President Obama Delivers His Second Inaugural Address

21 Ιαν 2013  
President Obama takes the oath of office at the U.S. Capitol and delivers his second inaugural address..

Οι ιστορικοί Robert Caro, Doris Kearns Goodwin, Douglas Brinkley και Michael Beschloss 'ομιλούν για την ιστορική σημασία της όρκομωσίας..

Η φράση που επαναλαμβάνεται κάθε φορά στην τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών από τότε που ο Τζορτζ Ουάσιγκτον ορκίστηκε για πρώτη φορά το 1789. Ο όρκος του αξιώματος (“Oath Of Office”) καθιερώθηκε από το αμερικανικό Σύνταγμα, το οποίο καθορίζει επίσης και την ακριβή ημερομηνία της τελετής: κάθε τέσσερα χρόνα στις 20 Ιανουαρίου.Οι ιστορικοί Robert Caro,

Αναδρομή στις ορκωμοσίες των Αμερικανών προέδρων

«Ορκίζομαι επίσημα να ασκώ με πίστη το αξίωμα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και κατά το καλύτερο των δυνατοτήτων μου να διαφυλάττω, να προστατεύω και να υπερασπιστώ το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών».

66 Oi Nεκροί στην Αλγερία: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την επιχείρηση διάσωσης των ομήρων


Τέλος στο θρίλερ της τετραήμερης ομηρίας εκατοντάδων εργαζομένων, από τους αντάρτες ισλαμιστές, στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην πόλη Αμένας, της Αλγερίας.
Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε με την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού της χώρας, Αμπντελμαλέκ Σελάλ, που έκανε λόγο για 37 ξένους και 29 αντάρτες νεκρούς..

Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στην Ευρώπη

ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ.Σε λευκό κλοιό παραμένει η Ευρώπη με τις συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις να έχουν προκαλέσει προβλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Ακυρώθηκαν πτήσεις από τα αεροδρόμια Χίθροου στο Λονδίνο, Ορλί στο Παρίσι και Μάιν της Φραγκφούρτης. Μισό μέτρο χιόνι έριξε στη Μόσχα.

Ορκίστηκε ο Ομπάμα - Αύριο η δημόσια τελετή Vds,Pic


Σε μια λιτή τελετή, ο Μπαράκ Ομπάμα ορκίστηκε για την δεύτερη θητεία του ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, στον Λευκό Οίκο. Ο επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Τζον Ρόμπερτς, όπως και το 2009, ήταν ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε την ορκωμοσία του Ομπάμα.