Fox News: Ρωσία-Ουκρανία: Επίκειται εισβολή;

 Ο Πούτιν διατάζει στρατεύματα στην Ουκρανία, συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε ρωσικά στρατεύματα να εισέλθουν στις δύο αποσχισθείσες περιοχές της Ουκρανίας αφού αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους, ανέφερε η Wall Street Journal . Η νομική πύλη της ρωσικής κυβέρνησης δημοσίευσε τα δύο διατάγματά του μετά από τηλεοπτικό διάγγελμα αργά τη Δευτέρα.

Συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους να επιδιώκουν να απομονώσουν τη Ρωσία και να καταδικάσουν την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων. Η Ουκρανία ζήτησε τη συνάντηση αργά το βράδυ.

Δημοσιεύτηκε από τον Tyler O'Neil

Μάρτυρας βλέπει ρωσικά τανκς στα περίχωρα του Ντόνετσκ

Ένας μάρτυρας έστειλε στο Reuters πλάνα με στήλες στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων τανκς και APC, να κινούνται στα περίχωρα του Ντόνετσκ νωρίς την Τρίτη.

Το Ντόνετσκ είναι μία από τις δύο αποσχισμένες περιοχές που αναγνώρισε ο Πούτιν τη Δευτέρα. Αυτή η κίνηση φαίνεται να συμβαδίζει με τις εντολές του Πούτιν.

Δημοσιεύτηκε από τον Tyler O'Neil

Επίκειται εισβολή;

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των περιοχών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, ένα προφανές μήνυμα ότι δεν θα υποχωρήσει από μια πιθανή εισβολή.

Η εμπειρογνώμονας της Ρωσίας Rebekah Irina Koffler είπε: "Έχοντας αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ και υπέγραψε συνθήκες σήμερα, η Ρωσία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναπτύξει ένοπλες δυνάμεις, άμεσα, για να καταλάβει αυτά τα αποσχισμένα εδάφη. Ο Πούτιν έχει ήδη εξουσιοδοτήσει την ανάπτυξη "ειρηνευτικής" στρατεύματα στην Ανατολική Ουκρανία».

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα τη Δευτέρα για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε αυτές τις αυτονομιστικές περιοχές της Ουκρανίας, αλλά σταμάτησε να επιβάλλει κυρώσεις απευθείας στη Ρωσία. Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος λέει στο Fox News ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα την Τρίτη «για να λογοδοτήσει η Ρωσία για αυτή τη σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Η «κατ' αρχήν» συμφωνία του Μπάιντεν να συναντηθεί με τον Πούτιν μπορεί να ακυρωθεί μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Ρωσίας. Ο ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης είπε στο Fox News ότι «δεν μπορούν να δεσμευτούν» σε μια συνάντηση καθώς η Ρωσία συνεχίζει να προετοιμάζεται για στρατιωτική δράση.

Δημοσιεύτηκε από τον Tyler O'Neil

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...