Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Εντυπωσιακές φωτογραφίες λίγο πριν την ολοκλήρωση

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νίαρχος ανοίγει για άλλη μία φορά τις πόρτες του στο κοινό ελάχιστους μήνες πριν παραδοθεί το έργο
Ελάχιστες εβδομάδες απομένουν έως τα τέλη Ιουλίου οπότε και αναμένεται να ολοκληρώσει και να παραδώσει ο εργολάβος το έργο στο Ίδρυμα Σταύρος Νίαρχος το οποίο με την σειρά του θα προσφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο την μία και μοναδική μετοχή της εταιρείας "Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νίαρχος ΑΕ".

AdTech Ad
Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συνομιλία μεταξύ του αρχιτέκτονα του έργου Renzo Piano και του προέδρου του Ιδρύματος κ. Ανδρέα Δρακόπουλο με τον τελευταίο να εξηγεί ότι το έργο δεν παραδίδεται στην κυβέρνηση αλλά στον κόσμο. Ο κ. Δρακόπουλος διευκρίνισε ότι εάν υπάρξει σωστή διαχείριση από το κράτος το Ίδρυμα θα στηρίξει τόσο σε επίπεδο προϋπολογισμού όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων.
Από την πλευρά του ο Renzo Piano ανέφερε ότι "οι πόλεις χρειάζονται τέτοιου είδους κέντρα γιατί δίνουν ελπίδα, κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται την ομορφιά και αν αυτό συμβεί σε εποχή κρίσης είναι ακόμη πιο σημαντικό".
Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη από την Πέμπτη έχει ξεκινήσει το τετραήμερο εκδηλώσεων Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο όπου ανοίγει, με ελεύθερη είσοδο, τις πόρτες του στο κοινό.














  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...