Η Βιγιαρεάλ πήρε το… θρίλερ και την πρώτη θέση | Ηττήθηκε η Λίβερπουλ στο Βέλγιο

 Στην ματσάρα του “Roazhon Park” τα “κίτρινα υποβρύχια”… απέδρασαν με το διπλό, επικρατώντας 3-2 της γαλλικής ομάδας και κατέκτησαν την πρώτη θέση του 6ου ομίλου, εκεί όπου βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός. Επίδειξη δύναμης έκαναν οι Μπαγερν Λεβερκούζεν και Σλάβια Πράγας, ενώ ηττήθηκε (2-1) στο Βέλγιο η ομάδα του Κλοπ από την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ.

Σε ένα παιχνίδι που είχε πέντε γκολ και πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, η Βιγιαρεάλ επικράτησε 3-2 της Ρεν στο “Roazhon Park” και κατέκτησε την κορυφή του 6ου ομίλου, και ταυτόχρονα πήρε το εισιτήριο για τις “16” κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Ολοκλήρωσε το Ευρωπαϊκό του ταξίδι στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός

 Οι “πράσινοι” ηττήθηκαν 2-1 από την Μακάμπι Χάιφα και γνώρισαν τον… πικρό αποκλεισμό στο “Απ. Νικολαΐδης”, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των προσδοκιών στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκε γκολ και έφτασε να… κυνηγά τη Μακάμπι από το 20ο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος όμως, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς… ξύπνησαν, χωρίς να καταφέρουν να είναι αποτελεσματικοί, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν δίχτυα στο 74ο λεπτό και να…

Αντετοκούνμπο: «Δεν πίστεψα ότι θα βάλω 64 πόντους, δεν έχω ιδέα αν έχω την μπάλα του αγώνα»

 Ο Greek Freak παραχώρησε δηλώσεις μετά τη βραδιά καριέρας που πραγματοποίησε, με προσωπικό και franchise ρεκόρ, σημειώνοντας 64 πόντους στην νίκη επί των Πέισερς.

Οι Μπακς πήραν την άτυπη ρεβάνς από την ήττα στον ημιτελικό του In-season Tournament του NBA, νίκησαν με 140-126 και ανέβηκαν στο 17-7.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τους 64 πόντους που σημείωσε, έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε αγώνα, αλλά και του οργανισμού.

Conference League: Στους “16” με επίδειξη δύναμης o ΠΑΟΚ, 4-2 την Ελσίνκι

 Ο “Δικέφαλος του Βορρά” επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-2 της Ελσίνκι στην Τούμπα και έτσι ολοκλήρωσε τους ομίλους στην πρώτη θέση και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης που μαζεύει 16 βαθμούς.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση, ολοκληρώνοντας τη μέχρι τώρα πορεία του στο Conference League με εξαιρετικό τρόπο. Ο “Δικέφαλος” επιβλήθηκε 4-2 στην Τούμπα της Ελσίνκι και έγραψε… ιστορία με την πρωτιά του στον όμιλό του με 16 βαθμούς.

Βίντεο: Ισραηλινοί στρατιώτες κατεβάζουν την παλαιστινιακή σημαία και ανατινάζονται από την Χεζμπολάχ

 Ισραηλινοί στρατιώτες επιχείρησαν να κατεβάσουν μία παλαιστινιακή σημαία και δέχτηκαν χτύπημα από αντιαρματικό πύραυλο προφανώς από μαχητές της Χεζμπολάχ.

Πιθανότατα σκοτώθηκαν όλοι καθώς οι εικόνες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν διαθέτει χρηματοδότηση για να αντικαταστήσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό που μεταφέρει στην Ουκρανία!

 Το αμερικανικό Πεντάγωνο θεωρεί ότι μπορεί να στείλει στρατιωτικό υλικό αξίας περίπου 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει μόνο 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αντικαταστήσει τον παλιό εξοπλισμό, όπως σημείωσε το Bloomberg!

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η αποστολή όπλων στην Ουκρανία χωρίς υπάρξει πρόνοια για την αντικατάστασή τους είναι μια «επικίνδυνη στρατηγική».

Η κυβέρνηση δίνει στα ΜΜΕ 211 εκατομμύρια ευρώ για φιλοκυβερνητική προπαγάνδα

 Η κυβέρνηση σκορπάει 211 εκατομμύρια ευρώ για την φιλοκυβερνητική προπαγάνδα – Προβλέπονται στον Προϋπολογισμό για «επικοινωνία και ενημέρωση».

