EURO 2016: δίκαιη νίκη 2-0 και πρόκριση της Ιταλίας επί της Ισπανίας στους 8

Η Ιταλία περίμενε καιρό για να πάρει ρεβάνς για την βαριά ήττα 4-0 στον τελικό του προηγούμενου EURO από την Ισπανία και το έκανε με πειστικό τρόπο νικώντας της 2-0 και αφήνοντας την εκτός συνέχειας. Η Ισπανία έδειξε κάποια δείγματα των ικανοτήτων της μόνο στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά η νίκη ήταν απόλυτα δίκαιη για τους Ιταλούς, που πάνε για τον 2ο "τελικό"

Θετικό δείγμα στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού στην Αυστρία

Ένα καλό ξεμούδιασμα έκανε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό στην Αυστρία με την Χορν την οποία κέρδισε με 4-1. Ουσιαστικά συμπεράσματα ασφαλώς και δεν μπορούν να βγουν, αλλά οι ερυθρόλευκοι έδειξαν κάποια πρώτα στοιχεία στο παιχνίδι τους, που θέλει να περάσει ο Βίκτορ.


Η πίεση όταν έπαιρναν τα αντίπαλα μπακ τη μπάλα, όπως και η γρήγορη κυκλοφορία

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Διαμαντίδη ετοίμασε η Euroleague Βίντεο.

Μετά τον Παναθηναϊκό, ήταν η σειρά της Euroleague να ετοιμάσει ένα μεγάλο ντοκυμαντέρ-αφιέρωμα στον Δημήτρη Διαμαντίδη, το οποίο θα προβάλει τις επόμενες ημέρες στον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube. Μας έδωσε όμως μια μικρή γεύση με το teaser.
Σε αυτό, εκτός από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, μιλάνε ο Αντώνης Φώτσης, ο Τζέιμς Γκιστ, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, αλλά και ο πρώην προπονητής του τριφυλλιού, Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Μίνα Αρναούτη: Προσεύχονται να πεθάνω ή να πέθαινα εγώ και να ζούσε ο Παντελής

Συνέντευξη έδωσε η Μίνα Αρναούτη, η νεαρή κοπέλα που βρισκόταν στο μοιραίο τζιπ του Παντελή Παντελίδη. Η Μίνα μιλάει στην Εφημερίδα Freddo και ρίχνει φως στα πιο σκοτεινά σημεία του τροχαίου δυστυχήματος που άλλαξε τη ζωή της, αλλά και έκοψε το νήμα της ζωής στο γνωστό κι αγαπημένο τραγουδιστή.

Αναστασοπούλου για Τσίπρα: Δεν ήταν ο ωραίος του σχολείου αλλά ήταν δημοφιλής

Για τα σχολικά της χρόνια με τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.  Η γνωστή ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή «Happy Day» ανέφερε:
«Ήταν συμμαθητής μου στο σχολείο. Η αδελφή του Αλέξη για την ακρίβεια.

Νερά και φλόγες, Beyonce και Kendrick Lamar, στη live εμφάνιση της χρονιάς

Ζούμε στο μέσο μιας διαρκούς φυλετικής αναταραχής όμοια της οποίας είχε δεκαετίες να εκφραστεί, με διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετικές ηπείρους. Από το αντιμεταναστευτικό κύμα που σαρώνει την Ευρώπη μέχρι τα φρικώδη νούμερα μαύρων θανάτων στις ΗΠΑ, το ένα κοινό στοιχείο σε όλη τη Δύση αυτή τη στιγμή είναι η αμηχανία του λευκού κατεστημένου μπροστά σε μια κοινωνία που αλλάζει συνεχώς πρόσωπο.

Δίωξη στον Τούρκο που σκότωσε τον Ρώσο κυβερνήτη του μαχητικού

Ένα βήμα πίσω φαίνεται ότι έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να προσεγγίσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν και να διορθώσει τις σχέσεις της Άγκυρας με την Μόσχα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τον περασμένο Νοέμβριο.
Όπως γνωστοποίησε Τούρκος αξιωματούχος, ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του κυβερνήτη της

Αιχμηρή απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Θεοδωράκη για τον εκλογικό νόμο

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τις αναφορές που έκανε εις βάρος του ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του Ποταμιού.
Όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, στο σχόλιό του, «τις υποδείξεις σχετικά με τον εκλογικό νόμο, να τις κρατήσει ο κ. Θεοδωράκης για το κόμμα του και τους βουλευτές του».

Η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια πλησιάζει χωριό και αποθήκη πυρομαχικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια και έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.
Από το βράδυ της Κυριακής η πυρκαγιά διασπάστηκε σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας,

Spetses Classic Yacht Regatta: Ζωντανεύοντας τα ελληνικά παραδοσιακά σκαριά

Στο πλαίσιο του 6ου Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών - Spetses Classic Yacht Regatta, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος προχώρησε στην έκδοση ενός πολυτελούς τόμου υπό τον τίτλο «Ζωντανεύοντας τα ελληνικά παραδοσιακά σκαριά», επιχειρώντας να συμπυκνώσει τις εμπειρίες των προηγούμενων 5 εξαιρετικά επιτυχημένων διοργανώσεων.

Επίσκεψη Καμμένου στους χειριστές του καναντέρ στα Δερβενοχώρια

Τους χειριστές του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή των Δερβενοχωρίων, όπου επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επισκέφθηκε σήμερα στο 251 ΓΝΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ένας στους πέντε βρετανούς επιχειρηματίες σκέφτονται να μεταφέρουν την επιχείρηση τους

Ένας στους πέντε μεταξύ των επικεφαλής των βρετανικών επιχειρήσεων εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει αλλού ένα μέρος των δραστηριοτήτων της επιχείρησής του και σχεδόν δύο στους τρεις εκτιμούν πως η επιλογή του Brexit είναι αρνητική για τις δουλειές τους, ενώ ο Ρίτσαρντ Μπράνσον κάλεσε σήμερα το βρετανικό κοινοβούλιο να «πάρει στα σοβαρά» το αίτημα για ένα νέο δημοψήφισμα και η Aston Martin ζήτησε

Deutsche Welle: Η Αθήνα νιώθει να επιβεβαιώνεται

Το Brexit ξύπνησε σε πολλούς δημοσιογράφους τις μνήμες του Grexit. Αναφορές στην Ελλάδα εντοπίζονται στα σχόλια του γερμανικού τύπου για την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, παρατηρεί σήμερα η Deutsche Welle.
Τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία σχολιάζει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung:

Οι χώρες με το υψηλότερο δημόσιο χρέος στον κόσμο

Όχι, η Ελλάδα δεν είναι στην πρώτη θέση.
Τα βλέμματα της διεθνούς οικονομικής κοινότητας στράφηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετώπιζε η χώρα μας στην αποπληρωμή του χρέους της. Παρά τα τεράστια ποσά δημοσίου χρέους, όμως, η χώρα μας δεν είναι αυτή με το υψηλότερο δημόσιο χρέος στον κόσμο.

Αυτές είναι οι 15 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς

Θα εκπλαγείτε! Οι περισσότερες βρίσκονται στην Αφρική και την Ασία.
Η εταιρεία συμβούλων επενδύσεων «Mercer» κατάρτισε μια λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς, σύμφωνα με το κόστος διαβίωσης του μέσου κατοίκου.
AdTech Ad
Σε αντίθεση με την υπόθεση ότι οι δυτικές πόλεις είναι οι πιο ακριβές, εκείνες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αφρικής, πρωτοστατούν.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Εντυπωσιακές φωτογραφίες λίγο πριν την ολοκλήρωση

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νίαρχος ανοίγει για άλλη μία φορά τις πόρτες του στο κοινό ελάχιστους μήνες πριν παραδοθεί το έργο
Ελάχιστες εβδομάδες απομένουν έως τα τέλη Ιουλίου οπότε και αναμένεται να ολοκληρώσει και να παραδώσει ο εργολάβος το έργο στο Ίδρυμα Σταύρος Νίαρχος το οποίο με την σειρά του θα προσφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο την μία και μοναδική μετοχή της εταιρείας "Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νίαρχος ΑΕ".

Ανακαλείται γνωστή σοκολάτα που πουλά η ΙΚΕΑ

Την απόφαση να ανακαλέσει από τα ράφια της τη γνωστή σοκολάτα CHOKLAD MÖRK πήρε η ΙΚΕΑ, καθώς στη συσκευασία της δεν περιγράφεται με ακρίβεια η πιθανή περιεκτικότητα σε γάλα και φουντούκια.

