Πότε χαλάει ο καιρός με ισχυρές βροχές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ( foto-video )

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, προβλέποντας πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τα δυτικά και από το απόγευμα σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Δεν αποκλείεται τοπικά να πέσει και χαλάζι ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ισχυροί έως θυελλώδεις.

Ο κρυμμένος ναός της Παναγίας μέσα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης


Η Ακρόπολη δεν είναι μόνον ένας από τους πιο γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου. Είναι κι ένας τόπος που ξέρει να φυλάει καλά κρυμμένα τα μυστικά του.
Εδώ και πολλές δεκαετίες οι περαστικοί από τη γειτονιά της Ακρόπολης αναρωτιόντουσαν τι είναι αυτή η σπηλιά στη νότια πλαγιά του Ιερού Βράχου. Το εργοτάξιο των τελευταίων χρόνων δήλωνε ότι εκεί εκτελείται ένα ακόμη αναστηλωτικό πρόγραμμα. Ο χώρος αποκαταστάθηκε και οι περιπατητές της Διονυσίου Αρεοπαγίτου θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτό το μνημείο που τραβάει το βλέμμα τους όπως κοιτούν πάνω από το Θέατρο του Διονύσου.

Αχιλλεία Γεωργακίλα: Η πιλότος μαχητικού που εντυπωσίασε Αμερικανούς και Ισραηλινούς συναδέλφους της, στον Ηνίοχο

Η υποσμηναγός Αχιλλεία Γεωργακίλα, είναι η δεύτερη Ελληνίδα  που πέταξε με  αεροσκάφος F-4 Φάντομ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, και εντυπωσίασε τους Αμερικανούς και Ισραηλινούς συναδέλφους της, αλλά και τους  δημοσιογράφους στη στρατιωτική άσκηση ”Ηνίοχος 2018″.
Η Γεωργακάλα πετάει καθημερινά ένα F-4 Phantom, καθώς είναι ως υπεύθυνη οπλικών συστημάτων σε ένα από τα F-4 Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας. Την ημέρα Τύπου της άσκησης “IΗνίοχος 2018” στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, η Γεωργακίλα μίλησε στην ελληνική τηλεόραση λέγοντας ότι υπάρχουν πολύ λίγες γυναίκες πιλότοι στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλά οι αριθμοί αυξάνονται.

25η Μαρτίου 1821: Το doodle της Google για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης

25η Μαρτίου: Αφιερωμένο στη Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι το σημερινό doodle της Google. Ο εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 γίνεται στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε κέντρα των Ελλήνων της διασποράς στις 25 Μαρτίου κάθε χρόνο, την ημέρα εορτασμού και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η ημέρα αυτή είναι επίσημη