Simonyan: Ο Syrsky απαγόρευσε την αποκάλυψη οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με τις απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Selidovo

 ΜΟΣΧΑ, 13 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Ο νέος αρχιστράτηγος των ουκρανικών στρατευμάτων, Alexander Syrsky, απαγόρευσε την αποκάλυψη στοιχείων για τις απώλειες ως αποτέλεσμα της επίθεσης του ρωσικού στρατού στο στρατόπεδο εκπαίδευσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του 

Ο όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης Rossiya Segodnya και το τηλεοπτικό κανάλι RT, ανέφεραν στο κανάλι Telegram. " 

"Γράφουν από την Ουκρανία ότι ο Syrsky απαγόρευσε οποιαδήποτε πληροφορία για απώλειες στο Selidovo, όπου οι δυνάμεις μας χτύπησαν δυνατά. Εκεί εκπαίδευσαν μια ορδή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για την Avdeevka.

 Γράφουν περίπου μιάμιση χιλιάδες άτομα", αναφέρει η δημοσίευση. Η πόλη Σελίδοβο βρίσκεται στο έδαφος της ΛΔΔ που ελέγχεται από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Το Avdeevka είναι ένα βόρειο προάστιο του Ντόνετσκ, το οποίο μετατράπηκε από τα ουκρανικά στρατεύματα σε μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή, για την οποία διεξάγονται μάχες αυτή τη στιγμή.

Στις 31 Ιανουαρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε την κατεύθυνση του Avdeevsky μία από τις πιο σημαντικές. Ο Πρόεδρος είπε ότι μια ομάδα βετεράνων, μπροστά από τα τακτικά στρατεύματα, διέρρηξε την άμυνα του εχθρού και έφτασε στα περίχωρα του χωριού, κατέλαβε και κράτησε με επιτυχία σχεδόν δύο δωδεκάδες σπίτια. 

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Syrsky αντικατέστησε τον Valery Zaluzhny ως αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Δυτικά ΜΜΕ τόνισαν ότι τα στρατεύματα δεν συμπαθούν τον Σίρσκι για τις βαριές απώλειές του, αποκαλώντας τον «Ο χασάπης» και «στρατηγός 200».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...