Αντίπαρος, στην καρδιά των Κυκλάδων Το κατάλευκο σύνολο στο γαλανό Αιγαίο

Η Αντίπαρος, το μικρό βραχώδες κατοικημένο νησί του νοτίου Αιγαίου στην καρδιά των Κυκλάδων, το οποίο απέχει λιγότερο από ένα ναυτικό μίλι από την Πάρο, κλέβει τις εντυπώσεις κι όχι άδικα.
Πρόκειται για ένα λευκό σύνολο, στο καταγάλανο Αιγαίο, με τα σπιτάκια να αποτελούν τις όμορφες πινελιές του. Εκτός από τουριστικός προορισμός, η Αντίπαρος είναι ένα μέρος ιστορικό με μνημεία και σπουδαία σύμβολα.

Τα ομορφότερα χωριά της Λευκάδας Βουτηγμένα στο πράσινο

Αν και οι περισσότεροι την επιλέγουν για τις ονειρικές της παραλίες με τα κρυστάλλινα, διαυγή νερά, η Λευκάδα διαθέτει πανέμορφα, μικρά γραφικά χωριά «βουτηγμένα» μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον.

Ανακαλύψτε τα μαζί μας και μάθετε γιατί πρέπει να τα επισκεφτείτε.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Υποψήφιος χωρίς κομματική ταυτότητα κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Ισλανδίας

Ο πανεπιστημιακός, Γκούντνι Γιοχάνεσον, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Ισλανδίας με 39,1% των ψήφων, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RUV.

Ο Γιοχάνεσον, ένας υποψήφιος χωρίς κομματική ταυτότητα που γιορτάζει σήμερα τα 48α γενέθλιά του, είχε δηλώσει στη διάρκεια της νύκτας πως κέρδισε τις εκλογές.

Εντυπωσιακές εικόνες από τον κόσμο των σπορ

Ο κόσμος των σπορ φημίζεται για τις απίθανες στιγμές που προσφέρει σε αθλητές και οπαδούς, όμως κάποιες φορές ο φωτογραφικός φακός καταγράφει λεπτομέρειες που μπορεί να μας διαφεύγουν με γυμνό μάτι, αλλά είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές.

Η Χιλή η μεγάλη νικήτρια του επετειακού Κόπα Αμέρικα

Σε μία επανάληψη του περσινού τελικού του Κόπα Αμέρικα η Χιλή κατάφερε να επικρατήσει της Αργεντινής στη διαδικασία των πέναλτι.
Αρνητικός πρωταγωνιστής για την «αλμπισελέστε» ο Λιονέλ Μέσι, αφού ο διεθνής άσος της Μπαρτσελόνα αστόχησε στο πρώτο πέναλτι της ομάδας του που για 4η συνεχόμενη φορά έφτασε στην πηγή και… νερό δεν ήπιε.

Κερδίζει τις εκλογές αλλά όχι την αυτοδυναμία το Λαϊκό Κόμμα στην Ισπανία

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε τις εκλογές στην Ισπανία λαμβάνοντας συνολικά 137 έδρες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μετά την καταμέτρηση 100% των ψήφων, αλλά υστερεί στην απόλυτη πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέγει 85 βουλευτές και αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη.

Ο Ρέντσι προτίθεται να δώσει ιταλική υπηκοότητα στους Βρετανούς φοιτητές της χώρας

H κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι προτίθεται να δώσει ιταλική υπηκοότητα στους Βρετανούς φοιτητές που σπουδάζουν στην χώρα και οι οποίοι επιθυμούν να τη ζητήσουν, αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.
Το μέτρο πρόκειται, πιθανότατα, να συμπεριληφθεί στον νέο νόμο που αφορά τη χορήγηση υπηκοότητας, τον οποίο εξετάζει στην παρούσα φάση η ιταλική γερουσία, αναφέρει εφημερίδα "La Republica".

Έριξε... ντόρτια πρόκρισης το Βέλγιο, 4-0 την Ουγγαρία (Φωτό+Βίντεο)

Με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Euro 2016 το Βέλγιο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» με ένα ξέσπασμα σε διάστημα 13 λεπτών, όπου σημείωσαν τρία τέρματα, συνέτριψαν με 4-0 την Ουγγαρία στο «Stadium de Toulouse» και έκλεισαν θέση στα προημιτελικά, στέλνοντας έτσι... σπίτι τους τους Μαγυάρους.