Διθύραμβοι του Σεραφείμ στον Μαρινάκη για την αθώωση του ... «Ευεργέτη» της Μητρόπολης για τα στημένα ματς

 

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η νέα δημόσια τοποθέτηση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ υπέρ του εφοπλιστή, δημοτικού συμβούλου, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την αθώωση του ...«Ευεργέτου», στη δίκη για τα στημένα ματς και τη συμμορία στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιεράρχης της Πειραϊκής Εκκλησίας τάσσεται υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Έβρος: Νεκρός πυροσβέστης που προσπαθούσε να απεγκλωβίσει μαθητές (Photos/Video)

 

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών στον Απαλό Έβρου. Πυροσβέστης που συμμετείχε σε αυτήν εντοπίστηκε νεκρός. Στο μεταξύ πολλά και έντονα είναι τα προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη Θράκη.

Ο 46χρονος πυροσβέστης, ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, παρασύρθηκε και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα πιο πέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Αφορισμένη ετών 14 – Η μικρότερη κοπέλα που αφόρισε ποτέ Μητροπολίτης στην Ελλάδα (Photos)

 

Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι πέρα για πέρα αληθινή. Είναι από τις ιστορίες που λέμε «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι». Δε συνέβη σε κάποια τριτοκοσμική, θεοκρατική χώρα, την περίοδο του μεσαίωνα, αλλά στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ας θυμηθούμε τι έγινε μέσα από το ρεπορτάζ της mixanitouxronou.gr. Δεκέμβριος 1990. Σχεδόν ένα χρόνο πριν η νέα ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, αποφάσισε να αφορίσει τους βασικούς συντελεστές της. Ανάμεσά τους, βρισκόταν κι ένα 14χρονο κορίτσι. Ήταν η Δώρα Χρυσικού, η οποία πρωταγωνιστούσε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη. Την είχε επιλέξει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος για να υποδυθεί την κόρη του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι στην ταινία «Το μετέωρο βήμα του πελαργού». Η υπόθεση περιστρεφόταν γύρω από την αινιγματική φυσιογνωμία ενός ηλικιωμένου πρόσφυγα σε μία ελληνική επαρχία κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα....

F-22: Τα τρομερά μαχητικά αναβαθμίστηκαν και θα πετούν ως το 2060

 

Από το 2005 οπότε και πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίσημη πτήση, ως σήμερα, τα F-22 Raptor παραμένουν (ακόμα και μετά την άφιξη των F-35) τα πιο εξελιγμένα μαχητικά 5ης γενιάς στον πλανήτη.

Για την ακρίβεια είναι τόσο εξελιγμένα που οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την εξαγωγή τους, φοβούμενες μήπως διαρρεύσουν τα πολλά και διάφορα τεχνολογικά μυστικά των stealth αεροσκαφών.

Σήφης Βαλυράκης: Δύο ψαράδες αντιμέτωποι με το αδίκημα της ψευδορκίας

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των ερευνών από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατος του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε ατύχημα ή υπάρχει η εμπλοκή κάποιου άλλου σκάφους.

Ο πρώην υπουργός βρέθηκε νεκρός την Κυριακή 24 Ιανουαρίου κοντά σε σύμπλεγμα νησίδων απέναντι από την Ερέτρια, αφού φέρεται να έπεσε από το σκάφος του, με το οποίο είχε βγει για ψάρεμα στον Ευβοϊκό. Ο θάνατός του επήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που πιθανόν του προκάλεσε η προπέλα του σκάφους του.

BP: Πουλάει το 20% συμμετοχής της στο Ομάν έναντι 2,6 δισ. δολαρίων

 

Η BP Plc ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τη συμμετοχή της ύψους 20% στο οικόπεδο 61 στο Ομάν, έναντι 2,6 δισ. δολάρια. Το ποσοστό θα αγοράσει η PTT Exploration and Production Public Co, εταιρεία της Ταϊλάνδης.

Η εταιρεία ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε πως η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το έτος και ότι μετά από την ολοκλήρωση θα παραμείνει διαχειριστής του οικοπέδου, κρατώντας ποσοστό 40%.

Η BP τόνισε πως στοχεύει σε έσοδα ύψους 25 δισ. δολαρίων μέχρι το 2025, από την εκποίηση.

