ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ G7- Σήμα κινδύνου επενδυτών για το κλίμα

«Ως μακροπρόθεσμοι θεσμικοί επενδυτές, πιστεύουμε ότι η μείωση της κλιματικής αλλαγής είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση των επενδύσεών μας», τόνισαν σε επιστολή που δημοσιεύτηκε χθες 214 θεσμικοί επενδυτές.
«Προτρέπουμε όλα τα έθνη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους κατά τη συμφωνία», πρόσθεσαν. Η επιστολή απευθύνεται στις κυβερνήσεις της Ομάδας των Επτά (G7), πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στην Ιταλία, στις 25 και 26 Μαΐου,
καθώς και στους ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) που θα συναντηθούν στη Γερμανία τον Ιούλιο.
Ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες εάν θα επιχειρήσει να «ακυρώσει» τη συμμετοχή της χώρας στη συμφωνία του 2015 η οποία στοχεύει στη μείωση της αυξανόμενης θερμοκρασίας του πλανήτη με τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση αγωνίζεται να πείσει τον Τραμπ, ο οποίος θέλει να υποστηρίξει την αμερικανική βιομηχανία άνθρακα, να παραμείνει συμμέτοχος στη συμφωνία. Οι σύμβουλοί του έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει νομικό θέμα εάν η Ουάσιγκτον παραμείνει στη συμφωνία αλλά χαλαρώσει τις κλιματικές της υποσχέσεις.
«Η δράση για την κλιματική αλλαγή πρέπει να γίνει επείγουσα προτεραιότητα στα κράτη G20, ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων η δέσμευση τελεί υπό αμφισβήτηση», είπε σε γραπτή δήλωσή της η Μίντι Λάμπερ, επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Ceres.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...