Το λoγισμικό... Big Brother που απειλεί την Uber

Στη δίνη ενός ακόμη σκανδάλου φαίνεται να εμπλέκεται η αμερικανική Uber, η οποία αποτελεί το κόκκινο πανί για τους απανταχού ταξιτζήδες. Η εταιρεία αποκαλύφθηκε, έπειτα από καταγγελίες τεσσάρων ανώνυμων πρώην και νυν εργαζομένων της, ότι από το 2014 χρησιμοποιεί κρυφά στα οχήματά της ένα λογισμικό με την ονομασία Greyball, το οποίο συστηματικά παρακολουθεί τους επιβάτες και παράλληλα προσπαθεί να αποτρέψει ελέγχους από τις ρυθμιστικές και εποπτικές Αρχές των χωρών όπου η Uber λειτουργεί.

Χειροποίητη μπίρα από τη Βάρη με τεχνογνωσία από τη Γερμανία

«Τα σπουδαία πράγματα έρχονται σε μικρές παρτίδες», είναι το μότο του ζυθολόγου και brewmaster, Βασίλη Στεργίου, το οποίο και αναφέρεται και στο site της ιδιαίτερης μικροζυθοποιίας Βάρης.

 «Ο σκοπός είναι να δώσουμε μια παραδοσιακή διάσταση αλλά, κυρίως, να τονίσουμε ότι το προϊόν μας είναι χειροποίητο, φρέσκο και κυρίως τοπικό!», λέει ο ίδιος.

Θύελλα με την Uber - Συγγενικό πρόσωπο του Μητσοτάκη και κορυφαία στελέχη της ΝΔ προωθούν τα συμφέροντα της αμφιλεγόμενης εταιρείας

Θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των οδηγών ταξί (και όχι μόνο) προκαλεί η «εισβολή» της αμερικανικής Uber στην ελληνική αγορά.
Η αμφιλεγόμενη εταιρία, που έχει απλώσει τα «δίχτυα» της σε περισσότερες από 45 χώρες, προκαλώντας μαζικές διαμαρτυρίες και «βροχή» από δικαστικές προσφυγές σε Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία και άλλα κράτη, φιλοδοξεί να γιγαντώσει το δίκτυό της και στην Ελλάδα.

Κινητοποίηση ταξιτζήδων της Ρόδου εναντίον της Νέας Δημοκρατίας

Δυναμική κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν περίπου πεντακόσιοι άτομα, πραγματοποίησαν το απόγευμα στη Ρόδο, έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, οι ιδιοκτήτες ταξί του νησιού, ζητώντας να αποδοκιμαστούν δηλώσεις στελεχών του κόμματος που ήταν υπέρ της εταιρείας Uber.
Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, και συμμετείχαν σε αυτήν 250 οχήματα που απέκλεισαν την οδό Αυστραλίας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΝΟΔΕ.

Τοκογλύφοι έκρυβαν 1 εκατ. ευρώ, λίρες, πλάκες χρυσού και επιταγές

Ένα εκατομμύριο ευρώ σε χαρτονομίσματα, χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού και επιταγές, καθώς και έξι συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, για την εξάρθρωση κυκλώματος τοκογλυφίας το τελευταίο τριήμερο, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Για την αποδόμηση του κυκλώματος, η αστυνομική επιχείρηση, ξεκίνησε από τα Ιωάννινα και εξελίχτηκε Αθήνα, Άρτα, Θεσσαλονίκη, Ξυλόκαστρο και Βραχάτι Κορινθίας. Στο πλαίσιο των ερευνών,

Πρώτο πράσινο ελληνικό νησί η ακριτική Τήλος

Η Τήλος των 400-500 μόνιμων κατοίκων θα κάνει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, και «εξαγωγή ενέργειας», παρέχοντας στην Κω ισχύ 400 kW για πέντε ώρες την ημέρα.
«Πράσινο φως» για τη μετατροπή της Τήλου σε πράσινο νησί άναψε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με την απόφασή της για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο ακριτικό νησί από τον πρώτο στην Ελλάδα υβριδικό σταθμό, με τη συμμετοχή συσσωρευτών.

