες από ποτέ και προτείνει στους αναγνώστες του να τα επισκεφθούν άμεσα πριν γίνουν trend!

Το NBC News εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο του Euronews

Το αμερικανικό τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο NBC News (όμιλος Comcast/NBCUniversal) ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο πανευρωπαϊκό δίκτυο Euronews, που θα μετονομασθεί σε Euronews NBC.
«Μετά την επίτευξη της συμφωνίας αυτής, το NBC News θα συμμετέχει στη συντακτική δραστηριότητα, θα παρέχει στρατηγικές συμβουλές - και θα έχει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο-

Συμφωνία των Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας και Ισραήλ με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού

Διεθνή τουριστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ (αναμένεται σύντομα και η κυπριακή συμμετοχή), για τη δημιουργία φορέα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, υπέγραψαν οι Σύνδεσμοι Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας και Ισραήλ κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης IMTM 2017 του Ισραήλ.

ΕΛΣΤΑΤ: Το ΔΝΤ παρατηρητής στην καταγραφή του πλεονάσματος του 2016

Η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) αποδέχθηκε το αίτημα του ΔΝΤ να μετέχει παρατηρητής του Ταμείου στην καταγραφή των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων της χώρας για το 2016, όπως αποκάλυψε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής κ. Θανάσης Θανόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.
«Το αίτημα αυτό που υποβλήθηκε μέσω της Eurostat, έγινε δεκτό από μας για λόγους διαφάνειας, γιατί δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε τόσο για τις πηγές όσο και τις μεθόδους μας"

TUI: Στα 3,49 δισ. ευρώ ο τζίρος το α΄τρίμηνο

Αύξηση 8,5% σημειώνει ο κύκλος εργασιών του Ομίλου TUI κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου 2017 καθώς ανέρχεται στα 3,49 δισ. ευρώ.
Συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου καταγράφει αύξηση κατά 2,3% καθώς διαμορφώθηκε σε 3,29 δισ. ευρώ.