Το παλάτι που έγινε υπερπολυτελές ξενοδοχείο και ικανοποιεί ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα (βίντεο)

Βρίσκεται στην Τζοντχπούρ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο κρατίδιο του Ράτζασταν στην Ινδία. Ο λόγος για το «Umaid Bhawan Palace», το υπερπολυτελές ξενοδοχείο που παλιότερα ήταν παλάτι. Πανάκριβα μάρμαρα, πολυτελή υφάσματα, πισίνες, σπα και αρτ ντεκό διακόσμηση. Αυτό το παλάτι ικανοποιεί ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Ολοκληρώθηκε και η εξαγορά του 88,46% του Αστέρα Βουλιαγμένης μετά το Χίλτον

Ολοκληρώθηκε και η εξαγορά του 88,46% του Αστέρα Βουλιαγμένης με 444 εκατ.ευρώ.Νωρίτερα, την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αναφορικά με την πώληση της συμμετοχής της στην Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ΑΕ (μετόχου του Hilton Αθηνών), ανακοίνωσε η Alpha Bank. Αστέρας Βουλιαγμένης H AGC Equity Partners (“AGC”) για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP (“Jermyn Street”) και της Apollo Investment Holdco S.a.r.l (“Apollo”),

Προσωρινή άδεια σε ΑNT1, ALPHA, STAR, ΣΚΑΙ - Δικαίωμα εκπομπής και στα κανάλια Σαββίδη και Μαρινάκη - Κλείνουν MEGA και «Ε»

Η κυβέρνηση δηλώνει πώς από την Δευτέρα θα φέρει νόμο βάσει του οποίου θα δοθούν προσωρινές άδειες στα κανάλια μέχρι το ΕΣΡ να καθορίσει το νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Με τον νόμο αυτό δεν θα πάρουν άδεια όλοι οι σταθμοί που λειτουργούν σήμερα και έτσι δρομολογείται το κλείσιμο ορισμένων καναλιών. Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται με τον νόμο-γέφυρα που προανήγγειλαν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς

Αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς

Αεροπλάνο της Easyjet χτυπήθηκε από κεραυνό, σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Άννα Πολλάτου» της Κεφαλονιάς. Αεροπλάνο της Easyjet χτυπήθηκε από κεραυνό, σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Άννα Πολλάτου» της Κεφαλονιάς.

ΕΕ: Σε δύο γυναίκες Γιαζίντι το Βραβείο Ζαχάρωφ 2016.

Δύο γυναίκες της εθνότητας των Γιαζίντι που διέφυγαν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος τιμώνται από το Ευρωκοινοβούλιο με το Βραβείο Ζαχάροφ 2016.
 Η Nadia Murad Basee Taha και η Lamiya Aji Bashar,  θύματα σεξουαλικής δουλείας του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), επέζησαν και έγιναν εκπρόσωποι των γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική βία από τον ISIS. Είναι δημόσιες υποστηρίκτριες της κοινότητας των Γεζίντι του Ιράκ, μιας θρησκευτικής μειονότητας κατά της οποίας οι μαχητές του ISIS έχουν εξαπολύσει εκστρατεία γενοκτονίας.

Ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του Hilton Athens

Την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αναφορικά με την πώληση της συμμετοχής της στην Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ΑΕ (μετόχου του Hilton Αθηνών) ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank.
Ειδικότερα η Alpha Bank ανακοινώνει ότι υπεγράφη η οριστική συμφωνία με τη Home Holdings SA εταιρία των «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑΕ» και «D-Marine Investments Holding BV»,

Χίλαρι Κλίντον: Εμπνεύστηκα από το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Με την ευκαιρία της 25ης επετείου της ενθρόνισης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην κεφαλή της Ορθόδοξης Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, η Χίλαρι Κλίντον εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το τελευταίο τέταρτο του αιώνα, ο κόσμος έχει ευλογηθεί να έχει την πνευματική καθοδήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος έκανε πρωτοφανή βήματα για να

Παρέμβαση Μενουδάκου για την απόφαση του ΣτΕ

Παρέμβαση με την οποία κατατείνει στην άποψη πως η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας είναι αποτέλεσμα ερμηνείας του Συντάγματος και μόνον, και δεν αποτελεί προϊόν οποιασδήποτε άλλης διεργασίας, στέλνει ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ και νυν πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Λαζόπουλος για τις άδειες: είΣτΕ και φαίνεΣτΕ!

