28η Οκτωβρίου: Αυτός είναι ο πιλότος που θα πετάξει με το F-16 στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

 O Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002

Την επόμενη Παρασκευή 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το «Οχι» και τις εντυπώσεις αναμένεται να τις κλέψει ξανά ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και της ομάδα «ΖΕΥΣ» με τα F-16.

Σύμφωνα με το Thestival στο κόκπιτ του F-16 που θα πραγματοποιήσει τους εντυπωσιακούς ελιγμούς και θα πει στο μήνυμα της ιστορικής επετείου θα είναι ο 38χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα.

Η Ουκρανία θα ανακοινώσει black out! – To ρωσικό «σφυροκόπημα» διέλυσε τις ενεργειακές υποδομές

 Οι Ρώσοι έχουν χτυπήσει περισσότερα από 300 εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Η Ουκρανία αναμένεται να ανακοινώσει black out σε όλη τη χώρα καθώς είναι αδύνατη η ηλεκτροδότηση της χώρας μετά το πολυήμερο «σφυροκόπημα» των ενεργειακών υποδομών από τους Ρώσους.

Οι ρωσικές δυνάμεις από τις 10 Οκτωβρίου στοχεύουν εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τα χτυπήματα να ανέρχονται σε πάνω από 300.

Τουρκική αποθράσυνση: «Προβοκάτσια η εγκατάσταση των Marder στη δυτική Θράκη»

 Μετά τα νησιά «στήνουν» αφήγημα και για την Θράκη

Η έλλειψη σοβαρής απάντησης από την ελληνική κυβέρνησης προς τους Τούρκους και η μη διεθνοποίηση των πραγματικών παραβιάσεων της Συνθήκης της Λοζάνης από την Τουρκία, αποθράσυνε την τουρκική πλευρά με αποτέλεσμα πλέον να «στήνει» αφήγημα αποστρατιωτικοίησης και για τον Έβρο!

Βλέποντας ότι δεν «πληρώνει» για αυτά που λέει η Άγκυρα, μετά τα νησιά, τώρα θέλει να να αυτοαφοπλιστεί η Ελλάδα και στην Θράκη.

Αποσύρεται από την «κούρσα διαδοχής» της Τρας ο Μπεν Ουάλας – Τείνει να στηρίξει Μπόρις Τζόνσον

 Η Λιζ Τρας παραιτήθηκε αλλά μένει στη Ντάουνινγκ Στρίτ έως την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου. Ο Υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε ότι μένει εκτός κούρσας για την ηγεσία του κόμματος και «τείνει να υποστηρίξει» τον Μπόρις Τζόνσον.

Σήμερα οι μνηστήρες της ηγεσίας των Τόρις και αυτόματα της χώρας, εργάζονται πυρετωδώς στο παρασκήνιο να συγκροτήσουν αρκετά δυνατές συμμαχίες ώστε να επικρατήσουν στην κοινοβουλευτική ομάδα. Να θυμίσουμε ότι κάθε υποψηφιότητα πρέπει να υποστηρίζεται από 100 το λιγότερο βουλευτές και η διορία τους λήγει την Δευτέρα (24/10).

ΗΠΑ: Προβλήματα στην πυρηνική βιομηχανία λόγω έλλειψης ρωσικών πυρηνικών καυσίμων

 Οι αμερικανικές εταιρείες που κατασκευάζουν μια νέα γενιά μικρών πυρηνικών σταθμών για να συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα αντιμετωπίζουν  μεγάλο πρόβλημα, επειδή μόνο μία εταιρεία πουλά τα καύσιμα που χρειάζονται και αυτή είναι η ρωσική.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει επειγόντως το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μερικά από τα αποθέματα ουρανίου της για όπλα για να βοηθήσει τους προηγμένης κατασκευής  αντιδραστήρες και να ενισχύσει μια βιομηχανία που θεωρεί κρίσιμη για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων μηδενικών εκπομπών.

Κολομβία: ‘Έσπασε το ιστορικό της ρεκόρ, σημείωσε τη μεγαλύτερη παραγωγή σε κοκαΐνη

 Η Κολομβία σημείωσε ρεκόρ παραγωγής κοκαΐνης. Κατέγραψε αύξηση 43% σε σύγκριση με το 2020.

