Ισπανία: «Βαριά» καταδίκη 351 ετών και υπέρογκα πρόστιμα στο Λαϊκό Κόμμα!

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) στην Ισπανία καταδικάστηκε για παράνομο πλουτισμό σε μια μεγάλη δίκη για διαφθορά, στην οποία 29 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων πρώην στελέχη του PP, καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 351 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο.

Η Μισέλ Ομπάμα μοιράζεται φωτογραφίες από το παρελθόν της στο Instagram

Προσωπικές στιγμές από το παρελθόν της, τα φοιτητικά της χρόνια, τον γάμο της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αλλά και τις κόρες της μοιράστηκε στο Instagram η Μισέλ Ομπάμα.
Τις φωτογραφίες συνόδευσε με συναισθηματικές λεζάντες, που εξέφραζαν ευγνωμοσύνη για όσα όμορφα έχει περάσει μέχρι σήμερα.

Διάσημος ποδοσφαιριστής παντρεύεται ταυτόχρονα δύο γυναίκες....

Δύο αρραβωνιαστικιές φαίνεται πως έχει ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ροναλντίνιο, και μάλιστα πρόκειται σύντομα να της νυμφευτεί και τις δύο.
Τον Αύγουστο, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Mirror, επικαλούμενη ρεπορτάζ από τη Βραζιλία, ο Βραζιλιάνος άσος θα ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου ταυτόχρονα με την Πρισίλα Κοέλιο και την Μπεατρίς Σόουζα.

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε ιρανικές και τουρκικές εταιρείες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος πολλών ιρανικών και τουρκικών εταιρειών, καθώς και σε μεμονωμένα αεροσκάφη, σε μια ενέργεια που στοχοθετεί τέσσερις ιρανικές αεροπορικές εταιρείες.
Οι επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις συνδέονται με τις αεροπορικές εταιρείες Mahan Air και Meraj Air, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών. Προστίθεται επίσης ότι στοχοθετούνται ορισμένα από τα αεροσκάφη τους, αλλά και αεροπλάνα που ανήκουν στις εταιρείες Caspian Airlines και Pouya Air.

Έδωσε σφαλιάρα σε αντίπαλο και έγινε ρεζίλι ο Ζλάταν - Δείτε το βίντεο

Το VAR έχει δημιουργήσει μεγάλη κουβέντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Άλλοι θεωρούν ότι χάνεται η μαγεία του αθλήματος και άλλοι ότι βοηθά στο να μην γίνουν «χοντρά» λάθη. Όπως και να έχει, για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, η χρήση του στο MLS δεν αποδείχθηκε... ευεργετική.
Ο Σουηδός σταρ των Λος Άντζελες Γκάλαξι είδε τον Μάικλ Πετράσο της Μόντρεαλ Ίμπακτ να τον πατάει και προσπάθησε με κάποιο τρόπο να... τον ξεφορτωθεί. Και το έκανε, με το να του ρίξει μια σφαλιάρα. Ο αντίπαλός του κατάλαβε την κίνηση, αρχικά δεν έπεσε, αλλά στη συνέχεια ξάπλωσε στο χορτάρι, με τον Ζλάταν να τον μιμείται και να παριστάνει ότι εκείνος ήταν το θύμα.

«Έτσι “μαγειρέψαμε” το 1998 για να παίξουν τελικό Γαλλία-Βραζιλία»

Ο Μισέλ Πλατινί αποκάλυψε το πώς τοποθέτησαν τους μελλοντικούς φιναλίστ, σε ομίλους τέτοιους, ώστε να μην συναντηθούν παρά μονάχα στον τελικό, όπως και συνέβη.
Σε μία απίθανη παραδοχή προχώρησε ο Μισέλ Πλατινί.

Η κυβέρνηση ανάβει «πράσινο φως» στο πρότζεκτ του Γιαννακόπουλου

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του «Athens Alive», μετά τη θετική στάση της κυβέρνησης στο project, το οποίο θα έχει... αντίκτυπο και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Σύμφωνα με τοποθέτηση της ΓΓΑ, η οποία επιβεβαιώνει το ραντεβού μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η κυβέρνηση επιθυμεί την αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, ενώ επισημαίνει την προοπτική αύξησης του συντελεστή δόμησης.
Η τοποθέτηση της ΓΓΑ: «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ με ένα σύγχρονο σχέδιο που θα αναβαθμίζει τις