Το δικό του αιχμηρό σχόλιο για την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος στο altsantiri, χωρίς να διστάσει να μιλήσει για την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, αλλά και να χαρακτηρίσει το ΕΣΡ ως Εξαρτημένο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Αναλυτικά το σχόλιο του Λαζόπουλου:

Όταν ο Τσουκαλάς τηλεφώνησε στον Μέσι και… τον απείλησε (video)

Το είδαμε κι αυτό! Ο Τάκης Τσουκαλάς τηλεφώνησε στον Λιονέλ Μέσι σε ζωντανή σύνδεση και τον απείλησε για τα γκολ που θα φάει η ομάδα του από τον Ολυμπιακό! «Έλα Λιονέλ άμα θα έρθουμε στη Βαρκελώνη θα φάτε 10 γκολ», είπε ο Τσουκαλάς θέλοντας με αυτό τον τρόπο να «απαντήσει» σε φίλαθλο του Παναθηναϊκού,

X-Class: και διπλοκάμπινο, και Mercedes

Στα τέλη του 2017 αναμένεται το λανσάρισμα στην αγορά του εντελώς νέου για τη Mercedes μοντέλου που ακούει στο όνομα X-Class και που παρουσιάστηκε χθες με τη μορφή concept car στη Στοκχόλμη. Γράφει ο Νίκος Λουπάκης

Το Concept X-CLASS δεν αφήνει αμφιβολίες σχετικά με τις off-road δυνατότητες του μοντέλου παραγωγής, παρά το γεγονός ότι προτείνεται σε δύο παραλλαγές μία πιο «ασφάλτινη» (το λευκό αυτοκίνητο) και μία πιο «χωμάτινη» (προσέξτε το προφίλ των ελαστικών και στις δύο περιπτώσεις.

Μαξίμου: Μην πανηγυρίζει η ΝΔ, η διαδικασία αδειοδότησης θα επαναληφθεί από το ΕΣΡ

«Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να πανηγυρίσει ότι «ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός». Δυστυχώς για αυτούς, η αλήθεια είναι τι, πέραν του άρθρου 2Α, ο νόμος 4339/2015 παραμένει σε ισχύ και βάσει του νόμου αυτού θα επαναληφθεί από το ΕΣΡ η διαδικασία αδειοδότησης», τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράει στο τρίγωνο...

Παρά τους αδέξιους κυβερνητικούς χειρισμούς και την αρνητική απόφαση του ΣτΕ η αλλαγή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου της χώρας είναι μονόδρομος…
Καμιά ορμέμφυτη διάθεση να υπερασπιστώ τους πολιτικά και νομικά αδέξιους κυβερνητικούς χειρισμούς στον τομέα της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου της χώρας, ωστόσο δύο βασικές μου ιδιότητες μου επιβάλλουν να το κάνω. Πρώτη, η ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και, δεύτερη, αυτή του δημοσιογράφου:

Ο Καζαντζάκης της οικουμενικής θύελλας

Ήρθε σαν πρωινό φύσημα του αγέρα και έμεινε άστρο του πνεύματος στο παγκόσμιο στερέωμα ο μεγάλος λογοτέχνης, ποιητής και στοχαστής Νίκος Καζαντζάκης (18 Φεβρουαρίου 1883 - 26 Οκτώβρη 1957).
Παιδί της θύελλας, βύζαξε τους χυμούς της σε κάθε του βήμα και μέσα από την πνευματική του ασκητική, κράτησε ζωντανή τη θύελλα της μεγάλης δημιουργίας, σαρκώνοντας ένα τεράστιο σε έκταση έργο.

«Θέλει ο καναλάρχης να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει»...Σε όσους σκοπίμως αρνήθηκαν να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ, με μοναδικό στόχο να μην αλλάξει τίποτα στο καθεστώς της διαπλοκής και της αυθαιρεσίας.

Αποκαταστάθηκε λοιπόν η νομιμότητα. Επιστρέφουμε στο status quo ante, δηλαδή στην καθολική ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η χαρά στα πρόσωπα των συναδέλφων από τα «κομμένα» κανάλια τα έλεγε όλα. Το δε ρεπορτάζ με πλήρη αντικειμενικότητα. «Κατέρρευσε το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης», «ισχυρό χαστούκι από το ΣτΕ στην κυβέρνηση», «το ΣτΕ αντιστάθηκε στην προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος», «Δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις».