Με ζεστό κρατικό χρήμα «μπουκώνει» για να μην ασκούν κριτική, την μιντιακή αυτοκρατορία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πριν λίγες ημέρες με υπογραφή της κυβέρνησης δόθηκαν στους καναλάρχες εθνικής εμβέλειας, 6.8 εκατομμύρια ευρώ, λόγω συνεπειών από τον πόλεμο της… Ουκρανίας.

Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν την διοίκηση και την διαχείριση των ουκρανικών δυνάμεων!

 Οι ΗΠΑ προχωρούν σε μία ενέργεια η οποία ουσιαστικά τις καθιστά σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία αφού στέλνουν τον Αμερικανό στρατηγό Αντόνιο Αγκούτο Τζούνιορ, μαζί με ομάδα επιτελών του Πενταγώνου στο Κίεβο, για να αναλάβουν την διοίκηση των ουκρανικών δυνάμεων οι οποίες έχουν ηττηθεί σε όλα τα μέτωπα.

Οι Αμερικανοί αξιωματικοί τις επόμενες ημέρες θα αναλάβουν τον σχεδιασμό και τη διαχείριση όλων των πολεμικών επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Γεωπολιτική ανατροπή: Η Βολιβία υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία για την εκμετάλλευση του λιθίου!

 Η Βολιβία, η οποία συγκαταλέγεται στις χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα λιθίου στον πλανήτη, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας επένδυσης 450 εκατομμυρίων δολαρίων με δημόσια επιχείρηση της Ρωσίας, την Uranium One.

Έτσι η Ρωσία με μία γεωπολιτική κίνηση-ματ, αποσπά από την Δύση μία ακόμα σημαντική χώρα που διαθέτει πρώτες ύλες, σημαντικές για την υποτιθέμενη ανεξαρτητοποίηση των Δυτικών, από τα ορυκτά καύσιμα.

 Το λίθιο είναι ορυκτό-κλειδί για την περιβόητη ενεργειακή μετάβαση.

Euobserver: Ο Κ.Μητσοτάκης ανάμεσα στους ηγέτες της ΕΕ που επιτρέπουν την νόμιμη παρακολούθηση δημοσιογράφων

 Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα είναι μεταξύ των 7 κυβερνήσεων που έχουν σχεδιάσει την νομιμοποίηση των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων

Το Euobserver, αποκαλύπτει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός. Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ανάμεσα στους επτά «σκληρούς» ηγέτες της Ευρώπης που πρόκειται να επιτρέψουν την χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών υπό τον μανδύα της εθνικής ασφάλειας.

Σ.Κασσελάκης: «Το φιλότιμο δεν μπορεί να υποκαθιστά το κράτος» λέει μετά τη συνάντηση με τη γιαγιά που δώρισε ασθενοφόρο στο Μεσολόγγι

 Με την κυρία Αθηνά Παπαχρήστου, την ηλικιωμένη γυναίκα που από το υστέρημά της δώρισε ένα ασθενοφόρο στο Μεσολόγγι, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε μαζί της και ανέβασε ένα βίντεο 3,5 λεπτών στον λογαριασμό του του Twitter από τη συνάντησή τους.

Αυτός είναι ο εγκέφαλος της «Συμμορίας των 11»

 Τον εγκέφαλο της «Συμμορίας των 11», η οποία δραστηριοποιείτο στη διασυνοριακή απάτη στον Φ.Π.Α. και στην απατηλή λήψη επιστρεπτέων προκαταβολών, μέσω της σύστασης ανύπαρκτων συναλλακτικά εταιρειών αποκαλύπτει η «Ζούγκλα». Πρόκειται για τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Ψηλό.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (11/12) κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, συνελήφθησαν 11 άτομα, από τα οποία τα 10 είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά.

Τραγωδία στα Σπάτα: Τροχαίο με δύο νεκρούς

 Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (14/12) στη Λεωφόρο Σπάτων Αρτέμιδος.

Σύμφωνα με το iRafina.gr, υπήρξε σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Σπάτων Αρτέμιδος κοντά στη βόρεια πύλη του αεροδρομίου στα Σπάτα.

Για άγνωστη αιτία το ένα όχημα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με το άλλο αυτοκίνητο.

Κυκλοφοριακό «χάος» στους δρόμους της Αττικής – Ποιοι είναι στο «κόκκινο» (χάρτης)

 Κυκλοφοριακό «χάος» επικρατεί για ακόμη ένα πρωινό στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με τους οδηγούς να χρειαστεί να «οπλιστούν» με αρκετή υπομονή έως ότου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται και ο Κηφισός, με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην άνοδο από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο.Σολτς για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ: «Να δούμε την μεγάλη εικόνα – Μην θέτετε βέτο»

 Ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς μιλώντας στη γερμανική Μπούντεσταγκ για τον προϋπολογισμό, αναφέρθηκε στη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ, στηρίζοντας τα Τίρανα.

