Γιουρτσίχιν: Μόνο ο Θεός ξέρει αν θα πετάξω για 6η φορά στο Διάστημα Στο Άγιο Όρος ο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης

Στο Άγιο Όρος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, ο οποίος έχει επισκεφθεί πολλές φορές στο παρελθόν την ιερή πολιτεία και ήταν και η τρίτη φορά που πέρασε την πύλη της Μονής Βατοπαιδίου. Εκεί, μάλιστα, απαντώντας στην ερώτηση του πατέρα Τιμόθεου, αν πρόκειται να πετάξει για έκτη φορά στο Διάστημα, απάντησε αφοπλιστικά: «Μόνο ο Θεός ξέρει!».
«Ο Θεόδωρος είναι επιστήμονας, αλλά πιστεύει στον Θεό» εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 34χρονος ανιψιός τού κοσμοναύτη, Χριστόφορος Αϊβαζίδης, ο οποίος συνόδευσε τον θείο του σε αυτό το προσκύνημα στο Άγιο Όρος.

Καθόταν στο μπαλκόνι του και τον χτύπησε μια «μπάλα» λάβας

Επιδεινώνεται η κατάσταση με το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο-
....
Ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός καταγράφηκε στη Χαβάη καθώς το ηφαίστειο Κιλαουέα εξακολουθεί να εκρήγνυται και να εκτοξεύει λάβα. Ο άνδρας που τραυματίστηκε καθόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του, όταν μία σφαίρα λάβας προσγειώθηκε πάνω του.
«Τον χτύπησε στο σαγόνι και διέλυσε τα πάντα στο πόδι του» δήλωσε εκπρόσωπος του δημάρχου της περιοχής. Όπως εξήγησε στο Reuters, αυτές οι «βόμβες» λάβας μπορεί να έχουν βάρος ακόμα και όσο ένα ψυγείο.

Έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν Ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι τον τελευταίο καιρό

Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν. Ο δημοφιλής 78χρονος ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι τον τελευταίο καιρό.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Χάρρυ Κλυνν πέθανε χθες το βράδυ.
Γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου του 1940 από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων, τον Νίκο και την Κυριακή Τριανταφυλλίδη.
Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη αλλάζει τη ζωή του, καθώς, εκτός από το πρώτο βραβείο, κερδίζει την πρόταση του Οικονομίδη να τον ακολουθήσει στην Αθήνα.