Οι αυταπάτες περί ανεξάρτητης Δικαιοσύνης

«Το δίκαιό σας είναι η θέληση της τάξης σας που αναγορεύτηκε σε νόμο» (Κ. Μαρξ, Φ. Ένγκελς από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο). Τα έχουν πει εγκαίρως και ευστόχως οι μεγάλοι θεωρητικοί του σοσιαλισμού. Μετά τη διάλυση των αυταπατών που είχε η κυβέρνηση σχετικά με την έκβαση της μάχης στην ευρωζώνη ήρθε και η διάλυση των αυταπατών της για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Οργισμένη αντίδραση Μαξίμου στο «μαύρο» του ΣτΕ Βιντεο.

Επίθεση με πρωτοφανή δριμύτητα εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στο ΣτΕ, μετά την απόφαση των Ανώτατων Δικαστών να χαρακτηρίσουν αντισυνταγματικό τον Νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κρίνονται. Κρίνονται από την κυβέρνηση, από τον ελληνικό λαό και από τις συνέπειες τους».

Τηλεοπτικές άδειες: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, λέει ο Ν. Παππάς (vid)

Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, το πρωί της Πέμπτης, επαναλαμβάνοντας την βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με νέα ρύθμιση που θα φέρει τη Δευτέρα στη Βουλή, η οποία δεν θα έχει περιορισμούς στον αριθμό των αδειών.

Ν. Παππάς: Δεσμευτική, αλλά άδικη η απόφαση του ΣτΕ. Άμεσα νέα ρύθμιση (vid)

Για «άδικη απόφαση» έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Δικαίως σε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού η απόφαση δημιουργεί αίσθημα αδικίας γιατί έρχεται να αναστείλει την εφαρμογή που έβαζε τέλος σε ένα καθεστώς ασυδοσίας και ανομίας και μετέφερε όρους από τους πλούσιους συμπολίτες μας σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη την αξιοποίηση αυτών των πόρων» είπε ο κ. Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

Τα δώρα του Χίτλερ στην Τουρκία. Πενήντα γερμανικά μαχητικά θάφτηκαν σε παλιό αεροδρόμιο πριν από 70 χρόνια, αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα..

Πενήντα γερμανικής κατασκευής καταδιωκτικά FW-190, της εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, φέρονται να βρίσκονται θαμμένα στο παλιό αεροδρόμιο της επαρχίας Καϊζερί στην Τουρκία, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah, τα εν λόγω αεροσκάφη, τα οποία η γείτονας – ο «επιτήδειος ουδέτερος» του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου- είχε παραλάβει από τη ναζιστική Γερμανία, είχαν αποσυρθεί και κρυφτεί στο παλιό αεροδρόμιο περίπου 70 χρόνια πριν.

Όταν το γαλλικό ιππικό έκανε έφοδο στην θάλασσα και αιχμαλώτισε την αρμάδα του ολλανδικού ναυτικού..

Με πληροφορίες από το βιβλίο: «Ο παράγων καιρός. Όταν τα στοιχεία της Φύσης αλλάζουν τον ρου της Ιστορίας», Erik Durshmied, εκδόσεις ΕνάλιοςΤο πρωινό της 23ης Ιανουαρίου 1795 γράφτηκε μια από τις πιο περίεργες σελίδες στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία με καθοριστικό παράγοντα, τον καιρό. Εμπλεκόμενες χώρες ήταν η Ολλανδία, η Γαλλία και η Αγγλία.

27 Οκτωβρίου 1940. Ο Ιταλός Πρέσβης Γκράτσι πριν από την επίδοση του τελεσίγραφου στον Μεταξά έπαιζε μπριτζ και έλεγε ανέκδοτα σε φιλικό του σπίτι στην Αθήνα..

Μία ημέρα πριν από την 28η Οκτωβρίου και οι Ιταλοί βρίσκονται σε πυρετό διεργασιών. Ο Ιταλός πρέσβης Γκράτσι που ήδη έχει λάβει το τελεσίγραφο που θα επιδώσει στον Ιωάννη Μεταξά, φροντίζει ώστε γιος του μουσουργού Πουτσίνι που βρισκόταν στην Ελλάδα με τη σύζυγό του να αναχωρήσουν από την Αθήνα το απόγευμα με τραίνο.
Ο Γκράτσι συνεννοείται με τον ναυτικό ακόλουθο της πρεσβείας και του λέει να επισκεφθεί τον Γερμανό πρεσβευτή της Αθήνας,