Κύμα «καύσωνα» χτύπησε ακόμη και την Ανταρκτική

Μοιάζει σαν να έχει πάρει ο κόσμος φωτιά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που συντελείται στον πλανήτη μας. Σε ερευνητική βάση της Αργεντινής, η οποία βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Χερσονήσου της Ανταρκτικής, καταγράφηκαν θερμοκρασίες που προσέγγιζαν τους 17,5 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σαν σήμερα το 1827 ο Γεώργιος Καραϊσκάκης νίκησε τον Κιουταχή στο Κερατσίνι

Στις 4 Μαρτίου 1827 ο Γεώργιος Καραϊσκάκης αποκρούει επίθεση του Κιουταχή στο Κερατσίνι, περιοχή βόρεια του Πειραιά, και του προξενεί βαρύτατες απώλειες. Η μάχη αυτή υπήρξε μία από τις λαμπρότερες νίκες του «γιου της καλογριάς».

Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Ακρόπολης από τους Τούρκους το 1827, ο Καραϊσκάκης, από την Ελευσίνα όπου βρισκόταν, θεώρησε αναγκαίο να καταλάβει το Κερατσίνι κι από ‘κει να ανοίξει δρόμο προς την Ακρόπολη διαμέσου του ελαιώνα της Αθήνας για να ενισχύσει τους πολιορκημένους.

Ήρθε η άνοιξη, ξύπνησαν οι αρκούδες στον Αρκτούρο

Τελευταίες ξύπνησαν οι γηραιότερες αρκούδες, όπως ο Μήτσος και η Σάσα με την Αλεξάνδρα που, μάλιστα, προς το παρόν, προτιμούν να ...αράζουν στις φωλιές τους, όπου και περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας
Την άνοιξη προαναγγέλλουν με το ξύπνημά τους από τον χειμέριο λήθαργο, οι αρκούδες στο καταφύγιο του «Αρκτούρου» στο Νυμφαίο καθώς έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τις φωλιές τους και να κυκλοφορούν στο εσωτερικό του καταφυγίου, όπου έχουν λιώσει τα χιόνια.

Χρηματοδοτικό εργαλείο για απεξάρτηση των νησιών του Αιγαίου από το πετρέλαιο

Ειδικό κουμπαρά για την Ελλάδα τη δεκαετία 2021-2030, με στόχο τον σχεδιασμό νέας ενεργειακής πολιτικής αποφάσισαν οι υπ. Περιβάλλοντος της Ε.Ε.
Καλά νέα για την Ελλάδα έφερε η συμφωνία στο Συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε., προχθές, σχετικά με την πρόταση Οδηγίας για την αναθεώρηση του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών Αερίων του θερμοκηπίου. Έτσι,

Eργαστήριο με τη «ντόπα των τζιχαντιστών» εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ - Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρασκευαστήριο με τα «χάπια του ISIS»

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με διεθνείς προεκτάσεις, η οποία είχε εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON σε περιοχή του νομού Αττικής, σε κοινή επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών- Όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής- Αιγαίου με τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ.

Οι Ενωτικοί κέρδισαν στο νήμα τις εκλογές στην Βόρεια Ιρλανδία

Το φιλοβρετανικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (Democratic Unionist Party, DUP) παρέμεινε το ισχυρότερο στη Βόρεια Ιρλανδία, αφού κέρδισε με μόλις μία έδρα διαφορά το εθνικιστικό κόμμα Sinn Féin στις πρόωρες εκλογές, τις οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν κοπιώδεις συνομιλίες για να σχηματιστεί ξανά μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Σοκάρει η εξομολόγηση Ουζμπέκου δημοσιογράφου: Ξέχασα πώς λένε τις κόρες μου από βασανιστήρια

Ο Μουχαμάντ Μπεκζάνοφ, εκδότης μιας αντιπολιτευόμενης εφημερίδας στο Ουζμπεκιστάν, που εξέτισε ποινή κάθειρξης 18 ετών, δήλωσε πως υποβλήθηκε σε τόσο σκληρά βασανιστήρια που ξέχασε τα ονόματα των κοριτσιών του, τονίζοντας ότι η στήριξη από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον κράτησε ζωντανό.

