Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέφτηκε η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ (εικόνες)

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για την αρχαία Ελλάδα έδειξε η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, κατά την επίσκεψή της στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τελευταίο σταθμό της τριήμερης επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Ισραηλινά F-16 εγκλωβίστηκαν από την Κυπριακή αεράμυνα!

Η Κυπριακή αεράμυνα έχει πλέον ισχυρές αντιεροπορικές δυνατότητες. Αυτό καταδείχθηκε περίτρανα στην πρόσφατη άσκηση “Ονήσιλος – Γεδεών”.
 Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της άσκησης με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ 1/2017» που πραγματοποιήθηκε από τις 20 μέχρι τις 22 Μαρτίου 2017, με συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ,

Μόσχα 2017 : Η αντιφασιστική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία (foto-video)

Η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη επί του ναζισμού με μια μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη πλατεία! Παρακολουθήστε την όπως την μεταδίδει το RT.
Παραδοσιακά, η Παρέλαση της Νίκης είναι και παρέλαση-επίδειξη νέων ή αναβαθμισμένων οπλικών συστημάτων του ρωσικού οπλοστασίου.

Πιείτε πολλούς καφέδες για την αποφυγή καρκίνου του προστάτη

Οι άνδρες που πίνουν αρκετούς καφέδες ιταλικού στιλ, δηλαδή εσπρέσο και καπουτσίνο, κινδυνεύουν λιγότερο να πάθουν καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μια νέα ιταλική έρευνα, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα.
Οι ερευνητές του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed και του Εθνικού Ιταλικού Ινστιτούτου Υγείας, με επικεφαλής τον διαιτολόγο-διατροφολόγο και επιδημιολόγο Γιώργο Πούνη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα καρκίνου «International Journal of Cancer»

Ακούστε την καρδιά σας να χτυπά και θα νιώσετε τις ευαισθησίες των άλλων, λένε οι επιστήμονες

Η εν λόγω έρευνα, με επικεφαλής τον Τζέοφ Μπερντ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδη, συνδέει την ικανότητα «ακρόασης» της δικής μας καρδιάς με την ενσυναίσθηση, δηλαδή την κατανόηση των συναισθημάτων των γύρω μας.
Στα πειράματα συμμετείχαν 72 εθελοντές, οι οποίοι κλήθηκαν να μετρήσουν νοητικά τους παλμούς της καρδιάς τους, χωρίς να χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους πάνω στο χέρι για να πάρουν το σφυγμό τους.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες

Περίπου 6.500 γονίδια «εκδηλώνονται» διαφορετικά σε άνδρες και γυναίκες

Περίπου 6.500 γονίδια του ανθρώπινου DNA -από τα συνολικά 20.000 που συνήθως υπάρχουν στο σώμα- «εκφράζονται» διαφορετικά στους άνδρες και στις γυναίκες, όπως ανακοίνωσαν Ισραηλινοί επιστήμονες.
Είναι γνωστό ότι τα δύο φύλα διαφέρουν σε διάφορα πράγματα - ορατά και αόρατα. Η «προτίμηση» ορισμένων ασθενειών σε κάποιο φύλο και η διαφορετική αντίδραση μεταξύ ανδρών-γυναικών σε μερικά φάρμακα είναι ανάμεσα σε αυτές τις βιολογικές διαφορές.

Δημιουργήθηκε ο πρώτος συνθετικός αμφιβληστροειδής φακός από μαλακό υλικό

Έως τώρα, οι τεχνητοί αμφιβληστροειδείς φτιάχνονταν από σκληρά υλικά. Ο αμφιβληστροειδής φακός, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ματιού και αποτελεί το «κλειδί» για τη σωστή όραση, μετατρέπει το φως σε ηλεκτρικά σήματα, τα οποία μετά μεταδίδονται μέσω των νεύρων στον εγκέφαλο.
Ο νέος συνθετικός φακός θα βοηθήσει τους οφθαλμίατρους να παρέχουν μελλοντικά στους ασθενείς με μειωμένη όραση λιγότερο

«Η γλουτένη θωρακίζει την καρδιά» λέει το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΔΑ..

Ο αριθμός των υγιών ατόμων που αποφεύγουν τη γλουτένη πιστεύοντας ότι αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων, προβλημάτων στον μεταβολισμό και ψυχιατρικών συμπτωμάτων αυξάνεται διαρκώς. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επιστημονικά.

Σε πάρτι αρραβώνων συνέλαβαν τους ληστές των χρηματοκιβωτίων!

