Το βίντεο με το πλοίο που πέφτει στο στήριγμα της Γέφυρας της Βαλτιμόρης με οκτώ φορές μεγαλύτερη ταχύτητα

 

ΗΠΑ: Με μηχανική βλάβη και SOS το πλοίο που έριξε τη γέφυρα – Έξι οι αγνοούμενοι (Photos)

 Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που προσέκρουσε σε γέφυρα στη Βαλτιμόρη νωρίς το πρωί της Τρίτης, είχε προλάβει να εκπέμψει σήμα κινδύνου, γεγονός που επέτρεψε να περιοριστεί η κυκλοφορία και να σωθούν ζωές, ανέφερε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ.

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι ήρωες. Έσωσαν ζωές την περασμένη νύχτα», είπε ο Γουές Μουρ αναφερόμενος στο πλήρωμα του πλοίου Dali το οποίο κατάφερε να ενημερώσει τις αρχές ότι αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα ενώ έπλεε με ταχύτητα οκτώ κόμβων στον ποταμό Πατάπσκο.

Μιχάλης Ταμήλος: Διαγράφεται από τη ΝΔ μετά τις απίστευτες δηλώσεις του για το έγκλημα των Τεμπών

 Μετά την κατακραυγή για τις προκλητικές δηλώσεις του για το έγκλημα των Τεμπών, η Νέα Δημοκρατία διαγράφει τον Μιχάλη Ταμήλο, πρώην βουλευτή του κόμματος.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Μιχαήλ Ταμήλος. 

 Οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας».

Πολωνία: Υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων και εκτός συνόρων των χωρών μελών

 Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους που πλησιάζουν πολύ κοντά στα σύνορά του, ανέφερε σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Αντρέι Σέινα, στο πολωνικό μέσο ενημέρωσης RMF24.

Ο Σέινα, αναφερόμενος σε ένα περιστατικό που συνέβη την Κυριακή, όταν ένας ρωσικός πύραυλος κρουζ από μια μαζική επίθεση εναντίον στόχων στην δυτική Ουκρανίας, πέρασε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας, δήλωσε ότι «(η Ρωσία) γνώριζε ότι αν ο πύραυλος μετακινούνταν περισσότερο προς την Πολωνία, θα καταρριπτόταν. Θα γινόταν αντεπίθεση».

Πρώτη νίκη για Ασάνζ: Διαβεβαιώσεις για τη ζωή του ζητά το δικαστήριο από τις ΗΠΑ – Έλαβε δικαίωμα έφεσης κατά της έκδοσης

 Εκδόθηκε η πολυαναμενόμενη απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης για τον ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες στις ΗΠΑ οι οποίες σχετίζονται με τη δημοσίευση 700.000 απόρρητων εγγράφων από το Wikileaks το 2010.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο Ασάνζ μπορεί να συνεχίσει την προσφυγή κατά της έκδοσής του σε νέα πλήρη ακροαματική συνδρίαση, δίνοντας έτσι παράταση στην αγωνία για το αν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Ο Μαρινάκης βλέπει τον Μητσοτάκη να καταρρέει αλλά μην το πείτε στον Πρετεντέρη

 Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στο ΒΗΜΑ, ο έμπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, αμφισβητεί τα σενάρια που εμφανίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως τον πολιτικό που κινείται επιτυχώς επικοινωνιακά, κουρδισμένος και σκηνοθετημένος από ομάδα μάγων επικοινωνιολόγων.

«Αν υπήρχε, ας πούμε, αυτή η στρατιά των εξπέρ στην πολιτική επικοινωνία» γράφει ο Παπαχρήστος, «προφανώς δεν θα άφηνε τον Πρωθυπουργό να επιχειρήσει να κρατήσει μυστικό το ταξίδι στην Οαση της Σίβας,

ΕΑΒ: Διόρισαν την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον «παρακολουθούμενο» από ΕΥΠ και predator Διακόπουλο

 Δύο μέτρα και δύο σταθμά τηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν πρόκειται για το διορισμό ανώτατων δικαστικών σε κρατικές θέσεις, ανάλογα με το αν ο δικαστής είναι της αρεσκείας του. Όπως για παράδειγμα η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, μία επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2021 για την ηγεσία του ανώτατου δικαστηρίου. 

 Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2023 , όταν τη διαδέχτηκε η τωρινή πρόεδρος Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα.

Moscow attack: Vladimir Putin says concert massacre 'committed by radical Islamists'

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ένοπλοι που πραγματοποίησαν την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών φρίκης που άφησε πίσω του 130 νεκρούς στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα ήταν «ριζοσπάστες ισλαμιστές».

Μιλώντας σε συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο κ. Πούτιν είπε ότι οι δολοφονίες πραγματοποιήθηκαν από εξτρεμιστές «η ιδεολογία των οποίων ο ισλαμικός κόσμος πολεμά εδώ και αιώνες».