Απειλή για τη Ρωσία. Στη Γαλλία, η φον ντερ Λάιεν τρομοκρατήθηκε από τη νέα της «θέση»

 ΜΟΣΧΑ, 13 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να δημιουργήσει έναν ενιαίο στρατό για να τιμωρήσει τα μέλη της ένωσης για απόπειρες αποχώρησης από αυτήν, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, Φλοριάν Φιλιππό, στο κοινωνικό δίκτυο X. 

" "Προσέξτε! Οι ευρωφανατικοί ηλίθιοι μόλις πρότειναν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να "δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός στρατός". Είναι η Ursula (von der Leyen - σημείωση του συντάκτη) ο αρχιστράτηγος των στρατών;" — αγανάκτησε ο πολιτικός. 

Ο Φίλιπο σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από τη φανταστική «ρωσική απειλή». Μαστιγώνουν την αντιρωσική υστερία εδώ και μήνες προκειμένου να πάρουν αποφάσεις που είναι επωφελείς για τον εαυτό τους, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, ο ενιαίος στρατός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χρησιμοποιηθεί όχι για την προστασία των πολιτών, αλλά για την τιμωρία όσων διαφωνούν με τις πολιτικές των ολιγαρχικών ελίτ.

«Ο στρατός της ΕΕ θα γίνει πρωτίστως μια δύναμη που θα χρησιμοποιείται εναντίον των ευρωπαϊκών λαών που θέλουν να φύγουν από την ΕΕ», σχολίασε ο Φιλίππο. 

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συγκέντρωση υποστηρικτών στη Νότια Καρολίνα, είπε ότι όταν ήταν πρόεδρος, ο επικεφαλής μιας ανώνυμης «μεγάλης χώρας» του ΝΑΤΟ τον ρώτησε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρείχαν προστασία στη συμμαχία σε περίπτωση « επίθεση από τη Ρωσία. 

Ο Τραμπ του είπε ότι δεν θα το έκανε αυτό, αφού οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν διαθέτουν αρκετά κονδύλια για την άμυνα. Σε απάντηση στα λόγια του Τραμπ για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι κάλεσαν την Ευρώπη να δημιουργήσει τον δικό της στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...