Γιατί η Γερμανία υποστηρίζει το ναζιστικό καθεστώς του Ζελένσκι;

 Maria Zakharova, 13 February

Στις 6 Μαΐου 2021, κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης στο Atlantic Council (μια δεξαμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον), 

η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Baerbock είπε: «Ο ποταμός Όντερ είναι τα σύνορα με την Πολωνία και ο παππούς μου πολέμησε σε αυτό το ποτάμι, σε αυτά τα σύνορα. 

ΜΜΕ: Ο Μασκ έκανε μια απρόσμενη δήλωση για τον Πούτιν Ο Έλον Μασκ είπε ότι ο Πούτιν δεν θα ηττηθεί ποτέ στην Ουκρανία

 ΜΟΣΧΑ, 13 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα υποστεί σε καμία περίπτωση ήττα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός επιχειρηματίας Έλον Μασκ, τα λόγια του οποίου επικαλείται το Bloomberg. " 

«Σε μια συνομιλία με Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, ο Έλον Μασκ είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα υποστεί ποτέ ήττα στη σύγκρουση στην Ουκρανία», αναφέρει το υλικό.


Simonyan: Ο Syrsky απαγόρευσε την αποκάλυψη οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με τις απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Selidovo

 ΜΟΣΧΑ, 13 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Ο νέος αρχιστράτηγος των ουκρανικών στρατευμάτων, Alexander Syrsky, απαγόρευσε την αποκάλυψη στοιχείων για τις απώλειες ως αποτέλεσμα της επίθεσης του ρωσικού στρατού στο στρατόπεδο εκπαίδευσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του 

Ο όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης Rossiya Segodnya και το τηλεοπτικό κανάλι RT, ανέφεραν στο κανάλι Telegram. " 

Απειλή για τη Ρωσία. Στη Γαλλία, η φον ντερ Λάιεν τρομοκρατήθηκε από τη νέα της «θέση»

 ΜΟΣΧΑ, 13 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να δημιουργήσει έναν ενιαίο στρατό για να τιμωρήσει τα μέλη της ένωσης για απόπειρες αποχώρησης από αυτήν, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, Φλοριάν Φιλιππό, στο κοινωνικό δίκτυο X. 

Ο πάγος της Γροιλανδίας λιώνει και αντικαθίσταται με βλάστηση

 Εκτιμάται ότι περισσότερα από 28.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή το 1,6% του στρώματος πάγου και των παγετώνων της Γροιλανδίας έχουν λιώσει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες δίνοντας τη θέση τους σε βράχους, υγροτόπους και θάμνους, όπως προκύπτει από μια μεγάλη ανάλυση ιστορικών δορυφορικών αρχείων.

Η Γροιλανδία, μέρος της Αρκτικής, είναι το μεγαλύτερο νησί στον κόσμο, με έκταση περίπου 2,1 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από πάγο και παγετώνες και φιλοξενεί σχεδόν 57.000 ανθρώπους. Από τη δεκαετία του 1970 η περιοχή θερμαίνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Πορτογαλία: Αποκλείει συνεργασία με την ακροδεξιά και επιδιώκει απόλυτη πλειοψηφία ο Λουίς Μοντενέγκρο

 Ο ηγέτης του συντηρητικού συνασπισμού της Πορτογαλίας, Δημοκρατική Συμμαχία, Luís Montenegro, δήλωσε χτες Δευτέρα ότι αγωνίζεται για να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές του Μαρτίου και απέκλεισε μια συμφωνία με το ακροδεξιό κόμμα Chega.

Αυτό δήλωσε ο Montenegro σε μια συζήτηση με τον αρχηγό της Chega, André Ventura , στην πορτογαλική δημόσια τηλεόραση, RTP. Στη συνάντηση επέμεινε ότι η AD έχει στόχο να κερδίσει τις εκλογές και να σχηματίσει Κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία.

Χίος: Εντονη χαλαζόπτωση στον Κάμπο

 Εντονη ήταν η χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή του Κάμπου στην πόλη της Χίου ξημερώματα Τρίτης, 13 Φεβρουαρίου.

Μετά τις 2.00 π.μ. η καταιγίδα έφερε σημαντικές ποσότητες νερού, αλλά στην περιοχή του Κάμπου τα περιβόλια με τα εσπεριδοειδή χτυπήθηκαν από χαλάζι.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ανέλαβε την Προεδρία του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας»

 Την Προεδρία του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας», ανέλαβε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, για τα επόμενα δυο χρόνια.

Η παράδοση – παραλαβή έγινε στο Δημαρχείο του Δήμου Κέρκυρας, ύστερα από δύο συναντήσεις εργασίας και αλληλοενημέρωσης. Πρόεδρος του Δικτύου, ανέλαβε ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, με αναπληρωτή του, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κώστα Βουσολίνο και Υπεύθυνο του Δικτύου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξενοφώντα Αλαμάνο.

