Το παραμυθένιο νησάκι της λίμνης με τη μαγική καμπάνα

Υπάρχει ένα παραμυθένιο νησάκι στη λίμνη Μπλεντ στα βορειοδυτικά της Σλοβενίας, που πιστεύεται πως φιλοξενεί μια μαγική καμπάνα.
Ο χώρος χρησιμοποιούνταν αρχικά από παγανιστές ως ναός για τη Ζίβα, τη θεότητα του έρωτα και της γονιμότητας της σλαβικής μυθολογίας. Όταν όμως ξέσπασαν οι μάχες με Χριστιανούς, οι οποίοι και υπερίσχυσαν, μια εκκλησία πήρε τη θέση του ναού και αφιερώθηκε στην Παρθένο Μαρία.

Ξεκίνησε η μάχη για την αμύθητη περιουσία του Πρινς

Αυτή την εβδομάδα κατατέθηκε σε δικαστήριο τη Μινεσότα η λίστα με την απογραφή της περιουσίας του θρυλικού μουσικού Πρινς, δίνοντας μία γεύση για το ύψος της προσωπικής του περιουσίας.

ΚΚΕ για Κυπριακό: Η μόνη βιώσιμη λύση είναι ένα και όχι δύο κράτη

«Το κλίμα ευφορίας που καλλιεργείται για την πορεία της διάσκεψης στο Κυπριακό, με αφορμή και την ανταλλαγή χαρτών, δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο της διαπραγμάτευσης» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό,

Κουμουτσάκος: Η διαδικασία της Γενεύης μπαίνει σήμερα σε αποφασιστικό στάδιο

Στη διαδικασία της Γενεύης αναφέρθηκε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας: «Η διαδικασία της Γενεύης που μπαίνει σήμερα σε αποφασιστικό στάδιο. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημαντικό σταθμό στο δρόμο για την επανένωση της Κύπρου. Υπάρχει θετική δυναμική, αλλά παραμένουν σοβαρές εκκρεμότητες προκειμένου να επιτευχθεί λύση λειτουργική και άρα βιώσιμη».

Άρχισε η ιστορική διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη

Tα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων τίθενται στο επίκεντρο της πολυμερούς διάσκεψης που είναι σε εξέλιξη για το Κυπριακό, στη Γενεύη.
Η διάσκεψη λαμβάνει χώρα σε αίθουσα στο Παλάτι των Εθνών με τη συμμετοχή του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, του Ειδικού Συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντε και των εκπροσώπων των εγγυητριών δυνάμεων,

Απίστευτες εικόνες του «παγωμένου» Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη (ΦΩΤΟ)

Περίπατο στους χιονισμένους δρόμους της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έφτασε μέχρι το στο πάρκο Γιλντίζ στον Βόσπορο, κάτω από συνθήκες θυελλώδους χιονόπτωσης.
 Όπως μπορείτε μάλιστα να δείτε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το amen.gr ο Οικουμενικός Πατριάρχης πάγωσε κυριολεκτικά από το χιόνι.

«Ψήνεται» συμπόρευση Γεννηματά – Παπανδρέου

Συνάντηση που ενδέχεται να είναι και προάγγελος εξελίξεων θα έχουν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου. Επίσημα δεν υπάρχει τοποθέτηση για το αντικείμενο της συνάντησης, ωστόσο είναι πολύ πιθανό αυτό να είναι η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ..

Στα πρόθυρα νέου εμφύλιου η ΝΔ, μετά από ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως

«Στα κάγκελα» βρίσκονται «γαλάζιοι» συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, μετά από ανακοίνωση της βουλευτού της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως με στόχο τον υπουργό Παιδείας, σχετικά με τις προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Novartis- Σαλμάς: Μόνο εγώ και οι σημερινοί υπουργοί ζητήσαμε έρευνα για τα φάρμακα (video)

Μια παρέμβαση που αναμένεται να συζητηθεί έκανε σήμερα Τετάρτη ο πρώην υφυπουργός Υγείας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» της ΕΡΤ, σχετικά με την υπόθεση Novartis και γενικότερα για την έρευνα που γίνεται στον χώρο του φαρμάκου και της διαμόρφωσης των τιμών.

Την αύξηση των εισροών άμεσων ξένων επενδύσεων επιδιώκει το Πεκίνο για το 2017

Κεντρικός στρατηγικός στόχος του Πεκίνου για το 2017, είναι η ουσιαστική αύξηση της εισροής άμεσων ξένων επενδύσεων (FDI) προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δράσεις καινοτομίας, αλλά και γενικότερης οικονομικής ανάπτυξης.

Ξεπέρασε τα 57 δολάρια το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται στις ασιατικές αγορές, κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2017 καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, που τέθηκε σε εφαρμογή από χθες,