Ο 63χρονος Μπεκζάνοφ αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο,

Παράλογες οι κατηγορίες Ερντογάν περί κατασκοπείας του δημοσιογράφου της Die Welt

«Παράλογες» χαρακτήρισε το Βερολίνο τις κατηγορίες του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος χαρακτήρισε Κούρδο αυτονομιστή και «Γερμανό πράκτορα» τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, που έχει τουρκική και γερμανική υπηκοότητα κι ο οποίος προφυλακίστηκε από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία της «τρομοκρατικής» προπαγάνδας.

Ερντογάν: Ο δημοσιογράφος της Die Welt είναι γερμανός κατάσκοπος

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταφέρθηκε εναντίον της Γερμανίας, κατηγορώντας τις γερμανικές αρχές ότι «παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες» κι υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt, που έχει τουρκική και γερμανική υπηκοότητα κι ο οποίος προφυλακίστηκε στην Τουρκία, είναι κούρδος αυτονομιστής και ταυτόχρονα «γερμανός πράκτορας».

Ολλανδία: «Ανεπιθύμητη» στο Ρότερνταμ προεκλογική εκδήλωση για το τουρκικό δημοψήφισμα

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εναντιώνεται σε σχέδια των τουρκικών αρχών να πραγματοποιήσουν μια πολιτική συγκέντρωση υποστηρικτών του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ρότερνταμ, τονίζοντας ότι θα ενημερώσει την Άγκυρα για την αντίθεση της σε αυτή την «ανεπιθύμητη» εκδήλωση.

Βρετανία: «Το Λονδίνο θα σεβαστεί τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών μετά το Brexit»

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι το Λονδίνο σκοπεύει να σεβαστεί τα δικαιώματα των 3 εκατομμυρίων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στη Βρετανία, μετά την έναρξη της διαδικασίας του διαζυγίου με την ΕΕ.

Ουκρανία: Ο επικεφαλής των φορολογικών υπηρεσιών της χώρας κατηγορείται για υπεξαίρεση 70 εκατ. ευρώ

Η ουκρανική υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς κατηγόρησε την Παρασκευή τον επικεφαλής των φορολογικών υπηρεσιών της χώρας, τον Ρομάν Νασίροφ, για υπεξαίρεση περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ από τα κρατικά ταμεία.

Πρόκειται για τον πρώτο υψηλόβαθμο αξιωματούχο που κατηγορείται για κατάχρηση από το Εθνικό Γραφείο Κατά της Διαφθοράς (NABU), μια υπηρεσία που δημιουργήθηκε για να καταπολεμήσει αυτή τη μάστιγα που φτάνει μέχρι και τα υψηλότερα κλιμάκια στην Ουκρανία.

Αλ. Τσίπρας: «Κοντά σε ολική συμφωνία που θα μας οδηγήσει σε νέα εποχή» (Video)

Το θέμα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρόπο αποτελεσματικό, πραγματιστικό και άμεσο, τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός
Βρισκόμαστε στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις με τον Γάλλο πρωθυπουργό.
Τόνισε ότι θέτουμε ως σημαντική προτεραιότητα την κοινωνική Ευρώπη,

Μάριο Μόντι: Η κρίση δεν προκλήθηκε από τον Νότο, αλλά από τη Γερμανία και τη Γαλλία (Video)

 Από το 2o Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε πρω το 2003 Παρίσι και Βερολίνο δεν συμμορφώθηκαν με το Σύμφωνο Σταθερότητας

Στη σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων της Ε.Ε από όλες τις πλευρές αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, υπογραμμίζοντας πως αυτή ακριβώς η ιδιαιτερότητα,