Τα μνημεία που ο Εγκέλαδος κατάστρεψε στο Νεπάλ μέσα από το Google Earth [ΒΙΝΤΕΟ]

Το μέγεθος της πολιτισμικής καταστροφής -πέραν της ανθρωπιστικής- που επέφερε ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ στο Νεπάλ, καταγράφει ο δημοσιογράφος Andy Carvin, για λογαριασμό του reported.ly, μέσω του Google Earth.

ΕΡΤ: Από σήμερα τα ιδιωτικά κανάλια θα έχουν ανταγωνιστή....Παππάς: Μια αξιόπιστη ΕΡΤ αντίβαρο στην προπαγάνδα και τις ντουντούκες των δανειστών

Δύο μέρες έμειναν για να αποφασίσει η Βουλή τη δημοκρατική λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς Δευτέρα και Τρίτη η ολομέλεια θα συζητήσει και θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ.

Γιατί η κρίση στην Υεμένη θα μπορούσε να μεταφέρει τη δύναμη στη Μέση Ανατολή ...από τη Σαουδική Αραβία στο Ιράν, την Τουρκία και το Πακιστάν

Θυμάται κανείς την παλιά ψυχροπολεμική έννοια των «northern tier states»; Επρόκειτο για τρεις χώρες- την Τουρκία, το Ιράν και το Πακιστάν (και κάποιες φορές το Αφγανιστάν) που βρίσκονταν στα νότια σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης. Εκλαμβάνονταν από τη Δύση σαν πιθανά προπύρια εναντίον της σοβιετικής επιθετικότητας προς το Νότο, τη Μέση Ανατολή.

85.000 εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 200.000 ευρώ από το 2010, περιέχει η «λίστα Νικολούδη»

Η επιλεγόμενη «λίστα Νικολούδη» δεν αφορά πλέον τον υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, ξεκαθαρίζει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο κ. Νικολούδης, ο οποίος τονίζει ότι πλέον ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει τη γνωστοποίηση του συγκεκριμένου καταλόγου από την αρμόδια Αρχή.

Οι Ελληνες θα απογοητευτούν από τη συμφωνία με ΕΕ & ΔΝΤ

Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ μιλώντας στο TheTOC σημειώνει πως οι Έλληνες θα απογοητευτούν από τη συμφωνία με Ευρώπη-ΔΝΤ. Θεωρεί ως μόνη λύση την έξοδο από το ευρώ.
«Είναι εξαιρετικά δύσκολο για το Τσίπρα να συμφωνήσει σε όσα ζητούν ΔΝΤ και Ευρώπη.

Στο εδώλιο οι 32 για τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων

Τα αδικήματα συνδέονται με τη διακίνηση και απόκρυψη χρηματικού ποσού, που φέρεται να ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Ποιοι παραπέμπονται σε δίκη.
Οριστικά και αμετάκλητα σε δίκη οι 32 κατηγορούμενοι για τις μίζες στην προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων επί υπουργίας στο Εθνικής Αμυνας του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Α. Σφουντούρης: Παλεύω με τη Γερμανία εδώ και 20 χρόνια

«Εύχομαι να ανοίξουμε τον δρόμο που πάντα προσπαθούν να κλείσουν οι Γερμανοί», δήλωσε ο επιζών του Διστόμου Α. Σφουντούρης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
Ο πρωθυπουργός του χάρισε ένα ομοίωμα περιστεριού που συμβολίζει την Ειρήνη. Εκείνος, το βιβλίο του με τίτλο «Πενθώ για τη Γερμανία».

Στους 4.310 οι νεκροί από το σεισμό, μεταξύ τους στέλεχος της Google,οι τραυματίες 7.953

Ανέβηκε και άλλο δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών στο Νεπάλ, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AP ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε το Νεπάλ ανέρχεται πλέον στα 3,617 άτομα, εκ των οποίων 1,302 στην Κοιλάδα του Κατμαντού.

ΚΩΣ: Η ΝΕΑΡΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ... ΣΩΤΗΡΑ ΑΔΩΝΙ! (VIDEO)

Διέλυσε τη Δημόσια Υγεία, στήριξε «με νύχια και με δόντια» το... success story του Σαμαρά, υπερθεμάτισε σε κάθε ευκαιρία για το μνημόνιο, «το καλύτερο κείμενο που υπέγραψε ποτέ η Ελλάδα». Συνέβαλε, δηλαδή, τα μέγιστα στην εξαθλίωση της ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων.

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Τσίπρας: Γιατί δεν πήγες στο δείπνο υπουργών Οικονομικών, το βράδυ της Παρασκευής (24/04/2015) στη Ρίγα; - Βαρουφάκης: Γιατί μου την είχαν στημένη.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ο διάλογος είναι αυθεντικός και αποκαλύπτεται στο Newsbomb.gr από υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, που ήταν στη συνάντηση Τσίπρα-Βαρουφάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο (25/04/2015), αμέσως μετά την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών από τη Ρίγα, όπου συνεδρίασε το Eurogroup με κεντρικό θέμα την Ελλάδα.

Δίκαια στην κορυφή ο Ηρακλής, 2-1 την ΑΕΚ * Παναχαϊκή - Λάρισα 2-3

Στην πρώτη της ήττα στην Football League φέτος, υποχρέωσε ο Ηρακλής την ΑΕΚ στο Καυταντζόγλειο στην πρεμιέρα των play offs της ανόδου. Με το τελικό 2-1 η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας με 10 βαθμούς.

Συντάξεις από τα 62 για 12 κατηγορίες ασφαλισμένων

Ποιοι κλειδώνουν τα ευνοϊκά όρια χωρίς να κινδυνεύσουν να βρεθούν εγκλωβισμένοι σε μια αύξηση των ετών ασφάλισης και κυρίως σε μια αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67
Πλήρη σύνταξη στα 62 χωρίς να απαιτούνται τα 40 χρόνια εργασίας μπορούν να κλειδώσουν 12 κατηγορίες ασφαλισμένων όλων των Ταμείων μέσα στο 2015 χωρίς να κινδυνεύσουν να

Νεπάλ : Η σύγκρουση Ινδίας - Ασίας πριν 25.000.000 χρόνια, που έκανε τον σεισμό αναπότρεπτο

Τι συνέβη πριν 25 εκατομμύρια χρόνια, όταν ακόμα η Ινδία ήταν ένα μεγάλο νησί στον κινούμενο φλοιό της Γης
Περισσότερα από 25 εκατομμύρια χρόνια πριν, η Ινδία, που τότε αποτελούσε ένα μεγάλο νησί επάνω στον κινούμενο φλοιό της Γης, συναντήθηκε με την Ασία και από τότε οι δύο αυτές γήινες μάζες βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση.