Η ιστορία της γυναίκας που αμάρτησε με ένα δελφίνι .Η σχέση της Margaret Howe και του Πήτερ

Απ’ όλα τα παράξενα που μπορεί να συνέβησαν τη δεκαετία του ’60 κανένα μάλλον δεν μπορεί να συγκριθεί με τον έρωτα που άνθησε ανάμεσα σε μια βιολόγο και ένα ρινοδέλφινο στις Παρθένες νήσους.
 ( picture+video )
Για δέκα εβδομάδες, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 1965, το ερευνητικό κέντρο Dolphin Point Laboratory στο νησί St. Thomas, έγινε το επίκεντρο του πειράματος του βιολόγου Dr. John C. Lilly, που ήθελε να μάθει στα δελφίνια να μιλούν σαν τον άνθρωπο.

Μέρη στον κόσμο που είναι ομορφότερα το χειμώνα

Μέρη, τοποθεσίες σε διάφορα σημεία του πλανήτη μεταμορφώνονται σε… καρτ ποστάλ το χειμώνα και κερδίζουν αβίαστα τις εντυπώσεις σε σχέση με την εμφάνιση που έχουν το καλοκαίρι. Όταν ο καιρός κρυώνει και πέφτει χιόνι, όταν τα δέντρα ξεγυμνώνονται και ο ουρανός γεμίζει σύννεφα, όταν οι λίμνες παγώνουν και οι καμινάδες καπνίζουν το τοπίο αποκτά άλλη ομορφιά που ταιριάζει καλύτερα στις εν λόγω τοποθεσίες. Όχι πως το καλοκαίρι δεν αξίζουν της προσοχής μας. Αλλά ο χειμώνας έχει άλλη χάρη στις πόλεις που θα δείτε στη συνέχεια. Ε, πώς να το κάνουμε; Προσθέτει επιπλέον πόντους στη… γοητεία τους!

Tübingen, μια γερμανική πόλη γεμάτη χρώματα

Το Τίμπιγγεν (γερμ. Tübingen) είναι μια πόλη που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γερμανία, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, περίπου 40 χμ. νότια της Στουτγκάρδης. Η πόλη ξεχωρίζει για τα πολύχρωμα σπίτια της, γραφικά χτισμένα στις όχθες του ποταμού Νέκαρ που διασχίζει την πόλη και μάλιστα σε κάποιο σημείο χωρίζεται στα δύο δημιουργώντας ένα καταπράσινο νησί. Η ίδρυση της πόλης χρονολογείται στο 13ο αιώνα και εμεινε ανέπαφη κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς δεν διέθετε βαριά βιομηχανία.

Yγεία Ομορφιά: Δίαιτες της 'μόδας': Ποιες είναι πράγματι αποτελεσματικές;

Οι διάσημες δίαιτες που υπόσχονται μαγικά αποτελέσματα. Ποιες από αυτές αξίζει να ακολουθήσεις; (Pics)

Όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος, θέλουμε άμεσα αποτελέσματα. Ακόμη και εάν έχουμε επίγνωση των συνεπειών μίας τέτοιας επιλογής, η ανυπομονησία που μας διακατέχει ως ανθρώπους μας ωθεί στην επιλογή εμπορικών διατροφικών προγραμμάτων που πολλά υπόσχονται, αλλά πόσα τελικά καταφέρνουν να κάνουν;

Tripadvisor: Οι 10 καλύτεροι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα για το 2016

 Οι προορισμοί που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος στην Ελλάδα όπως αυτοί προέκυψαν από την βαθμολόγηση των χρηστών της ιστοσελίδας Tripadvisor
Adtech Ad
Χαμηλή παρουσία σε διεθνές επίπεδο έχει η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός,  όπως προκύπτει από τις τοπικές και την διεθνή λίστα που δημοσίευσε πρόσφατα το tripadvisor. Οι ελληνικοί προορισμοί απουσιάζουν εντελώς από τις 25 θέσεις της παγκόσμιας λίστας ενώ στην ευρωπαϊκή η Αθήνα βρίσκεται στην 12 θέση.

