Σε Χανιά και Ρέθυμνο τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας: Με ποιους συναντάται

 Περιοδεία στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου πραγματοποιεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

  • 11:00 Περιοδεία στην αγορά των Χανίων (εκκίνηση από Πλατεία Κοτζαμπάση, Κεράδικα)
  • 13:00 Συνάντηση με εθελοντές Εφορευτικών Επιτροπών για τις εκλογές της 15ης Μαΐου (Καλύβες Αποκορώνου)
  • 18:00 Περιοδεία στην αγορά της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου (εκκίνηση από Μεγάλη Πόρτα)
  • 19:00 Επίσκεψη στην Επισκοπή και συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους (πλατεία της Πλάκας, Επισκοπή).

Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ: Έκλεισαν οι κάλπες - Πάνω από 140.000 μέλη ψήφισαν

Έκλεισαν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για περισσότερους από 140.000 συμμετέχοντες.

Τη Δευτέρα θα υπάρχει μια πλήρης εικόνα της ψηφοφορίας, ενώ αργότερα απόψε θα κάνει δήλωση ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, ως «νέα ψήφο εμπιστοσύνης και γιορτή αναγέννησης της παράταξης» χαρακτήρισε την εσωκομματική ψηφοφορία στο Κίνημα Αλλαγής, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, που ψήφισε στη Νέα Σμύρνη.

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου της Ρόδου κατασκεύασαν και εκτόξευσαν πειραματικό δορυφορικό σύστημα Η εκτόξευση έγινε από το πεδίο βολής πυροβολικού στα Μέγαρα

 Ρόδος: Μαθητές Λυκείου εκτόξευσαν δορυφόρο-

Με ρίψη από το εικοσαώροφο RODOS PALACE, έγιναν οι τελευταίες δοκιμές στη Ρόδο πειραματικού δορυφόρου με τη βοήθεια αλεξίπτωτου που κατασκεύασαν μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία», όπως ανακοίνωσε χθες ο διευθυντής του σχολικού συγκροτήματος κος Ανδρέας Μαρίνος. (28 Απριλίου 2022) έγινε η εκτόξευση του πυραύλου που  περιέχει τον πειραματικό δορυφόρο που έφτιαξαν μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) στο πεδίο βολής πυροβολικού στα Μέγαρα.

«Η νίκη θα είναι δική μας, όπως το 1945», λέει ο Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία

 Συγκρίνοντας το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δηλώνει πως «όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας» στις ευχές του προς τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όπως και στις αυτονομιστικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας για την 8η Μαΐου.

Ρήτρα Αναπροσαρμογής: Τι είναι και πώς υπολογίζεται

 Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος δοκιμάζουν τα ελληνικά νοικοκυριά τους τελευταίους μήνες. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που το κόστος είναι διπλάσιο ή και πολλαπλάσιο σε σχέση με τις αντίστοιχες χρεώσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό. Ένα μεγάλο μέρος των αυξήσεων οφείλονται στην περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής. Τι είναι λοιπόν αυτή και πώς υπολογίζεται; 

Ιράν: Χειροπέδες σε τρεις αστυνομικούς λόγω βίαιης σύλληψης γυναίκας

 Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η βίαιη σύλληψη μιας γυναίκας στην Τεχεράνη, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο επίσημες πηγές.

Οι τρεις Ιρανοί αστυνομικοί συνελήφθησαν μετά το σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν, αφότου συνέλαβαν με τη βία μια νεαρή γυναίκα στο Λαβασάν, στα ανατολικά περίχωρα της Τεχεράνης», αναφέρει την Κυριακή η κυβερνητική εφημερίδα Iran.

Γιορτή της Μητέρας: Πέντε πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζετε

 Όλοι γνωρίζουν ότι η Γιορτή της Μητέρας είναι η ημέρα για να υπενθυμίσεις στη μαμά σου πόσο πολύ την αγαπάς και την εκτιμάς. Αλλά πόσοι άνθρωποι σχεδιάζουν να το κάνουν αυτό κάθε χρόνο; Ακολουθούν μερικά στοιχεία και στατιστικά για την εν λόγω γιορτή που μπορεί να σας εκπλήξουν.

Γαλλία: Το ελληνικό γράμμα «ν» είναι το σήμα της Νέας Λαϊκής Ένωσης του Μελανσόν

Επιλέχθηκε διότι στα ελληνικά παραπέμπει στο «νέο», ενώ ως σχήμα παραπέμπει στο σήμα της νίκης.

Το ελληνικό γράμμα «ν» είναι το σήμα της αριστερής παράταξης που με αρχηγό τον Ζαν Λικ Μελανσόν θα λάβει μέρος στις γαλλικές βουλευτικές του Ιουνίου. Όπως ανακοινώθηκε, το «ν» επιλέχθηκε διότι στα ελληνικά παραπέμπει στο «νέο», ενώ ως σχήμα παραπέμπει στο σήμα της νίκης.

Βρετανία: Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Σιν Φέιν αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στη Β. Ιρλανδία

 Το Σιν Φέιν, η πρώην πολιτική πτέρυγα του IRA, χαρακτήρισε «καθοριστική στιγμή» για τη Βόρεια Ιρλανδία την πρώτη εκλογική νίκη του στην ιστορία της επαρχίας και ζήτησε να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος για τη δημιουργία μιας ενιαίας Ιρλανδίας.

Το Σιν Φέιν εξασφαλίζει το 29% των ψήφων, έναντι του 21,3% για το συντηρητικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Β. Ιρλανδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σιβηρία: Μαίνονται οι πυρκαγιές – Δέκα νεκροί και 450 σπίτια κατεστραμμένα

 Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Σιβηρία από τις πυρκαγιές που κατακαίουν εκατοντάδες κτίρια σε πολλά χωριά, ενώ οι ισχυροί άνεμοι παρεμποδίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στην περιφέρεια του Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, κάηκαν περισσότερα από 450 σπίτια και πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε 16 οικισμούς στις περιοχές Καζατσίνσκογε και Σαριπόφσκι.

Μυστήριο με το αεροπλανοφόρο Τζορτζ Ουάσιγκτον – Tρίτη κατά σειρά αυτοκτονία σε μία εβδομάδα

 To πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Ουάσιγκτον» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πλεούμενο του πλανήτη και απ` ότι φαίνεται στεγάζει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια, που η αμερικανική διοίκηση δεν μπορεί πλέον να αγνοήσει: Τρεις εργαζόμενοι σε αυτό αυτοκτόνησαν σε μια εβδομάδα τον Απρίλιο και δεν είναι οι μόνες απώλειες πάνω στο τεράστιο κήτος.

Υπόθεση κατασκοπείας στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ – Συνελήφθησαν Βρετανός και Λευκορωσίδα

 Ένας Βρετανός μπλόγκερ και μια Λευκορωσίδα συνελήφθησαν σήμερα στο ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ρογκόζιν ανέφερε ότι το απόγευμα «στάλθηκε στο Διαστημικό Κέντρο μια ενημέρωση, σχετική με τη σύλληψη του Βρετανού Ριτς Μπέντζαμιν και της Λευκορωσίδας Αλίνα Τσελιούπα».