«Πυρετός» στο Βατικανό για την εκλογή του νέου Πάπα

«Από ψηλά μοιάζουν με πασχαλίτσες που βιάζονται να μπουν στη φωλιά τους, ξεφεύγοντας από φωτογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες, που παραμονεύουν σαν κυνηγοί, οι οποίοι προσελκύονται από το ξεκάθαρο χρωματικό κάλεσμα»..

Βαρθολομαίος σε Σαμαρά: Είστε γενναίος και θα λύσετε το γόρδιο δεσμό

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα βγει σύντομα από την κρίση.

Ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια οι ανεργοι στην Ισπανία

Το φράγμα των πέντε εκατομμυρίων ανέργων έσπασε η Ισπανία με το ποσοστό της ανεργίας να αυξάνει κατά 1,2% επιπλέον τον τελευταίο μήνα.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Βγήκε ο λογαριασμός για Παπαγεωργόπουλο-Σαξώνη

Χρηματικά ποσά ύψους 33,58 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, μαζί με τις προσαυξήσεις, καταλόγισε αληλλέγγυα κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνέδριου στον καταδικασθέντα πρώην δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τους επίσης καταδικασθέντες υπαλλήλους του δήμου Παναγιώτη Σαξώνη και Θωμά Γκόλα για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Άκης Τσοχατζόπουλος -Κάθειρξη 8 ετών για τα ψευδή πόθεν έσχες

Ποινή 8ετούς κάθειρξης, χρηματικό πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο με τη δικαιοσύνη.

Η λίστα με 12.700 «διαθ υπαλλήλους. Οι 8.800 εντάσσονται άέσιμους»μεσα στο καθεστώς

Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ένταξη 12.700 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως τον Ιούνιο. Από αυτούς, 8.800 θα ενταχθούν άμεσα, μετά και τα τελεσίγραφα των δανειστών.

«Καμπανάκι» από το ΔΝΤ για την αμερικανική οικονομία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πιθανό να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας εάν τεθούν σε εφαρμογή οι λεγόμενες αυτόματες περικοπές των δαπανών του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους

Ο Μεξικάνος Κάρλος Σλιμ πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη

Ο Μεξικανός μεγιστάνας του κλάδου των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim βρέθηκε για ακόμα μία φορά στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Αυτή είναι η λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη

Διατηρεί και φέτος των τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο ο Μεξικάνος μεγιστάνας των ΜΜΕ Κάρλος Σλιμ, φιγουράροντας στην κορυφή της διάσημης λίστας των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού Forbes με την περιουσία του να εκτιμάται στα 73 δις.

Δέκα νταλίκες με ευρώ έσωσαν την Ελλάδα από το κραχ

Με φορτία χαρτονομισμάτων ευρώ που αντιστοιχούσαν σε περίπου 10 νταλίκες σώθηκε η Ελλάδα από το κραχ. Η ζήτηση που παρουσιάστηκε για ρευστό από το ξέσπασμα της κρίσης απαιτούσε συνεχή τροφοδοσία των τραπεζών με τεράστιες ποσότητες μετρητών από την Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να αποφευχθεί το «ατύχημα» που θα τίναζε τη χώρα στον αέρα.

Η απόβαση των Εμίρηδων στην καρδιά του Ιονίου

Πληθαίνουν οι φήμες σχετικά με την αγορά μικρών νησιών στην Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη πολυτελών συγκροτημάτων. Και πίσω από κάθε φήμη υπάρχει ένας... Αραβας.

Θησαυρός σε Ιόνιο και Κρήτη οι έρευνες για το αέριο

Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και το Ιόνιο πέλαγος στέλνουν οι σεισμικές έρευνες που πραγματοποίησε η νορβηγική εταιρεία PGS με το σκάφος της Nordic Explorer

Προσωπικότητα της χρονιάς ο Έλληνας καθηγητής νανοτεχνολογίας Σταν Σκαφίδας

Ομογενής επιστήμονας, που ανακάλυψε ένα γενετικό τεστ το οποίο μπορεί να προβλέπει αν ένα παιδί διατρέχει τον κίνδυνο να είναι αυτιστικό, ψηφίστηκε από την εφημερίδα «The Age» ως μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της Αυστραλίας που «θα γράψουν ιστορία στα χρόνια που έρχονται».

Κρόκος Κοζάνης: Στόχος να μπει σε 2.000 φαρμακεία της Γαλλίας

Οι αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής αποτελούν προτεραιότητα για την «Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης» (ΠΚΚ) στο πλαίσιο επέκτασης των εξαγωγών. Η Γαλλία, όπως έγινε γνωστό είναι μία από τις αγορές προτεραιότητας για την ΠΚΚ, καθώς παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης -ο κρόκος είναι ήδη ένα δημοφιλές μπαχαρικό, ενώ το κοινό είναι εξοικειωμένο με την κατανάλωση ροφημάτων.

Green Cola: Η... ελληνική απάντηση στην Coca Cola

Με μια εκστρατεία επικοινωνίας που φέρει τον τίτλο «ξε-cola και διάλεξε ελληνικά», η Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών από την ακριτική Ορεστιάδα επιχειρεί να υψώσει το ανάστημα της στην «πρωταγωνίστρια» Coca Cola, παρασκευάζοντάς την πανομοιότυπη γευστικά, ελληνική Green Cola.