Σε δέκα εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η λεία των «ληστών των χρηματοκιβωτίων», 15 από τους οποίους συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Μεταξύ των 15 εκτιμάται ότι βρίσκονται και τέσσερα αρχηγικά μέλη ενώ οι περισσότεροι είναι ομογενείς από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ G7- Σήμα κινδύνου επενδυτών για το κλίμα

«Ως μακροπρόθεσμοι θεσμικοί επενδυτές, πιστεύουμε ότι η μείωση της κλιματικής αλλαγής είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση των επενδύσεών μας», τόνισαν σε επιστολή που δημοσιεύτηκε χθες 214 θεσμικοί επενδυτές.
«Προτρέπουμε όλα τα έθνη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους κατά τη συμφωνία», πρόσθεσαν. Η επιστολή απευθύνεται στις κυβερνήσεις της Ομάδας των Επτά (G7), πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στην Ιταλία, στις 25 και 26 Μαΐου,

Οι μπίζνες του «αυτοκράτορα Πάκι» και η μαφία των κινητών

Η υπόθεση αντιμετωπίστηκε «ρουτινιάρικα» και αστυνομικοί με πολιτικά πήγαν στο κατάστημα στην Ομόνοια για να ελέγξουν την πληροφορία. Προσποιούμενοι τους πελάτες αγόρασαν προϊόντα, προκειμένου να βρουν -μέσω της απόδειξης- τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξεραν ότι μετά μερικούς μήνες σκληρών ερευνών θα έφταναν στην εξάρθρωση της «πακιστανικής αυτοκρατορίας» των κινητών τηλεφώνων, με τον τζίρο των 58 εκατομμυρίων ευρώ - έρευνα που είχε αποκαλύψει το «Εθνος» την περασμένη Παρασκευή.

Δωρεάν ρεύμα για τους αγρότες - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και τα όρια της παραγωγής

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ..
Σε εφαρμογή μπαίνει το πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών από αυτοπαραγωγούς και τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ενα πρόγραμμα που προβλέπει την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικού ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά για την κάλυψη ίδιων αναγκών και τη μείωση με αυτό τον τρόπο του κόστους παραγωγής των αγροτών.

Οι Φινλανδοί αγοράζουν μπύρα με τη... χιλιάδα! (pics)

Τον περασμένο μήνα η φινλανδική ζυθοποιία Hartwall κυκλοφόρησε τα κουτάκια της μπύρας Karjala σε συσκευασία των 100 και απάντηση από την ανταγωνίστρια Nokian Panimo ήταν άμεση. Πλέον στα σουπερμάρκετ της χώρας η μπύρα Keisari πωλείται σε συσκευασία των... 1.000 – και για την ακρίβεια των 1.080, 18 κουτάκια μήκος, 12 πλάτος και 5 ύψος.

Νέα σύλληψη Αμερικανού πολίτη στη Βόρεια Κορέα

«Ανησυχητική» χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος την πρόσφατη σύλληψη και τέταρτου Αμερικανού πολίτη από τη Βόρεια Κορέα, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση λόγω των πυρηνικών και πυραυλικών προγραμμάτων της Πιονγιάνγκ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Είναι προφανές ότι είναι ανησυχητικό. Είμαστε ενήμεροι γι' αυτό και θα εργαστούμε μέσω της πρεσβείας της Σουηδίας (...), μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για να ζητήσουμε την

Προεδρικές εκλογές στη Νότια Κορέα σήμερα

Στις κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου προσέρχονται σήμερα οι Νοτιοκορεάτες, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που έπληξε την πολιτική αξιοπιστία της χώρας, οδηγώντας στην αποπομπή της πρώην προέδρου, Παρκ Γκουν-χιέ, από το προεδρικό αξίωμα.
Βάσει δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φιλελεύθερος Μουν Τζάε-ιν προηγείται στην κούρσα για την προεδρία.

Ομπάμα: Ελπίζω τα μέλη του Κογκρέσου να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για το Obamacare

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την «ένθερμη ελπίδα» του ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα πρέπει να ξεπεράσουν τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές που έχουν προκειμένου να σκεφτούν το μέλλον του υγειονομικού συστήματος της χώρας.
Η δήλωση αυτή έγινε στη διάρκεια τελετής στη Βοστόνη, στη διάρκεια της οποίας, απονεμήθηκε ειδικό βραβείο (John F. Kennedy Library Foundation's Profile in Courage) λίγα

Πάνω από 8500 τουρίστες βρέθηκαν στο Κατάκολο Ηλείας

Ένας πρωτοφανής αριθμός τουριστών έκανε χτες στην εμφάνιση του στο Κατάκολο, όταν τέσσερα κρουαζιερόπλοια έδεσαν εκεί στο ίδιο χρονικό διάστημα. Περισσότερα από 8500 άτομα ( 8.733 επιβάτες συνολικά) κατέβηκαν από αυτά για να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία, ενώ ο ζεστός καιρός οδήγησε πολλούς να μπουν και στη θάλασσα για ένα μπάνιο.
Αυτός ο ποταμός από τουρίστες έδωσε μια πολύ αναγκαία ενίσχυση στην τοπική οικονομία σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του λιμενικού ταμείου Κατακόλου Σάκη Αντωνόπουλος,

Απάντηση στην επίθεση κατά της ΕΡΤ

«Είναι ξεκάθαρη και στον πιο δύσπιστο πολίτη, η πρόθεση να αποδομηθεί κάθε προσπάθεια της ΕΡΤ να επιτελέσει το ρόλο της στην ενημέρωση». Με αυτόν τον τρόπο η ΕΡΤ απαντά στην ανακοίνωση της ΝΔ η οποία νωρίτερα είχε κάνει λόγο για «πολιτικές αθλιότητες» και για «επιχείρηση εξίσωσης Μακρόν με Λεπέν», με αφορμή το σχόλιο του δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη στην εκπομπή «Δέκα στην ενημέρωση», ότι «μεταξύ των δύο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος, ο εκπρόσωπος των τραπεζών».