Ολλανδία: Τέλος στις διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού με το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας ανακοίνωσε ο πολιτικός διαμεσολαβητής

 Το ολλανδικό κεντροδεξιό κόμμα New Social Contract (NSC) δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού με το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (PVV) υπό τον Geert Wilders το οποίο κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Υπάρχουν ασυμβίβαστες διαφορές μεταξύ των δύο σχηματισμών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πολιτικός που ορίστηκε να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό συνασπισμού, μεταδίδουν τα πρακτορεία AFP και Reuters.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα NSC είχε ήδη ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την αποχώρησή του από τις διαπραγματεύσεις για

3ο Φεστιβάλ Ελληνοϊταλικής Φιλίας «Δύο λαοί, μία ιστορία 2024»

 Aπό τις 15 Φεβρουαρίου ξεκινά το 3ο Φεστιβάλ Ελληνοϊταλικής Φιλίας «Δύο λαοί, μία ιστορία 2024» που συνδιοργανώνουν το ελληνικό σωματείο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Μεσολογγίου «Nea Koinè» και ο ιταλικός πολιτιστικός σύλλογος «Νuova Koinè» των ελληνοφώνων χωριών του Σαλέντο, στην περιοχή της Απουλίας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

«Junior Achievement Greece»: Εκθέσεις του διαγωνισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 Χίλιοι επτακόσιοι έφηβοι «επιχειρηματίες» θα παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους και θα διαγωνιστούν στις μαθητικές εμπορικές εκθέσεις του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Junior Achievement Greece» για το 2024 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι εκθέσεις διοργανώνονται για 19η χρονιά, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στο The Mall Athens, στην Αθήνα, και την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου οι μαθητές,

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Α.Θ.Ε: Ολικός αποκλεισμός στο ρεύμα προς Λαμία

 Η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς ότι θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., με σκοπό την εκτέλεση τεχνικών εργασιών.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και αύριο Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου από τις 19:00 κάθε ημέρας έως τις 06:00 της επόμενης, θα ισχύσει ολικός αποκλεισμός στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, από τον Ημικόμβο (Η/Κ) Σχηματαρίου στο 66,385ο χλμ. έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ριτσώνας στο75,525ο χλμ.

Τριπλό φονικό στη Γλυφάδα – Ναυτιλιακός αναλυτής: Έγινε κάτι βαθύτερο, δεν ήταν η απόλυση που όπλισε τον 75χρονο

 Σοκαρισμένος για την τραγική έκβαση μιας «ιστορίας επιτυχίας της ελληνικής ναυτιλίας», δήλωσε, μιλώντας στο Ertnews (εκπομπή «Συνδέσεις», ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης, ο οποίος μίλησε και για το «καταδικαστέο κομμάτι» της υπόθεσης: 

«Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε. 

 Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, αλλά έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 75χρονου όπλισε το χέρι του».

Ισπανία: Ανάκληση της επ’ αόριστον εθνικής απεργίας στον τομέα των μεταφορών

 Οι μεταφορείς στην Ισπανία αυτοαπασχολούμενοι και μη που συνασπίστηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα για την Άμυνα των Μεταφορών αποφάσισαν χθες το βράδυ να ματαιώσουν την επ’ αόριστον απεργία που είχαν προκηρύξει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε μια σύντομη δήλωση που μεταδόθηκε στα δίκτυα μετά τις εννέα το βράδυ, η Πλατφόρμα διαβεβαίωσε ότι «η απεργία των εθνικών μεταφορών ακυρώνεται».

Προηγήθηκε ώρες πριν δήλωση του προέδρου της πλατφόρμας Manuel Hernández,

Συνάντηση Γ. Στάσση – Geoffrey Pyatt στην Ουάσιγκτον για τα σχέδια επέκτασης της ΔΕΗ στα Βαλκάνια

 Τα σχέδια της ΔΕΗ για διείσδυση στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και το σχέδιο μετασχηματισμού της επιχείρησης παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης στον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών για τους ενεργειακούς πόρους στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, πρέσβη Geoffrey Pyatt, με τον οποίο συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον.

Η ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει την εξαγορά της ENEL Ρουμανίας που περιλαμβάνει δίκτυα, τη δραστηριότητα της προμήθειας και μονάδες ΑΠΕ, ενώ στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο που

Εξεταστική για τα Τέμπη: Καταθέτει ο Κώστας Καραμανλής

 Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη καταθέτει στις 10:00 το πρωί ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώην υπουργός θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα όπως η υλοποίηση της σύμβασης «717» για το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης και οι μετατάξεις.