Αυτοδιοικητικές εκλογές στην ΕΡΤ: Πώς θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα – Ο διαδραστικός υπερσύγχρονος χάρτης

 O Πασχάλης Τεμεκενίδης, διευθυντής Ερευνών της Εταιρείας Palmos Analysis, βρέθηκε στο υπερσύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ από όπου και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, επάνω σε διαδραστικό, hi tech χάρτη. «Η ιδιομορφία αυτών των εκλογών είναι ότι έχουμε 345 διαφορετικές εκλογές.

Παλαιστίνη: Θα πολεμήσουμε για 100 χρόνια και για άλλα 100 εάν χρειαστεί, για ανεξάρτητο κράτος

 Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του τονίζει ο πρέσβης της Παλαιστίνης στη Βρετανία

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης στη Βρετανία, Husam Zomlot χαρακτηρίζει τις μάχες στη Μέση Ανατολή ως αφύπνιση για ολόκληρο τον κόσμο και δηλώνει πως ο λαός του θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του για όσο χρόνο χρειαστεί.
«Ο παλαιστινιακός λαός δεν θα φύγει.

Μαύρη μέρα για το Ισραήλ: Στους 659 οι νεκροί από τις επιθέσεις της Hamas, στους 2.156 οι τραυματίες

 Πρωτόγνωρες οι ανθρώπινες απώλειες για το κράτος του Ισραήλ

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων στο Ισραήλ από τις αιματηρές επιθέσεις της Hamas.
Οι νεκροί ανέρχονται σε 659 και οι τραυματίες στους 2.156, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ απομακρύνει κατοίκους από οικισμούς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα

 Ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει ισραηλινούς οικισμούς στην περιοχή των συνόρων με τη Γάζα, μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ. Ο στρατός κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από την παράκτια λωρίδα. Υπάρχουν ακόμα οκτώ σημεία στο νότιο Ισραήλ όπου ο στρατός κάνει έρευνες για πιθανούς επιτιθέμενους, δήλωσε ο Χεχτ. Ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάστηκε σε 29 σημεία, τα οποία τώρα ελέγχονται.

LIVE σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης: Η Χεζμπολάχ ακούει το κάλεσμα της Χαμάς καθώς βομβαρδίζεται η Γάζα

 Η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την ευθύνη για επιδρομές όλμων από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, με το Ισραήλ να λέει ότι απάντησε με πλήγματα πυροβολικού. Η κλιμάκωση έρχεται καθώς οι φόβοι για χερσαία εισβολή στη Γάζα αυξάνονται αφού ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απείλησε να μετατρέψει τον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα σε «έρημο νησί» μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς το Σάββατο.

Μεσανατολικό: Η Κίνα «βαθιά ανήσυχη» από την «κλιμάκωση» μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων

 Η Κίνα δήλωσε σήμερα «βαθιά ανήσυχη» για τις συγκρούσεις, που έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων και έκανε έκκληση σε όλες τις πλευρές για «αυτοσυγκράτηση».

«Η Κίνα ανησυχεί βαθιά για την τωρινή κλιμάκωση των εντάσεων και της βίας μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να παραμείνουν ψύχραιμες και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προχωρήσουν σε κατάπαυση πυρός άμεσα, να προστατεύσουν τους αμάχους και να εμποδίσουν μια νέα επιδείνωση της κατάστασης», ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Μεσανατολικό: Περισσότεροι από 480 νεκροί και από τις δύο πλευρές- Τα ξημερώματα χερσαία επιχείρηση Ισραηλινών για την απελευθέρωση ομήρων

 Στην αντεπίθεση έχει περάσει ο ισραηλινός στρατός, την επομένη της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, σφυροκοπώντας τη Λωρίδα της Γάζας.

Στη διάρκεια της νύχτας, ισχυρές εκρήξεις από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συγκλόνισαν τη Γάζα. Το Al Jazeera μετέδωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην πόλη Μπέιτ Χανούν (βορειοανατολικά). Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο για 232 νεκρούς και περισσότερους από 1.700 τραυματίες το τελευταίο 24ωρο. Οι τραυματίες μεταφέρονταν σε ερειπωμένα και ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία, με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό.