66 Oi Nεκροί στην Αλγερία: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την επιχείρηση διάσωσης των ομήρων


Τέλος στο θρίλερ της τετραήμερης ομηρίας εκατοντάδων εργαζομένων, από τους αντάρτες ισλαμιστές, στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην πόλη Αμένας, της Αλγερίας.
Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε με την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού της χώρας, Αμπντελμαλέκ Σελάλ, που έκανε λόγο για 37 ξένους και 29 αντάρτες νεκρούς..

Αυτό που έκανε εντύπωση στις δυνάμεις του στρατού ήταν ο βαρύς οπλισμός των ανταρτών του Μοκτάρ Μπελμοκτάρ, που περιελάμβανε όπλα, πυρομαχικά, ακόμα και ρουκέτες, που είχαν εισαχθεί από την Λιβύη.
Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας είπε χαρακτηριστικά:
“Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου είναι περίπου 130 στρέμματα και ήταν ένα πεδίο δράσης εξαιρετικά δύσκολο, λόγο του μεγέθους του. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 32 τρομοκράτες. Οι 10 ήταν Αλγερινοί και οι υπόλοιποι από την Τυνησία, την Αίγυπτο, το Μάλι, την Νιγηρία, τον Καναδά και την Μαυριτανία”.
Η ανατριχιαστική λεπτομέρεια που δόθηκε στην δημοσιότητα, ήταν ότι οι κομάντο του αλγερινού στρατού, εισέβαλλαν, λίγη ώρα πριν οι αντάρτες ανατινάξουν όλο το εργοστάσιο το οποίο είχαν περικυκλώσει με εκρηκτικά.
Τα θύματα ήταν εργαζόμενοι από την Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ρουμανία, την Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...