«Είμαστε δεσμευμένοι στις δραστηριότητες της BP στο Ομάν -αυτή η συμφωνία μας επιτρέπει να παραμείνουν στην καρδιά αυτής της ανάπτυξης παγκόσμιας κλάσης, σημειώνοντας παράλληλα σημαντική πρόοδο στο πρόγραμμα εκποιήσεών μας παγκοσμίως» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Berbard Looney.

Κορωνοϊός – Ασθενείς: Για ποιους είναι έως και 75% μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου

 

Έως και τέσσερις φορές μικρότερος είναι ο σχετικός κίνδυνος θανάτου για τους πάσχοντες από COVID-19 που έχουν υψηλά επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους – Δείτε αναλυτικά τι διαπίστωσαν οι επιστήμονες..

Επιστήμονες από το μη κερδοσκοπικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Λιπαρών Οξέων (FARI) σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες δημοσίευσαν τα πρώτα άμεσα στοιχεία που δείχνουν ότι τα υψηλότερα επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων στο αίμα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από τη λοίμωξη COVID-19. Η σχετική εργασία δημοσιεύθηκε στο Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids.

Ανακάλυψη Έλληνα επιστήμονα στις ΗΠΑ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην παχυσαρκία

 

Το μυστικό καταπολέμησης της παχυσαρκίας θα μπορούσε να βρίσκεται σε μια περιοχή του εγκεφάλου μας, καθιστώντας την καταπολέμηση της ευκολότερη από ότι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής Κωνσταντίνος Στρατάκης, επικεφαλής του Τμήματος Γενετικής και Ενδοκρινολογίας στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Παιδιού (NICHD), το οποίο είναι μέρος του Εθνικού Ινστιτούτο Υγείας (NIH) των ΗΠΑ. Η μελέτη της επιστημονικής ομάδας του Δρ. Στρατάκη δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό JCI Insight.

«Η Γη κινείται πιο γρήγορα κι έτσι το 2021 θα είναι πιο σύντομο»

 

Ο χρόνος κυλάει πλέον -ανεπαίσθητα- πιο γρήγορα, καθώς η Γη περιστρέφεται με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι έκανε τα τελευταία 50 χρόνια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η φετινή χρονιά να είναι λίγο πιο μικρή σε διάρκεια. Το 2021, σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις, αναμένεται να είναι το μικρότερης διάρκειας έτος εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Από την άλλη, ίσως χρειαστεί για πρώτη φορά οι επιστήμονες, που είναι οι αρμόδιοι «φύλακες του χρόνου», να προσθέσουν στο άμεσο μέλλον ένα αρνητικό εμβόλιμο δευτερόλεπτο για να διασφαλίσουν ότι τα ατομικά ρολόγια θα παραμένουν απολύτως ακριβή στον υπολογισμό της Συντονισμένης Παγκόσμιας Ώρας (UTC).

Η Virgin Galactic ανακοινώνει νέο παράθυρο δοκιμαστικής πτήσης

 

Η Virgin Galactic ανακοίνωσε το παράθυρο για μια δοκιμαστική πτήση του SpaceShipTwo Unity που θα λειτουργεί με πύραυλο στις 13 Φεβρουαρίου, με ευκαιρίες να πετάξει όλο τον Φεβρουάριο, εν αναμονή καλών καιρικών συνθηκών και τεχνικής ετοιμότητας. Η δοκιμαστική πτήση θα συνοδεύεται από δύο πιλότους και θα φέρει ερευνητικό ωφέλιμο φορτίο στο πλαίσιο του προγράμματος NASA Flight Opportunities.

ΗΠΑ: Ισχυρή χιονοθύελλα αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές ακτές της χώρας

 

Ισχυρή θύελλα αναμένεται να καλύψει με χιόνι σήμερα Δευτέρα, πολλές πόλεις στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ανάμεσά τους και η Νέα Υόρκη, αφού έπληξε την Ουάσινγκτον.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) έχει εκδώσει προειδοποίηση για ισχυρή χιονοθύελλα, η οποία θα επηρεάσει τις ανατολικές ΗΠΑ από τη Βιρτζίνια ως το Μέιν.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν από χθες Κυριακή αργά το βράδυ και το ύψος το χιονιού αναμένεται “να ξεπεράσει τα 50 εκατοστά σε περιοχές της ανατολικής Πενσιλβάνια, του βόρειου Νιου Τζέρσι και της νότιας Νέας Αγγλίας”, σύμφωνα με την NWS.