Αρβελέρ: «Η Ελλάδα δεν γνώρισε Διαφωτισμό. Ποιός φταίει; Θα το πω, η εκκλησία»

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ έχοντας αφιερώσει τη ζωή της στη μελέτη του Βυζαντίου μιλάει για την ελληνική ιστορική συνέχεια και τη διαλεκτική ανάμεσα στην πολιτική εμβέλεια του Βυζαντίου και τη διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας.

Θα έχετε παρατηρήσει πως υπάρχει ένας διχασμός στον ψυχισμό των Ελλήνων για το που ανήκουν.

«Συνεργασία και ανυπακοή». Η διπλή στάση της Εκκλησίας στην Κατοχή. Η σχέση με κατακτητές και αντιστασιακους

Ποια ήταν η στάση της εκκλησιαστικής ηγεσίας στην περίοδο της γερμανικής κατοχής; Ποια ήταν η συμπεριφορά των απλών ιερέων έναντι των κατακτητών; Πόσοι ιερείς και πόσοι ιεράρχες εντάχθηκαν στον απελευθερωτικό αγώνα;
Ο καθηγητής της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Iονίων Νήσων Γρηγόρης Ψαλλίδας, επιχειρεί να απαντήσει στα ερωτήματα με το βιβλίο του «Συνεργασία και ανυπακοή» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Εστία.

Πώς θα δείτε ποιοι απέρριψαν τα αιτήματα φιλίας στο Facebook

Είναι πιθανόν να έχετε κάνει κατά καιρούς διάφορα αιτήματα φιλίας μέσα από το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook. Εάν κάποιος σας αποδεχτεί, τότε έρχεται αυτόματα ειδοποίηση στο προφίλ σας.
Αν όχι, ο πιο γνωστός τρόπος που ξέρουν οι περισσότεροι χρήστες για να δουν εάν έχει απορρίψει κάποιος το αίτημα φιλίας που έχουν στείλει ή αν είναι ακόμη σε αναμονή, είναι να επισκεφτούν το εν λόγω προφίλ.

Γιατί η Microsoft αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την… Tay

Στη δυσάρεστη θέση να αναγκαστεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη βρέθηκε η Microsoft εξαιτίας των ρατσιστικών σχολίων που «μοίρασε» απλόχερα η Tay, ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που ανέπτυξε η εταιρεία.
Η Tay ενσαρκώνει μια 19χρονη κοπέλα, η οποία έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί με ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απώτερο σκοπό να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις από την επαφή της με τον κόσμο.

Η Αγγλία καθοδηγεί τις εξελίξεις για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, με τους γιατρούς της να το συνταγογραφούν και επίσημα!

Η Αγγλία είναι μια χώρα που χαράσσει συχνά τον δικό της δρόμο σε ζητήματα πολιτικής ή ρυθμιστικών κανόνων που αφορούν τον λαό της, ειδικότερα σε σχέση με την προστασία του και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.
  Με αυτή τη λογική πράττει και αναφορικά με την πολιτική της για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ενώ ακόμη στον υπόλοιπο κόσμο επικρατούν διφορούμενες και παραπλανητικές, σε πολλές περιπτώσεις, απόψεις αλλά και κανόνες, μιας και συχνά η επιστημονική κοινότητα παρουσιάζεται «διχασμένη», σχετικά με την αποτελεσματικότητά του για τη διακοπή του καπνίσματος αλλά και των επιπτώσεων της χρήσης του στην υγεία.

3o TihioRace – 15 Μαΐου 2016: Ένας αγώνας δρόμου για όλους

  Την Κυριακή 15 Μαΐου διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας ορεινού τρεξίματος TihioRace στο Τείχιο Δωρίδος στη Φωκίδα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων, σημαντικών αθλητών δρόμου αλλά και επώνυμων προσκεκλημένων, οι οποίοι θα απολαύσουν την απόλυτη δρομική εμπειρία, στις εκπληκτικές πλαγιές της ορεινής Δωρίδας με θέα τον Κορινθιακό κόλπο.

