Πετρόπολη: Μια τέλεια καταιγίδα ακραίων καιρικών συνθηκών και βαθιάς ανισότητας

 Από την Katy Watson

ανταποκρίτρια του BBC στη Νότια Αμερική.

Όταν η καταιγίδα έπληξε την Πετρόπολη την περασμένη εβδομάδα, η 41χρονη Carine Santiago ήταν νευρική. Η Βραζιλία είναι μια χώρα συνηθισμένη στις τροπικές βροχοπτώσεις και οι άνθρωποι εδώ παίρνουν την εποχή των βροχών στο βήμα τους. Αλλά ακόμη και για τα πρότυπα της Βραζιλίας, ήταν έντονο.

Η πόλη είδε βροχή ενός μήνα - 240 mm (9,4 in) - σε μόλις δύο ώρες.

«Η βροχή έπεσε τόσο δυνατά», λέει η Carine. Είχε εγκλωβιστεί στη δουλειά, ενώ η κόρη της βρισκόταν στο σπίτι. «Δεν είχα ιδέα ότι εκεί που έμενα ήταν ακόμα χειρότερα».

Fox News: Ρωσία-Ουκρανία: Επίκειται εισβολή;

 Ο Πούτιν διατάζει στρατεύματα στην Ουκρανία, συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε ρωσικά στρατεύματα να εισέλθουν στις δύο αποσχισθείσες περιοχές της Ουκρανίας αφού αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους, ανέφερε η Wall Street Journal . Η νομική πύλη της ρωσικής κυβέρνησης δημοσίευσε τα δύο διατάγματά του μετά από τηλεοπτικό διάγγελμα αργά τη Δευτέρα.

Συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους να επιδιώκουν να απομονώσουν τη Ρωσία και να καταδικάσουν την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων. Η Ουκρανία ζήτησε τη συνάντηση αργά το βράδυ.

Πώς η Κριμαία έγινε μέρος της Ρωσίας και γιατί χαρίστηκε στην Ουκρανία : Η δύσκολη ιστορία της ρωσικής Κριμαίας

Τον Μάρτιο θα συμπληρωθούν οκτώ χρόνια από την ημέρα που η Κριμαία επέστρεψε στη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό τελείωσε την 60χρονη ιστορία της ως τμήμα της Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε, όχι στις 19 Φεβρουαρίου 1954, αλλά λίγο νωρίτερα. 

Τι σχέση έχει η Ουκρανία; 

Η χερσόνησος της Κριμαίας έγινε μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας μετά από μια σειρά ρωσοτουρκικών πολέμων. Το 1771, ο Χαν της Κριμαίας Σαχίμπ Β' Γκιράι κέρδισε την ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία χάρη στον Πρίγκιπα Βασίλι Ντολγκορούκι, ο οποίος είχε νικήσει τα τουρκικά στρατεύματα στη

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με «κατεστραμμένα ουκρανικά οχήματα» Η FSB δημοσιεύει βίντεο με δύο τεθωρακισμένα οχήματα, που καταστράφηκαν μετά την εικαζόμενη είσοδο στο ρωσικό έδαφος

 Η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο που αποδεικνύουν, όπως λέει, εισβολή ουκρανικών στρατευμάτων στο ρωσικό έδαφος. Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας δείχνει δύο τεθωρακισμένα οχήματα BMP στο δάσος ανατολικά της αμφισβητούμενης περιοχής Donbass, που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού της Δευτέρας το πρωί.

Μαύρος καπνός φαίνεται να αναδύεται από το ναυάγιο ενός οχήματος μάχης πεζικού BMP-2. Μια εσωτερική έκρηξη φαίνεται να ανατίναξε τον πυργίσκο και τις πίσω καταπακτές του άλλου οχήματος, ενός BMP-1, το οποίο στο βίντεο έδειξε να καίγεται έντονα.

Οι ΗΠΑ προτρέπουν τον Ζελένσκι να μετακομίσει στο Lviv, αναφέρει το ABC

 ΜΟΣΧΑ, 22 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. Η προεδρική διοίκηση των ΗΠΑ προσπαθεί να πείσει τον Volodymyr Zelensky να φύγει για το Lviv. Αυτό μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι ABC , επικαλούμενο επίσημες πηγές.