Βίντεο δείχνει ένα φορτηγό πλοίο να κόβεται στα δύο στη Μαύρη Θάλασσα

 

Ουκρανικό φορτηγό πλοίο ARVIN κόπηκε στα δύο στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 08:00 π.μ., λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος πλοίαρχος επιχείρησε να καταφύγει στο λιμάνι Bartin της Τουρκίας, αφήνοντας πίσω 6 επιζώντες, 4 νεκρούς (ανάμεσά τους και ο ίδιος) και 3 αγνοούμενους, που πιθανότατα είναι νεκροί. 

Προορισμός του πλοίου ήταν η Γεωργία, ενώ μετέφερε φορτίο από τη Βουλγαρία.
Το πλοίο κατευθυνόταν με πορεία 292.3°, ταχύτητά 6.3 kn κ και το τρέχον βύθισμά του έφτανε τα 3.8 m. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης απαντά «στην αυτονόητη διαμαρτυρία» των καταστηματαρχών «με ειρωνεία και προκλήσεις»

 

Δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και εργαζόμενοι της εστίασης βρίσκονται σε απόγνωση, αντιμέτωποι όχι απλά με κίνδυνο λουκέτων και απολύσεων αλλά πλέον με αδυναμία επιβίωσης» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σημερινή του ανακοίνωση.

Σε διαδικασία αδειοδότησης το υδατοδρόμιο της Αμοργού, σύμφωνα με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια»

 Tο υδατοδρόμιο Αμοργού παραμένει σε διαδικασία αδειοδότησης και θα είναι από τα πρώτα υδατοδρόμια του Νοτίου Αιγαίου που θα αποκτήσουν άδεια ίδρυσης, σύμφωνα με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού, ήδη έχει κατατεθεί η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται ότι επιστολή του προέδρου της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Αναστάσιου Γκόβα, που αναγνώσθηκε από τον δήμαρχο Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναθέσει στην "Ελληνικά Υδατοδρόμια"

Εκπαιδευτές οδήγησης: Διαπλοκή και διαφθορά με τις νέες ρυθμίσεις για τα διπλώματα

 

Την διαπλοκή και τη διαφθορά θα ενισχύσουν οι ρυθμίσεις του υπουργείου Μεταφορών που αφορούν τις αλλαγές στο σύστημα εξέτασης για την απόκτηση διπλώματος, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Σε ανακοίνωση του, ο σύλλογος επισημαίνει ότι οι αλλαγές που προωθούνται ελάχιστα αγγίζουν την οδική ασφάλεια και την σύγχρονη κινητικότητα. Το νομοθέτημα «ενισχύει την σύγχυση την διαπλοκή και την διαφθορά. Προσπαθεί να διασκεδάσει την ίδια απαράλλακτη και απελπιστική κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά  με δευτερεύουσες -σωστές κατά τα άλλα - διατάξεις, οι οποίες έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί από χθες». 

Η πρώτη παρτίδα με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έφθασε στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη

 

Η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik-V έφθασε σήμερα στο αεροδρόμιο του Σαράγεβο , μετέδωσε το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης RTRC

Όπως δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Μόσχα Ντούσκο Πέτροβιτς , η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V έφθασε στο αεροδρόμιο του Σαράγεβο και η δεύτερη παρτίδα του εμβολίου αναμένεται να φθάσει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

"Ναι" στα εμβόλια Ρωσίας και Κίνας λέει η Γερμανία

 

Στα εμβόλια της Ρωσίας και της Κίνας ενδέχεται να προσανατολιστεί η Γερμανία, μετά την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η σύγκρουση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την AstraZeneca.

Ο υπουργός υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι αν τα εμβόλια των δύο χωρών λάβουν έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συζητηθεί η αξιοποίηση τους.

Εκδικήθηκαν αυτούς που έπιασαν την ηρωίνη ΜΕ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "NOOR 1"

 

Εδώ και πολύ καιρό οι δύο ανακριτές που διαχειριστήκαν την υπόθεση NOOR 1 και εντόπισαν τη μεγαλύτερη σε όγκο μεταφορά ηρωίνης στην Ευρώπη, βρέθηκαν στο στόχαστρο. Όχι διότι δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Αλλά γιατί ακριβώς την έκαναν πάρα πολύ καλά. Αντί να τους επαινέσουν τους κυνηγούν. Αντί να τους αναβαθμίσουν τους υποβαθμίζουν. Αντί να τους προτείνουν για μία θέση ακόμη μεγαλύτερης ευθύνης τους μεταθέτουν δυσμενώς.