Κασίγιας: Αποσύρομαι σύντομα από την εθνική

Συμπληρώνοντας 166 συμμετοχές με το εθνόσημο της εθνικής Ισπανίας, ο Ίκερ Κασίγιας έγραψε ιστορία, αλλά θα φοράει για λίγο καιρό ακόμα τη φανέλα των «φούριας ρόχας» όπως τόνισε ο ίδιος.
Δυστυχώς για τους... «πιστούς» του, ο Άγιος Ίκερ, σύντομα σκοπεύει να αποσυρθεί, τουλάχιστον από την εθνική ομάδα.

Ραντεβού με Πογέτ στην ΑΕΚ «Τρέχουν» τα θέματα της προετοιμασίας.

Ιδιαίτερη κινητικότητα υπάρχει στην ΑΕΚ για τον Γκουστάβο Πογέτ. Σύντομα, ακόμη ίσως και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, θα γίνει το πρώτο ραντεβού των δύο πλευρών για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Άλλωστε στην «Ένωση» δεν θέλουν να χάνουν χρόνο, προκειμένου να προλάβουν «μνηστήρες» που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους, αλλά ταυτόχρονα να είναι προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Τραγικός θάνατος ποδηλάτη σε αγώνα στο Βέλγιο

Σε νοσοκομείο της Λιλ στη Γαλλία άφησε την τελευταία του πνοή ο 25χρονος βέλγος ποδηλάτης Αντουάν Ντεμουατιέ, ο οποίος συμμετείχε στη διαδρομή Γάνδη-Βέβελγκεμ.
Ο Ντεμουατιέ έπεσε από το ποδήλατό του και παρασύρθηκε από διερχόμενη μοτοσικλέτα,

Ποιοι να φύγουν και ποιοι να έρθουν στον Ολυμπιακό Ο σχεδιασμός του Νίκου Αλέφαντου

Ο Νίκος Αλέφαντος σχεδιάζει στο Sportdog τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν με στόχο τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ! Ποιοι να μείνουν, ποιοι να φύγουν και τι μεταγραφές πρέπει να γίνουν;

  Σήμερα θα απαντήσω σε ερωτήσεις του Σινάνογλου και θα δείτε ότι οι απαντήσεις έχουν ενδιαφέρον.
Πρώτα για τον Κρόιφ που πέθανε. Σε τι θέση τον βάζω μεταξύ Πελέ, Μαραντόνα, Μέσι, Ρονάλντο; Ειλικρινά τον έχω για μετά τον Πελέ να μάχεται με τον Μαραντόνα,

Εντυπωσιακοί καταρράκτες σε όλο τον κόσμο - Δείτε τις φωτογραφίες

Ορμητικά νερά, άγρια δάση και απότομα βράχια συνθέτουν την εικόνα σε κάποιους από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες όλου του κόσμου. Άλλοι περισσότεροι και άλλοι λιγότερο δημοφιλείς, το θέαμα που προσφέρουν «κόβει την ανάσα».
Γνωρίστε τους...

NASA- ESA : 3.337 μέτρα το πιο ψηλό βουνό στον Τιτάνα

Υψηλότερο  από τον Όλυμπο  κατά  420 μέτρα είναι το μεγαλύτερο βουνό  στον Τιτάνα , τον πλανήτη δορυφόρο του Κρόνου.  Το  βουνό, σύμφωνα με τις μετρήσεις  της NASA  από το ραντάρ στο σκάφος «Κασίνι», έχει υψόμετρο  3.337 μέτρα.
Η κορυφή βρίσκεται στα λεγόμενα Όρη Μιθρίμ, ενώ ο πλανήτης διαθέτει και άλλα βουνά με υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων. Τα περισσότερα  βρίσκονται κοντά στον ισημερινό του Τιτάνα. Η ανακοίνωση έγινε σε συνέδριο πλανητικής επιστήμης στο Τέξας.