Σημειώνεται ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι απαραίτητο για την ασφάλεια του Ουκρανού ηγέτη.
Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση στο Donbass έχει κλιμακωθεί - το Κίεβο έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος του στρατού στη γραμμή επαφής και πυροβολεί τακτικά κατά των πολιτοφυλακών, μεταξύ άλλων με τη χρήση απαγορευμένου εξοπλισμού. Υπάρχουν θύματα αμάχων. Λόγω της απειλής εισβολής της Ουκρανίας στο LPR και στο DPR, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι άρχισαν να εκκενώνονται στις ρωσικές περιοχές και ανακοινώθηκε γενική κινητοποίηση.

Επιστροφή στη δράση με νίκη για τον Τζόκοβιτς

 Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, άρχισε με μία πειστική νίκη (6-3, 6-3) επί του Ιταλού Λορέντζο Μουσέτι τις υποχρεώσεις του στο 2022, μπαίνοντας «με το δεξί» στο τουρνουά του Ντουμπάι.

Ο 34χρονος δεν έδειξε επηρεασμένος από την περιπέτεια του στην Αυστραλία, παίρνοντας άνετα την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο.

Ήταν ο πρώτος αγώνας του Σέρβου στο 2022, καθώς οι ελπίδες του να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν «έσβησαν» μετά την απέλασή του από τη χώρα, λόγω της απόφασής του να μην εμβολιαστεί για την COVID-19.

«Για τη Ρωσία, αυτοί είναι πολίτες, άνθρωποι, Ρώσοι». Πώς η Μόσχα αναγνώρισε τις δημοκρατίες

 ΜΟΣΧΑ, 21 Φεβρουαρίου - RIA Novosti, Έλενα Πόποβα. Η Ρωσία αναγνώρισε την κυριαρχία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ. Πριν από περισσότερο από ένα μήνα, όταν το έργο συζητήθηκε στα τείχη της Κρατικής Δούμας, μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων φαινόταν απίθανη - θα έβλαπτε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης στη μορφή του Μινσκ. Σε αυτό το διάστημα, το Κρεμλίνο, προφανώς,

RT: Ο Πούτιν στέλνει στρατό στο Ντονμπάς ως «ειρηνευτική δύναμη»

 Λίγο αφότου αναγνώρισε τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τον ρωσικό στρατό να «διασφαλίσει την ειρήνη» στις δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, αναφέρει δημοσίευμα του Russia Today.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας να στείλει ειρηνευτές στο Ντονμπάς, ενώ είπε στο υπουργείο Εξωτερικών να δημιουργήσει διπλωματικές σχέσεις τόσο με τη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» όσο και με τη «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ».

Πηγή: Russia Today

Ομιλία Ζελένσκι για την απόφαση Πούτιν να αναγνωρίσει Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι προετοιμάζει «επειγόντως» μια ομιλία για την αναγνώριση από τη Ρωσία των αποσχισθεισών περιοχών της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι έγραψε επίσης στο Twitter ότι σχεδίαζε να μιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Νωρίτερα επικοινώνησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας έκανε γνωστό ότι η Ουκρανία ζήτησε μια επείγουσα συνεδρίαση του Συμβούλιου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών «λόγω των παράνομων ενεργειών της Ρωσίας».

Άρματα μάχης στο Ντονιέτσκ – Ουκρανία: Δεν εκχωρούμε «ούτε σπιθαμή γης»

 Ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε πως είδε ίλες στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, να κινούνται τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε δρόμους λίγο έξω από τη Ντονιέτσκ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας της ανατολικής Ουκρανίας, μερικές ώρες μετά την αναγνώρισή της, όπως και αυτής του Λουγκάνσκ, ως ανεξάρτητων κρατών από τον πρόεδρο της Ρωσίας, τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με δύο εκτελεστικά διατάγματα τα οποία υπέγραψε έπειτα από

Κηφισιά: Εισέβαλαν ένοπλοι σε διαγνωστικό κέντρο και άδειασαν τα ταμεία (video)

 Τον τρόμο σκόρπισαν δύο ένοπλοι ληστές το απόγευμα της Δευτέρας στις 18:30 στην Κηφισιά, εισβάλλοντας σε ιατρικό διαγνωστικό κέντρο που βρίσκεται επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν ένοπλοι μπροστά σε προσωπικό και πελάτες και πήραν όσα χρήματα υπήρχαν το ταμείο.

Κατόπιν διέφυγαν και έκτοτε δεν έχει καταστεί δυνατός ο εντοπισμός τους.