Εναρμόνιση των αγορών ενέργειας ζητεί ο Πούτιν - Υπέρ της συμφωνίας του Παρισιού οι BRICS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλες χώρες προκειμένου να εναρμονιστούν οι παγκόσμιες αγορές ενέργειας και να περιοριστεί η αστάθεια των τιμών.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλες χώρες που παράγουν πετρέλαιο υπό τη Ρωσία συμφώνησαν να περιορίσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά σχεδόν 1,8 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως από τον Ιανουάριο φέτος ως τον Μάρτιο του 2018 σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι τιμές.

Γαλλία και Κίνα ενώνουν τις δυνάμεις τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου της ομάδας χωρών G20 στο Αμβούργο, όπου και συζήτησαν την υπεράσπιση της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.
Η Γαλλία και η Κίνα θα συνεργαστούν στην υλοποίηση κοινών προγραμμάτων ανανεώσιμης ενέργειας.

Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν της G20

Οι ηγέτες της ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G20), που συνεδριάζουν στο Αμβούργο, συμφώνησαν στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος.

Το ανακοινωθέν της G-20 επιβεβαιώνει:

- Τη μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού, συμπεριλαμβανομένων των μη δίκαιων εμπορικών πρακτικών, αναγνωρίζοντας τον ρόλο των εργαλείων της νόμιμης εμπορικής άμυνας.

Ο Jean-Marc Barr επέστρεψε στο «Απέραντο Γαλάζιο» της Αμοργού (vid)

Το 1988 η ταινία του σπουδαίου Γάλλου σκηνοθέτη Λυκ Μπεσόν, το Απέραντο Γαλάζιο ανέδειξε την ομορφιά της Αμοργού και των Ελληνικών νησιών σε όλο τον κόσμο. Ο Jean Marc Barr, ο κινηματογραφικός Ζακ Μαγιόλ, επέστρεψε μετά από 30 χρόνια στο νησί, που ανέδειξε το ταλέντο του και μίλησε αποκλειστικά στο CNN Greece. Για την ταινία. Τη ζωή του. Την καριέρα του. Την Ελλάδα.