Στις καλύτερες Ειδικές Δυνάμεις του κόσμου η ΕΚΑΜ

Μια ακόμη σημαντική διεθνή διάκριση κατέκτησε η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, πήρε την 5η θέση στον 10o ετήσιο διαγωνισμό Ειδικών Δυνάμεων, που έγινε στο εκπαιδευτικό κέντρο «KASOTC» της Ιορδανίας, με τη συμμετοχή 40 Ειδικών Μονάδων από 24 χώρες (Αυστρία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κατάρ, Κένυα, Κίνα, Κόσσοβο, Κουβέιτ, Λευκορωσία, Λίβανο, Μολδαβία, Μπρούνεϊ, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Σουηδία, Τουρκία και Τσεχία).

Την ενοχή Φουρλεμάδη προτείνει η εισαγγελέας για το σκάνδαλο με τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»


Την ενοχή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», Δημήτρη Φουρλεμάδη, για την υπόθεση υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ του δημοσίου, που προορίζονταν για φιλανθρωπικές αποστολές σε τρίτες χώρες, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.
Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι πως ο βασικός κατηγορούμενος ιδιοποιήθηκε το ποσό των περίπου 5,6 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στην οργάνωση για φιλανθρωπικό έργο, ενώ ποσά δαπανήθηκαν για

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος

Το «πράσινο φως» άναψε του Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens, έκτασης 22.000 τετραγωνικών μέτρων, στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος του Δήμου Αθηναίων,
Ειδικότερα, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ έβαλε τη σφραγίδα του για την ολοκλήρωση των όρων δόμησης στην εν λόγω έκταση, στην οποία θα ανοικοδομηθεί πολυχώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας, εντός της έκτασης του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60, Ηρούς και Ακράγαντος).

Τσίπρας με Μπουτάρη την Παρασκευή

Με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη -μια εβδομάδα μετά την επίθεση που δέχθηκε από τραμπούκους, σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων- θα συναντηθεί την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταβαίνει στη συμπρωτεύουσα.
Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση Τσίπρα-Μπουτάρη θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει συσκέψεις με συνεργάτες του στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχιμαφιόζος της Ευρώπης στο Εφετείο Θεσσαλονίκης: «Θέλω να καθαρίσω το όνομά μου»

"Αφέθηκα ελεύθερος το 2015, πιστεύοντας ότι θα βρω το δίκαιό μου. Καταδικάστηκα με την κατάθεση ενός μάρτυρα (Ισπανού αστυνομικού) που βασιζόταν σε κάποιες τηλεφωνικές διηγήσεις. Όλα όσα είπε ο μάρτυρας ήταν απολύτως ψευδή. Θεωρώ την παρουσία του στο Εφετείο απαραίτητη. Με ονομάζουν παγκόσμιο κακοποιό και θέλω να καθαρίσω το όνομά μου. Σκέφτομαι την οικογένειά μου. Έχω μία κόρη που σπουδάζει σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Μόσχας και δεν θέλω να έχει την πεποίθηση ότι ο πατέρας της είναι μαφιόζος. Ένας αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που δεν έχει κάνει τίποτα πώς μπορεί να είναι αρχηγός;".

Eurogroup: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα - Θετικό το κλίμα

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup κατά το οποίο συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών η συζήτηση έγινε σε «καλό κλίμα», ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρέτισαν την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.
 
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το χρέος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, διαπιστώθηκε η πρόθεση σύγκλισης μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για μέτρα ελάφρυνσης και συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με στόχο να βρεθεί λύση στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Η μυστηριώδης παθολόγος στο κύκλωμα των αντικαρκινικών

Πριν από περίπου 15 ημέρες αποκαλύφθηκε το κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων μέσω των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας. 24 ώρες αργότερα, μία παθολόγος που εργάζεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο εξαφανίζεται από τη δουλειά της με τη συνοδεία του δημοσιογράφου συζύγου της και η μητέρα της αναφέρει την εξαφάνισή της στην αστυνομία. Εξαρχής και χωρίς να δίδονται στοιχεία από τις Αρχές, το όνομα της παθολόγου συνδέεται άμεσα με το κύκλωμα των αντικαρκινικών φαρμάκων.

ΣτΕ: Χορηγείται άσυλο στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανοίγει τον δρόμο για τη χορήγηση ασύλου στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της, την προσφυγή του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλα με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.