Βυθίστηκε πλοίο με 2.000 αυτοκίνητα της Audi και της Porsche

Φορτηγό πλοίο που μετέφερε χιλιάδες αυτοκίνητα των δύο γερμανικών εταιρειών βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Γαλλίας έπειτα από πυρκαγιά που προκλήθηκε στα εμπορευματοκιβώτια.

Το πλοίο «Grande America» είχε προορισμό τη Βραζιλία, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να φθάσει. Περίπου 2.000 αυτοκίνητα των Audi και Porsche βρέθηκαν στον βυθό της θάλασσας, προκαλώντας ζημιά εκατομμυρίων στις εταιρείες.

Deutsche Bank - Commerzbank.Η συγχώνευση του αιώνα φέρνει 50.000 απολύσεις

«Θύματα» 30 έως 50 χιλιάδες εργαζομένους θα έχει η «θηριώδης συγχώνευση» των γερμανικών τραπεζών Deutsche Bank και Commerzbank. Αυτό εκτιμούν τραπεζικοί κύκλοι και των δύο πλευρών στη Γερμανία, με το μεγαλύτερο μέρος των απομακρύνσεων, κι όχι απαραίτητα απολύσεων, να αφορά την Deutsche Bank. Και λέμε απομακρύνσεων γιατί θα ενεργοποιηθεί ένα πλέγμα κινήτρων ώστε «ακριβοί» εργαζόμενοι με ώριμα ή σχεδόν ώριμα συνταξιοδοτικά δεδομένα να δουν την πόρτα της εξόδου, έχοντας εισπράξει σεβαστά ποσά και άλλα προνόμια.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εντόπισε 168 εταιρικά σχήματα «πυραμίδων»

Η Τράπεζα της Ρωσίας εντόπισε το 2018 κρούσματα απάτης με 168 εταιρείες που λειτουργούσαν με το σχήμα της «επενδυτικής πυραμίδας», ενώ το 2017 είχαν εντοπισθεί 137 παρόμοια κρούσματα, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Διεύθυνσης καταπολέμησης έκνομων δραστηριοτήτων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλέρι Λιάχ.

Κλιμακώνει τη σύγκρουση με τους Θεσμούς η κυβέρνηση

Ακόμη και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Θεσμών η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ώστε να είναι «έτοιμη» στο EWG της Δευτέρας και πολύ περισσότερο στο Eurogroup της 5ης Απριλίου, που θα κριθεί η εκταμίευση προς την χώρα μας μέρους των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα τα προηγούμενα χρόνια.Μετά την αποτυχία εύρεσης κοινού τόμου μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών ακόμη και κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη των δύο πλευρών, η ελληνική πλευρά κλιμακώνει την διαφωνία σε σύγκρουση και εμφανίζεται αποφασισμένη να καταθέσει σχετική νομοθετική ρύθμιση ακόμη και μονομερώς.

Ισόβια στον Ράντοβαν Κάρατζιτς

Την εσχάτη των ποινών σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο επέβαλε το διεθνές δικαστήριο της Χάγης στον Σερβοβόσνιο πολιτικό και πρώην πρόεδρο της αποσχισθείσας αυτής περιοχής Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 40 χρόνια κάθειρξης. Ο Σερβοβόσνιος πολιτικός βρέθηκε ένοχος εγκλημάτων πολέμου κατά των αντιπάλων των Σερβοβοσνίων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Ελπίδες για την τσικουδιά - Ανάμικτα αισθήματα για τους καζανάρηδες

Με την εντύπωση ότι θα πάρει πίσω η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την περίφημη εγκύκλιο που θα έβαζε αν εφαρμοζόταν “φωτιά” στην τσικουδιά και το τσίπουρο αναχώρησαν χθες από την Αθήνα οι πρόεδροι των καζανάρηδων του νομού Ηρακλείου κ. Φραγκιαδάκης και του νομού Λασιθίου κ. Καναβάκης, οι οποίοι επισκέφτηκαν τόσο τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, όσο και την υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, παρουσία των βουλευτών του Ηρακλείου και του κ. Θραψανιώτη από το Λασίθι.

Σεισμός στη δυτική Τουρκία - 5,4 Ρίχτερ λένε οι Τούρκοι, 6,4 Ρίχτερ δίνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία Ντενιζλί στη δυτική Τουρκία, ανακοίνωσε η τουρκική σεισμολογική υπηρεσία. Λίγο νωρίτερα το ευρωπαϊκό κέντρο EMSC είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός που σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Τουρκία ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών.

Μέρκελ υπέρ Huawei για το δίκτυο 5G παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ για τους κινέζους

Υπέρ της συμμετοχής της κινεζικής εταιρίας υψηλής τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών Huawei στον διαγωνισμό για την ανάθεση της δημιουργίας δικτύου 5G τάχθηκε εκ νέου η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, παρά τις έντονες αντιδράσεις, κυρίως από τις ΗΠΑ.

«Γαλάζια» στήριξη στον... βρόμικο Χάρη

«Μου την έστησε ο Σαμαράς γιατί ήμουν με την Ντόρα» κατέθεσε στο δικαστήριο ο «φακελάκιας» Τομπούλογλου που κατεβαίνει για δήμαρχος στη Ν. Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα. Ο Χάρης Τομπούλογλου οδηγείται στην ανακρίτρια μετά τα Χριστούγεννα του 2013 για το φακελάκι των 25.000 ευρώ. Λιγότερα από τέσσερα χρόνια μετά, κατεβαίνει υποψήφιος για τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας έχοντας στο πλευρό του τη «γαλάζια» ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ, εκ του στενού περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το tweet της δέχτηκε την κατακραυγή και το διέγραψε.