Από 21 Αυγούστου Το 38ο Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2013» ξεκινά!

Ηχηρά ονόματα καλλιτεχνών θα συναντηθούν στην πόλη της Ελευσίνας που -για δύο μήνες- από τις 21 Αυγούστου έως τις 13 Οκτωβρίου- θα φιλοξενήσει μεγάλες θεατρικές παραγωγές, συναυλίες και ενδιαφέρουσες εκθέσεις!

Καστοριά: Αρχίζει το 2ο Μεσαιωνικό-Βυζαντινό Φεστιβάλ «Αλεξιάδα»

Η λιτανεία της εικόνας της Θεοτόκου, αναπαραστάσεις με κοστούμια εποχής, μουσικές μπάντες που προσφέρουν θέαμα και μία ολοήμερη υπαίθρια βυζαντινή αγορά συνθέτουν ένα μοναδικό φεστιβάλ.

Κραυγαλέες περιπτώσεις αναξιοκρατίας στη ΔΤ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ

Μουσική παραγωγός επιλέχθηκε ως εικονολήπτης, μηχανικός αυτοκινήτων ως εναερίτης, συνεργάτης του Κεδίκογλου ως πολιτικός συντάκτης και ο διευθυντής του αρχείου της ΕΡΤ ως ελεύθερος ρεπόρτερ
Κραυγαλέες περιπτώσεις αναξιοκρατίας στον κατάλογο με τα 577 ονόματα που θα κληθούν να στελεχώσουν τον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης καταγγέλλουν από κοινού ΠΟΣΠΕΡΤ και Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε κοινή τους ανακοίνωση.

Ομπάμα: Αυστηρό μήνυμα στην Αίγυπτο για τη σφαγή

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Αίγυπτο- Ακυρώθηκαν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που είχαν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο - Ζήτησε να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Την απερίφραστη καταδίκη των ΗΠΑ για το αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο εξέφρασε χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο Μπαράκ Ομπάμα.

525- Ο αριθμός των νεκρών - Κυβερνητικά κτίρια πυρπολούν οι ισλαμιστές στην Αίγυπτο.

Σοκ προκαλεί ο αριθμός των νεκρών από τις χθεσινές «μάχες» του στρατού με τους οπαδούς του Μόρσι - Για 525 θύματα κάνει λόγο το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας – Τουλάχιστον τρεις νεκροί στις σημερινές ταραχές - Φόβοι για εμφύλια σύρραξη - Κυβερνητική εντολή να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά έλαβε η αστυνομία - Για ακόμη 30 μέρες θα κρατείται ο έκπτωτος πρόεδρος – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν οι στρατηγοί

Η όπερα «Μπίλι Μπαντ» επιστρέφει στο φεστιβάλ Γκλίντενμπορν

ο 2013 δεν είναι μόνο η χρονιά του Βέρντι και του Βάγκνερ. Σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βρετανού συνθέτη Μπέντζαμιν Μπρίτεν.
Το αριστούργημά του Μπίλι Μπαντ επιστρέφει στη σκηνή στο φεστιβάλ όπερας Γκλίντενμπορν.
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Άγγλου συνθέτη Μπέντζαμιν Μπρίτεν. Η όπερα περιγράφει την τραγική ιστορία του γοητευτικού και γενναίου ναύτη Μπίλι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο επειδή, άθελά του σκότωσε έναν ανώτερό του.

«Το καλοκαιριφερ το τελευταίο» στην Τεχνόπολις

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του αποχαιρετούν το θερινό μουσικό τους όχημα «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΦΕΡ» με ένα μεγάλο συναυλιακό πάρτι την Πέμπτη 29 Αυγούστου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Οκτώ χρόνια από την αεροπορική τραγωδία της Helios-VDS

Μεσημέρι 14ης Αυγούστου 2005. Παραμονή της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου. Γραμματικό Αττικής. Η συντριβή του Boeing 737 της κυπριακής Helios Airways αποτελεί τη χειρότερη αεροπορική τραγωδία σε ελληνικό έδαφος. Σοκ σε Αθήνα και Λευκωσία. 121 θύματα ο απολογισμός της τραγωδίας.

Eίδήσεις-Νews-Eλλάδα-World:ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΜΗΝΑ Ανοιχτοί 100 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί σε όλη την επικράτεια, το βράδυ της Αυγούστου στο πλαίσιο του θεσμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις, κ.α., ή απλές επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία -όλα με ελεύθερη είσοδο- προσφέρονται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αυτήν τη βραδιά χαράς και αισιοδοξίας «Στο Φως του Φεγγαριού».

Eίδήσεις-Νews-Eλλάδα-World: Σκάνδαλο! Αυξήσεις στις συντάξεις βουλευτών και δημάρχων με "εξαιρετικά επείγουσα" εγκύκλιο

«Εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιος που επιτρέπει σε όσους κατείχαν δημόσια αξιώματα να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη στο ΕΤΑΜ και στο ΙΚΑ, με βάση το άρθρο 138 του νόμου 4052/2012 εκδόθηκε