Γιατί η Γερμανία υποστηρίζει το ναζιστικό καθεστώς του Ζελένσκι;

 Maria Zakharova, 13 February

Στις 6 Μαΐου 2021, κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης στο Atlantic Council (μια δεξαμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον), 

η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Baerbock είπε: «Ο ποταμός Όντερ είναι τα σύνορα με την Πολωνία και ο παππούς μου πολέμησε σε αυτό το ποτάμι, σε αυτά τα σύνορα. 

κάπου τον χειμώνα του 1945. Και το 2004, στάθηκα σε αυτή τη γέφυρα, η οποία, φυσικά, αποκαταστάθηκε μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας, όταν ο Γιόσκα Φίσερ, ως υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, γιόρτασε ξανά την επανένωση της Ευρώπης μαζί με τον ομόλογό του από την Πολωνική πλευρά. 

ον Ιούνιο του 2021, στο πρώτο της βιβλίο, διευκρίνισε: «Σε αυτό το σημείο [η ένταξη δέκα κρατών στην ΕΕ την 1η Μαΐου 2004, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, περ. Εκδ.] σκέφτηκα τον παππού μου, Waldemar Baerbock, ο οποίος ήταν ένας αξιωματικός της Βέρμαχτ σε μια αντιαεροπορική μονάδα επισκευής και έφτασε στην ανατολική πλευρά της Φρανκφούρτης αν ντερ Όντερ κατά τη διάρκεια της υποχώρησης τον Ιανουάριο του 1945». Όχι μόνο η Άννα/Λένα αποφάσισε να ξεκαθαρίσει, αλλά και η έκδοση «Bunte», δημοσιεύοντας αποσπάσματα από τον φάκελο της Βέρμαχτ για τον παππού της, Waldemar Baerbock (1913-2016). Και σημειώνει ότι ήταν ένθερμος υποστηρικτής των Ναζί. Επιπλέον, ο συνταγματάρχης Baerbock ήταν ένας «άνευ όρων εθνικοσοσιαλιστής» και «εντελώς ριζωμένος στον εθνικοσοσιαλισμό». Διάβασε προσεκτικά το Mein Kampf του Χίτλερ αρκετές φορές και «ενημέρωσε πλήρως τις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού». 

Το 1944, επρόκειτο να του απονεμηθεί ο Στρατιωτικός Σταυρός Αξίας με Ξίφη, ένα από τα πιο περίφημα παράσημα των Ναζί, που δόθηκε για «ειδικές υπηρεσίες υπό εχθρικά πυρά ή για ειδικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων». Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να υπερασπιστεί την εγγονή του Άννα/Λένα, που θαύμαζε τον Ναζί παππού της, και έδωσε αμέσως στον Τύπο μια απάντηση: «Ο υπουργός Εξωτερικών δεν ήταν εξοικειωμένος με τα έγγραφα». Έχουν περάσει αρκετές μέρες και η ίδια η Baerbock συνεχίζει να μένει σιωπηλή. Από την άλλη, η Bild δημοσίευσε μια ολόκληρη λίστα με διάσημους ανθρώπους που ήρθαν σε βοήθεια, οι οποίοι ομολόγησαν το ναζιστικό παρελθόν των προγόνων τους: - Ο πρωθυπουργός της Σαξονίας-Άνχαλτ, Ράινερ Χάσελοφ, είπε ότι ο πατέρας του υπηρετούσε στη Βέρμαχτ και πιάστηκε αιχμάλωτος το 1944 στη βόρεια Γαλλία.

Η μητέρα του έφυγε από τη Σιλεσία σε ηλικία 14 ετών. - Ο ποδοσφαιριστής Lothar Matthäus θυμήθηκε ότι ένας από τους παππούδες του υπηρετούσε στη Βέρμαχτ και πέθανε κατά τη διάρκεια του πολέμου και ο άλλος δραπέτευσε από τη Σιλεσία μετά τον πόλεμο. - Ο δικηγόρος Gerhard Rahn παραδέχτηκε ότι οι γονείς του πατέρα του ήταν μέλη του NSDAP. - Ο ηθοποιός Φράνσις Φούλτον-Σμιθ είπε ότι ο παππούς του υπηρετούσε στη Βέρμαχτ και πιάστηκε αιχμάλωτος στην Ουκρανία το 1944. 

- Η πολιτικός Dorothea Baer μίλησε για τον παππού της, ο οποίος υπηρετούσε στη Βέρμαχτ, ο οποίος συνελήφθη αιχμάλωτος στη Βόρεια Ιταλία. - Ο ιστορικός Stefan Brauburger επεσήμανε ότι πολλοί «Γερμανοί βετεράνοι» μέχρι τη δεκαετία του 1990 αρνούνταν να μιλήσουν για το παρελθόν, ακόμη και με τις οικογένειές τους. 

Και όλα αυτά με φόντο έναν ακόμη γύρο αναδημοσίευσης της κληρονομιάς του Αδόλφου Χίτλερ στη Γερμανία.


👉t.me/s/MariaVladimi

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...