Βαρθολομαίος σε Σαμαρά: Είστε γενναίος και θα λύσετε το γόρδιο δεσμό

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα βγει σύντομα από την κρίση.


"Αναλάβατε την ευθύνη σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά τα δύσκολα είναι για τους γενναίους και εσείς είστε γενναίος και θα ανταπεξέλθετε και θα λύσετε το γόρδιο δεσμό" είπε ο Πατριάρχης, καλοσωρίζοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις δυσκολες ώρες που περνά η χώρα και επισήμανε ότι "ο ελληνικός λαός θέλει να βγει μια ώρα νωρίτερα από την κρίση, αντιλαμβάνεται τις μεγάλες υποχρεώσεις που υπάρχουν και οι οποίες πολλές φορές είναι άδικες”.

Υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ανεργία και κυρίως η ανεργία μεταξύ των νέων. 

"Δίνουμε έναν αγώνα για το καλό του τόπου, για την ανάπτυξη του τόπου, για την ανάπτυξη της φιλίας στην περιοχή που λέγεται Μεσόγειος, για να βάλουμε μπροστά την έξοδο από την κρίση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε “γόνιμη και σημαντική την επαφή που είχε με τον Ταγιπ Ερντογάν”.

Ο πρωθυπουργός εξήρε το έργο που επιτελεί ο Πατριάρχης και μάλιστα είπε στον κ. Βαρθολομαίο πως το όνομά του αναφέρθηκε πολλές φορές κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...