Ο Μεξικάνος Κάρλος Σλιμ πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη

Ο Μεξικανός μεγιστάνας του κλάδου των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim βρέθηκε για ακόμα μία φορά στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.


Η αξία της περιουσίας του Slim ανήλθε το περασμένο έτος στα 73 δισ. δολάρια έχοντας συρρικνωθεί σχεδόν το 10% σε σχέση με το 2011. Δεύτερος στη λίστα είναι ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, η αξία της περιουσίας του οποίου ανήλθε σε 67 δισ. δολάρια, ενώ τρίτος είναι ο συνιδρυτής της Inditex (Zara), Amancio Ortega με 57 δισ. δολάρια. Τέταρτος στη λίστα βρίσκεται ο Warren Buffet με 53,5 δισ. δολάρια, με τον "γκουρού" των επενδύσεων να χάνει τη θέση του στην πρώτη τριάδα για πρώτη φορά μετά το 2000. Τη "χρυσή" πεντάδα συμπληρώνει ο επικεφαλής της Oracle, Larry Ellison με 43 δισ. δολάρια.

Το «κυνήγι» για τον εντοπισμό όλων των δισεκατομμυριούχων της υφηλίου ανέδειξε 1.426 ονόματα με συνολική καθαρή αξία 5,4 τρισ. δολαρίων, από 4,6 τρισ. δολάρια το 2011. Το Forbes εντόπισε μάλιστα 210 νέες "δεκαψήφιες" περιουσίες.

Για μία ακόμη χρονιά οι ΗΠΑ κερδίζουν τον τίτλο της μεγαλύτερης μηχανής παραγωγής "δισεκατομμυριούχων" με 442 ονόματα. Ακολουθεί η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με 386 ονόματα, η Ευρώπη με 366, η Αμερική (εκτός των ΗΠΑ) με 129 και η Μέση Ανατολή & Αφρική με 103.

H ανάκαμψη των τιμών παγίων ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από την αύξηση της καθαρής αξίας των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, σύμφωνα με το Forbes. Ενώ στην προηγούμενη λίστα οι περιουσίες που αυξήθηκαν ήταν σχεδόν ίσες στον αριθμό με τις περιουσίες που συρρικνώθηκαν, το 2012 η αναλογία διαμορφώνεται στο 4 προς 1.

Πολλά νέα ονόματα κατάφεραν να μπουν στη λίστα όπως ο Renzo Rosso της Diesel, ο λιανοπωλητής Bruce Nordstom αλλά και η σχεδιάστρια Tory Burch
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...