Στην ετήσια έκθεση του Γραφείου Ελέγχου Ναρκωτικών και Πρόληψης του Εγκλήματος των Ηνωμένων Εθνών (UNODC) τονίζετε ότι με 2.040.000 εκτάρια φυτειών για την παραγωγή φύλλων κόκας το 2021, η χώρα δικαιωματικά κρατά τα σκήπτρα της.

Κ. Μητσοτάκης για Μ. Ντράγκι: Προνόμιο να κάθομαι δίπλα του για 20 μήνες

 Τον Μάριο Ντράγκι αποχαιρετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία κοινή τους φωτογραφία στο Instagram.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας συμμετείχε για τελευταία φορά σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου οι δύο άνδρες ήρθαν σε επαφή.

Ήταν προνόμιο να κάθομαι στις Συνόδους Κορυφής δίπλα στον Μάριο Ντράγκι για 20 μήνες! Είναι ένας πραγματικός Ευρωπαίος ηγέτης! Μάριο, σου εύχομαι τα καλύτερα στα μελλοντικά σου σχέδια” έγραψε ο πρωθυπουργός

Οι κινεζικές εταιρείες οχημάτων new-energy φέρνουν καινοτομίες δήλωσε την Παρασκευή Γερμανός εμπειρογνώμονας αυτοκινήτων.

 ΒΕΡΟΛΙΝΟ - Κινεζικές εταιρείες οχημάτων νέας ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών μπαταριών και αυτοκινήτων, εισέρχονται στη Γερμανία με καινοτομίες, δήλωσε την Παρασκευή Γερμανός εμπειρογνώμονας αυτοκινήτων.

Ο Ferdinand Dudenhoeffer, διευθυντής του CAR Center Automotive Research Duisburg, δήλωσε ότι οι βασικοί κατασκευαστές μπαταριών στην Κίνα κατασκευάζουν τώρα εργοστάσια κυψελών μπαταριών με μεγάλες επενδύσεις στη Γερμανία, φέρνοντας έτσι τεχνολογία στη χώρα.

«Η Κίνα βοηθά έτσι τη Γερμανία να εφαρμόσει πιο γρήγορα φιλικές προς το κλίμα στρατηγικές», είπε ο Ντουντενχόφερ στο Xinhua.

Election of president ends Iraq political stalemate

 ΒΑΓΔΑΤΗ — Το κοινοβούλιο του Ιράκ εξέλεξε την Πέμπτη τον Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ ως πρόεδρο και αμέσως όρισε τον Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι ως υποψήφιο πρωθυπουργό.

Η εκλογή του Ρασίντ έληξε ένα χρόνο αδιεξόδου μετά από εθνικές εκλογές τον περασμένο Οκτώβριο.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο Ρασίντ έλαβε 162 ψήφους στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας, νικώντας τον Μπαρχάμ Σαλίχ, ο οποίος συγκέντρωσε 99 ψήφους, σύμφωνα με το γραφείο ΜΜΕ του κοινοβουλίου. Οκτώ ψήφοι κρίθηκαν άκυρες.

Ο νεοεκλεγείς Ρασίντ ορκίστηκε αργότερα πρόεδρος, ο πέμπτος στη χώρα από το 2003.

Σι Τζινπίνγκ παρουσιάζει ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο για την Κίνα

 Η ομιλία του Γενικού Γραμματέα Xi Jinping στην τελετή έναρξης του 20ου Εθνικού Κογκρέσου του CPC έθεσε ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο για την Κίνα να πλοηγηθεί στη δική της ανάπτυξη σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο και εξαιρετικά ασταθή και απρόβλεπτο κόσμο.

Μετά από μια σαφή ανασκόπηση των σταδίων μεταρρυθμίσεων της Κίνας από το άνοιγμά της το 1979,

Η Κίνα δοκίμασε με επιτυχία το τρένο μαγνητικής αιώρησης που θα κινείται με ταχύτητα 1.000 χλμ./ώρα.

 Η Κίνα ισχυρίζεται ότι έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική διαδρομή ενός τρένου υψηλών ταχυτήτων που λειτουργεί με την τεχνολογία κενού αέρος ή «vactrain», σύμφωνα με δημοσίευμα της κρατικής εφημερίδας China Daily.