Τα νέας κατασκευής Α/Κ πυροβόλα 2S35 Koalitsiya-SV στέλνει η Ρωσία στα σύνορα με Φινλανδία (vid)

 Η Μόσχα δείχνει να υλοποιεί τα όσα δηλώνει κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε Φιλανδία και Νορβηγία σε μια προσπάθεια να ασφαλίσει τα σύνορα της από αυτή την κρίσιμη για την ίδια πλευρά.

«Οι δοκιμές των νέων αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικού έχει ολοκληρωθεί και η μαζική παραγωγή τους έχει ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο Σεργκέι Σεμέζοωφ, επικεφαλής της εταιρείας Rostec, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA NOVOSTI, προσθέτοντας ότι η πρώτη πιλοτική παρτίδα θα είναι παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Ιράν: Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης απειλεί με «αποκλεισμό της Μεσογείου»

 Ένας διοικητής των Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν δήλωσε ότι η Μεσόγειος Θάλασσα μπορεί να κλείσει αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίσουν να διαπράττουν “εγκλήματα” στη Γάζα, μετέδωσαν ιρανικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να εξηγηθεί πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Το Ιράν υποστηρίζει ανοιχτά την Χαμάς κατά του Ισραήλ και κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν αυτό, που η Τεχεράνη χαρακτηρίζει ως εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα, όπου εβδομάδες βομβαρδισμών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ έχει προκληθεί μαζική αποχώρηση του άμαχου πληθυσμού από τις εστίες του.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ ετοιμάζουν την ήττα της Ουκρανίας: «Δεν χρειάζονται όλα τα εδάφη για να νικήσουν» Το νέο άρθρο των NYT

 «Η Ουκρανία δεν χρειάζεται όλη την επικράτειά της για να νικήσει τον Πούτιν», είναι ο τίτλος της ανάλυσης στους NYT.

“Αλλά η ανάκτηση εδαφών είναι ο λάθος τρόπος για να φανταστεί κανείς το καλύτερο αποτέλεσμα.

 Η αληθινή νίκη για την Ουκρανία είναι να σηκωθεί από την κόλαση του πολέμου ως ένα ισχυρό, ανεξάρτητο, ευημερούν και ασφαλές κράτος, σταθερά εγκατεστημένο στη Δύση”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι New York Times.

Μαχητικά F-16 πετούν στην Ουκρανία: Πώς το Κίεβο μπορεί να προκαλέσει πλέον σύρραξη Ρωσίας – ΝΑΤΟ

 Το επιχειρησιακό σενάριο που μελετούν στη Μόσχα
Su-35S και Su-57 φορτώνονται με πυραύλους R-37M και R-77-1

Ρώσοι αναλυτές αποκάλυψαν ότι μια Μοίρα με 24 F-16 έχει αναπτυχθεί σε ουκρανικές αεροπορικές βάσεις γεγονός που βάζει τις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ σε εξαιρετικά οριακό σημείο.