Ο Όλαφ Σολτς ζήτησε να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας ακόμα και με τη διαδικασία της ειδικής πλειοψηφίας (σ.σ. προκειμένου να παρακαμφθούν τα 37 βέτο που έχει στη φαρέτρα της η Αθήνα) ενώ μίλησε και για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ήδη υλοποιήσει η Αλβανία αποφεύγοντας την οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση Μπελέρη και την άρνηση των αλβανικών αρχών να επιτρέψουν την ορκωμοσία του.

Μακελειό: Ο ισραηλινός Στρατός πέφτει σε ενέδρα των τρομοκρατών της Χαμάς και σκοτώνονται 9 Ισραηλινοί

 Ο ισραηλινός στρατός έζησε την χειρότερη πολεμική του καταστροφή καθώς οι τρομοκράτες μαχητές της Χαμάς κατάφεραν να επιφέρουν ένα βαρύ πλήγμα στον ισραηλινό στρατό αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι οι μάχες στο αστικό περιβάλλον μπορεί να καθηλώσει και τον πιο προηγμένο στρατό.

Όπως αναφέρουν οι Times of Israel, το απόγευμα της Τρίτης στρατιώτες πεζικού της Ταξιαρχίας Γκολάνι, συνεργαζόμενοι με δυνάμεις τεθωρακισμένων και μηχανικού, πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις έρευνας και καταστροφής στην καρδιά της Σετζάγια,

Επισφραγίζεται η ήττα της κυβέρνησης στην Λιβύη: Ο επικεφαλής της -υποτίθεται- «φιλελληνικής» Λιβύης πήγε για «προσκύνημα» στην Άγκυρα

 Και όσο στο Μαξίμου θέλουν να υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις με την Τουρκία είναι σε σωστό δρόμο η Άγκυρα εκμεταλλεύεται την αδράνεια της κυβέρνησης και επιχειρεί ουσιαστικά περικύκλωση της Ελλάδας καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλε Σαλίχ, στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αγκυρα, δηλαδή με τον ηγέτης της -υποτίθεται- “φιλελληνικής” λιβυκής διοίκησης.

Τελεσίγραφο Ρωσίας για τα F-16 στην Ουκρανία: «Αν επιχειρούν από άλλη χώρα θα αντιδράσουμε» – Υπονοούν άμεσο πλήγμα σε χώρες του ΝΑΤΟ!

 Σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή μπορεί να εισέλθει ο πόλεμος Ρωσίας/Ουκρανίας-Δύσης καθώς όπως είπε σήμερα η Μόσχα: «Ακούμε πως η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει τις αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ για τα αεροσκάφη F-16, σε Ρουμανία, Πολωνία και Σλοβακία και ετοιμαζόμαστε», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω τι εννοεί, αλλά είναι σαφές ότι εννοεί πλήγμα στις βάσεις από τις οποίες θα επιχειρούν!

Μ.Νετανιάχου απαντά σε Τ.Μπάιντεν που τον εγκαλεί για την μαζική σφαγή αμάχων στην Γάζα: «Κι εσείς τα ίδια κάνατε σε Ιαπωνία και Γερμανία»!

 Εν μέσω διεθνούς πιέσεως για τους νεκρούς αμάχους στην Γάζα και πολιτικής επιβίωσης βρίσκεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου που δεν διστάζει να διαταράξει τις σχέσεις του Ισραήλ με τον Αμερικανό πρόεδρο Τ.Μπάιντεν απαντώντας του πολύ σκληρά με αναφορές για τις ρίψεις των ατομικών όπλων και τον βομβαρδισμό της Γερμανίας στον Β’ ΠΠ!

Η σχέση με τον Μπάιντεν είχε διαταραχθεί όταν Αμερικανός πρόεδρος αρχικά αρνήθηκε στον

Champions League: Αυτές είναι οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στα νοκ άουτ

 Μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής των ομίλων, το Champions League μπήκε στην τελική του ευθεία για τη φετινή χρονιά με τις 16 ομάδες που συνεχίζουν.

Οι «μεγάλοι», εξαιρουμένης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκαναν τη δουλειά τους και ομάδες σαν την Κοπεγχάγη ή την Αϊντχόφεν και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ έκαναν τις δικές τους εκπλήξεις, ενώ η Νιούκαστλ είπε «αντίο» στην Ευρώπη από τον όμιλο του θανάτου, με την Παρί Σεν Ζερμέν να παίρνει οριακά την πρόκριση.