ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Θανάση

Σύσσωμη η οικογένεια του Παναθηναϊκού είπε «αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο, μετά την είδηση του θανάτου του σε ηλικία 88 ετών. ΚΑΕ, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις, μέσω των οποίων αναδεικνύουν το έργο του και τη συμβολή του για τα «πράσινα» ιδεώδη και την ανάδειξή τους, αλλά και πόσο πιστός ήταν στο «τριφύλλι» μέχρι το τέλος της ζωής του.

H ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

Πάνω από 1,7 εκατ. άνθρωποι βρέθηκαν στον δρόμο του φονικού κυκλώνα «Ιντάι»

Ο τροπικός κυκλώνας Ιντάι που σαρώνει τη νότια περιοχή της Αφρικής είναι πιθανόν η χειρότερη καταστροφή λόγω καιρικών συνθηκών που έχει πλήξει ποτέ το νότιο ημισφαίριο, καθώς 1,7 εκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν στην πορεία του κυκλώνα στη Μοζαμβίκη και 920.000 επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν αυτού στο Μαλάουι, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του ΟΗΕ.

Έλληνας ερευνητής αποκαλύπτει την αλήθεια για το «Άγιο Φως» (και δυσαρεστεί πολλούς) - Βίντεο

Μεγάλη συζήτηση αναμένεται να προκαλέσει το βιβλίο του Έλληνα ερευνητή Δημήτρη Αλικάκου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εκκρεμές. Στο βιβλίο με τίτλο «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός», ο ερευνητής καταρρίπτει όπως σημειώνει, βασισμένος σε μαρτυρίες ανθρώπων που εμπλέκονται πιο άμεσα απ’ όλους, το ετήσιο «θαύμα» του Αγίου Φωτός.

Από τον σκευοφύλακα του Παναγίου Τάφου Ισίδωρο και τον αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης Αρίσταρχο, μια από τις σημαντικότερες μορφές της αγιοταφίτικης αδελφότητας, έως τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ και τον πρώην αρχιεπίσκοπο Ασκάλωνος.

Τραμπ: Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό (video)

«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό» υπογράμμισε στον χαιρετισμό του στον Λευκό Οίκο, με αφορμή τον εορτασμό τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και μίλησε για την Ελλάδα ως τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία.

Ύμνοι για την Ελλάδα
Ο Αμερικανός Πρόεδρος άρχισε τον χαιρετισμό του κρατώντας ένα κόκκινο καπέλο στο οποίο αναγράφονταν «κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά» και έκανε μνεία στο τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός λαός πολέμησε για να αποκτήσει την ανεξαρτησία του .

EastMed: Υπογραφές με διακόπτη ασφαλείας τις ΗΠΑ

Η επόμενη Τετάρτη θα είναι αναμφίβολα μια ιστορική μέρα. Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης και Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθούν στο Ισραήλ για να υπογράψουν τη συμφωνία για τον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed. Οι τρεις ηγέτες τα είχαν βρει για τον αγωγό κατά την τριμερή συνάντηση κορυφής τον περασμένο Δεκέμβριο στο Μπερ Σέβα, υπό την προϋπόθεση να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η συμφωνία εγκρίθηκε και συνεπώς πέφτουν οι υπογραφές.

Στα άκρα οι σχέσεις Σαμαρά – Καραμανλή

Το σκάνδαλο Novartis και το Μακεδονικό γκρέμισαν κάθε γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο πρώην πρωθυπουργούς.

Του Σωτήρη Σταθόπουλου
stathopoulosotiris@gmail.com

Στο χειρότερό τους σημείο βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ των δύο πρώην πρωθυπουργών. Από τη στιγμή που επανεντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία μέχρι και σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να βάλει στο κάδρο τον Κώστα Καραμανλή, αν και ο τελευταίος είχε συγκρουστεί με την οικογένεια Μητσοτάκη προκειμένου να βγάλει στον Μεσσήνιο πολιτικό εισιτήριο επιστροφής από την πολιτική έρημο.