Ο Ζελένσκι τρελάθηκε! Μετά τα Leopard ζητά και υποβρύχια

 Ανήμερα της απόφασης των Γερμανών και των Αμερικανών να στείλουν άρματα μάχης, έφτασε στο σημείο να ζητάει επιτακτικά πολεμικά πλοία, αεροπλάνα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό

Εξοπλιστικό ντελίριο έχει καταλάβει το Κίεβο το τελευταίο διάστημα, καθώς τα αιτήματά του για «ακόμη περισσότερα όπλα» δεν σταματούν.

«Βροχή» τα σκάνδαλα διαφθοράς στην «αυλή» του Ζελένσκι!

 Μεγάλος αριθμός Ουκρανών αξιωματούχων οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου λόγω εμπλοκής τους σε οικονομικά σκάνδαλα εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Στην πόρτα της εξόδου οδηγήθηκε μεγάλος αριθμός Ουκρανών αξιωματούχων, ύστερα από ευρεία αναδιοργάνωση σε υψηλά διοικητικά κλιμάκια λόγω εμπλοκής σε υποθέσεις διαφθοράς εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Ζελένσκι: Η κατάσταση στα μέτωπα είναι δύσκολη – Η Ρωσία ρίχνει στη μάχη όλο και περισσότερους στρατιώτες

 Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία που όπως τόνισε καθίσταται όλο και δυσκολότερη μίλησε το Σάββατο (4/2) ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Η Ρωσία ρίχνει ολοένα και περισσότερους στρατιώτες στη μάχη» υπογράμμισε.

Μία ημέρα αφότου πολλές δυτικές χώρες υποσχέθηκαν να εφοδιάσουν την Ουκρανία με οπλικά συστήματα μεγαλύτερου βεληνεκούς από αυτά που διαθέτει μέχρι τώρα,

Πέντε νεκροί από χιονοστιβάδες σε Αυστρία και Ελβετία

 Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από χιονοστιβάδες στη δυτική Αυστρία και άλλοι δύο στη νοτιοανατολική Ελβετία.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη δυτική Αυστρία μέσα σε διάστημα 24 ωρών, από χιονοστιβάδες που έπληξαν την περιοχή και οι αρχές προειδοποιούν κατοίκους και τουρίστες για τους κινδύνους που διατρέχουν από τα ασταθή στρώματα του χιονιού.

Σφοδρή χιονοθύελλα σε Τσεχία και Σλοβακία: Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

 Σχεδόν 100.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα στην Τσεχία λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας που πλήττει τη χώρα ενώ στα σύνορα Τσεχίας-Σλοβακίας σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με 30 οχήματα.

ΗΠΑ: Το όρος Ουάσινγκτον έγινε πλανήτης Άρης - Η θερμοκρασία άγγιξε τους -78 βαθμούς

 Ένα πρωτοφανές κύμα αρκτικού ψύχους και θερμοκρασίες που δεν έχουν καταγραφεί εδώ και δεκαετίες ή και ποτέ στο παρελθόν πλήττει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Εντυπωσιακές εικόνες από τα ακραία φαινόμενα.

Ένα φαινόμενο «επικών διαστάσεων» που δεν το έχει βιώσει εδώ και πολλές γενιές αντιμετωπίζει η βόρεια και νότια Αμερική τα

Πακιστάν: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ

 Ο Περβέζ Μουσάραφ, πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 80 ετών, σύμφωνα με πακιστανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών έπειτα από μακρά ασθένεια σε νοσοκομείο στο Ντουμπάι, ανέφεραν σήμερα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Περβέζ Μουσάραφ ήταν στρατιωτικός και πολιτικός του Πακιστάν, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της χώρας από το 1999 ως την παραίτησή του, το 2008.

Το Πεκίνο καταδικάζει την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «παραβίαση των διεθνών πρακτικών»

 Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καταδίκασε σήμερα την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να καταρρίψει το κινεζικό μπαλόνι που εισήλθε τις προηγούμενες ημέρες στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών, επαναλαμβάνοντας ότι δεν εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς. Παράλληλα, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για «υπερβολική αντίδραση και σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών».

«Η Κίνα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και διαμαρτύρεται για τη χρήση βίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι «επιφυλάσσεται του δικαιώματος» να απαντήσει.

Γαλλία: Η πρωθυπουργός προτίθεται να τροποποιήσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

 Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν προτίθεται να τροποποποιήσει την προωθούμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος – ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους άρχισαν να εργάζονται σε νεαρή ηλικία να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα από τους υπόλοιπους – προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη υποστήριξη στην Εθνοσυνέλευση.

Brexit: Τρία χρόνια μετά, η βρετανική οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο

 «Είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνει το Brexit. Άλλωστε τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μεγάλα βήματα προς τα εμπρός, αξιοποιώντας τις ελευθερίες που μας δίνει η αποχώρηση μας από την ΕΕ».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει την πληθώρα δημοσιευμάτων του βρετανικού Τύπου που κάνουν λόγο για πλήρη αποτυχία του Brexit. «Πετύχαμε την ταχύτερη κυκλοφορία εμβολίων στην Ευρώπη.

Μαρία Ζαχάροβα: 💬 Όταν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν επανειλημμένα το Donbass Arena και το αθλητικό κέντρο Olimpiysky στο Ντόνετσκ, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Αθλητισμού της χώρας σιώπησαν.

 

. Η Ουάσιγκτον και οι μαριονέτες της στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή τη νεοφιλελεύθερη

Μαρία Ζαχάροβα: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα επιτύχουν όλους τους στόχους

 Η εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Ουκρανίας στο Κίεβο:

💬Είναι μάταια που η Δύση προσπαθεί να τα κάνει όλα αυτά. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα επιτύχουν όλους τους στόχους και τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίριο κατοικιών στο Χάρκοβο - Μάχες στο Λουχάνσκ και στο Μπαχμούτ

 Δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το κέντρο της πόλης του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία και ο ένας έπληξε κτίριο κατοικιών, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

«Επλήγη ένα κτίριο κατοικιών στο κέντρο της πόλης. Ξέσπασε πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως υπάρχουν τρία θύματα: μια 54χρονη γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας 51 και 55 ετών», έγραψε στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ.