Σπάνιο ροζ δελφίνι κολυμπά στα νερά της Λουιζιάνας (Φώτο & Βίντεο)

Το παρατσούκλι του είναι Pinky («ροζούλα»), χάρη στο ροζ χρώμα του δέρματός του και είναι ένα από τα περίπου 15 σπάνια ροζ δελφίνια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Η Pinky εθεάθη για πρώτη φορά πριν από σχεδόν μια δεκαετία να κολυμπά μαζί με την μητέρα της στο Calcasieu Ship Channel στη Λουιζιάνα. Σήμερα, φαίνεται να έχει επιστρέψει στο κανάλι, καθώς ούτε ένας ούτε δύο, αλλά πολλοί ψαράδες ανέφεραν ότι την είδαν στη θάλασσα και μάλιστα παρουσία ενός ακόμη ροζ δελφινιού. Το 2015, υπήρχαν αναφορές ότι η Pinky πιθανόν να ήταν έγκυος, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το δεύτερο ροζ δελφίνι είναι μάλλον το παιδί της.

Ερευνα: Το «κόλπο» με το οποίο η Ryanair παραπλανεί χιλιάδες πελάτες

Η Ryanair εφαρμόζει μια τακτική που παραπλανεί μερικούς από τους πελάτες με πολύ έξυπνο τρόπο, χρεώνοντας τους έως και 6% περισσότερο σε πτήσεις που πληρώνονται με λίρες, σύμφωνα με έρευνα.

Συγκεκριμένα, ομάδα καταναλωτών διαπίστωσε πως η αεροπορική εταιρεία χρέωσε παραπάνω 30 λίρες σε μια τετραμελή οικογένεια που χρησιμοποίησε την επιλογή «μετατροπή νομίσματος» σε μια κράτηση online.


Οι άνθρωποι με ευγένεια είναι οι πιο όμορφοι

Αν με ρωτήσεις τι μου λείπει περισσότερο απ’ τις ανθρώπινες σχέσεις, θα σου απαντήσω η ευγένεια. Και δεν είμαι η μόνη, νομίζω. Δεν ξέρω αν έχουμε χάσει λίγο την μπάλα και την ανθρωπιά μας με τις νέες τεχνολογίες και τα συναφή, δεν ξέρω αν η υπερβολική αστικοποίηση έφερε την απομόνωση κι εν τέλει τη συμπεριφορά της χάβρας, δεν ξέρω αν η απογοήτευση της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης κι η οικονομική δυσπραγία του καθενός, μας έκανε να χάσουμε λίγο απ’ την ευγένειά μας. Σε εκείνα τα απλά και καθημερινά, που τις περισσότερες φορές μας χαρακτηρίζουν.

Ο Μέγας Ανατολικός - Ανδρέας Εμπειρίκος (απόσπασμα)

Ο ουρανός εξηκολούθει να είναι καθαρός και οι αναρίθμητοι αστέρες εσπίθιζαν εις τήν αδιατάρακτον γαλήνην τής νυκτός. Ο «Μέγας Ανατολικός» γλιστρούσε εις τά σκοτεινά νερά ως υπερκόσμιον φάντασμα και προχωρούσε εις τό αυροφίλητον έρεβος, ουχί ως μονάς, αλλά ως ολόκληρη αρμάδα,

«Ένα αδιέξοδο τελειωτικό και δίχως ελπίδα»: Απόσπασμα από το Λάθος του Αντώνη Σαμαράκη

«Όσο τρέχανε με τ’ αυτοκίνητο, και κατά τη διάρκεια της βόλτας, ήτανε μια παλίρροια μέσα του. Πότε κυριαρχούσε η κατεύθυνση να δραπετεύσει, πότε ο φόβος...»

ην ώρα που ο ανακριτής είχε προσφερθεί να τον βοηθήσει, αυτός, σκυμμένος στα «Εσπερινά Νέα», έκανε πως ασχολείται περαιτέρω με το σταυρόλεξο, έχοντας αλλού το νου του. Ναι, το παιχνίδι το είχε οριστικά χαμένο. Από τη στιγμή που γυρίσανε στο 717, από τη στιγμή που περάσανε το κατώφλι και είδε κι άκουσε το κλειδί να κάνει δυο στροφές – δυο ήχους στεγνούς, αμείλικτους, σα δυο πιστολιές, – από το δευτερόλεπτο εκείνο, το παν μέσα του, η σκέψη του, η καρδιά του, τα σπλάχνα του, οι μικροοργανισμοί στο σώμα του,

«Όχι, δεν είναι η Gaga»: Ο λόγος που χώρισαν η Ιρίνα Σάικ και ο Μπράντλεϊ Κούπερ

Μετά τα τελευταία Όσκαρ, όλος ο πλανήτης περίμενε την είδηση του χωρισμού του Ιρίνα και του Μπράντλεϊ σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. «Αυτή είναι η πέτρα του σκανδάλου» λένε οι φαρμακομύτες, που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη δηλητηριώδη μύτη τους.
Η Lady Gaga, η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ένα Αστέρι Γεννιέται» του Κούπερ, έπαιξε δυνατά σε όλα τα σαχλά κουτσομπολιά.
Ο λόγος που πυροδώτησε όλη αυτή την ανοησία είναι φυσικά το τρυφερό τραγούδι των Gaga-Κούπερ, μετά τη βράβευση της τραγουδίστριας με Όσκαρ.

25 χρόνια πέρασαν: Η ζωή και τα αποφθέγματα του Μ. Χατζιδάκι

«Τώρα που ζω με τον εαυτό μου βαθειά κι απόλυτα, θέλω να μάθω ο ίδιος ποιος υπήρξα, τι σκέφτηκα, πώς έζησα και τι είναι αυτό που συνθέτει την μελλοντική μου απουσία» Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1925. Ήταν γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι από τον Μύρθιο Ρεθύμνου και της Αλίκης Αρβανιτίδου από την Αδριανούπολη. Η μουσική του παιδεία ξεκίνησε σε ηλικία τεσσάρων ετών, κάνοντας μαθήματα πιάνου με δασκάλα την Αλτουνιάν, γνωστή μουσικό της Ξάνθης, ενώ παράλληλα διδάχθηκε βιολί και ακορντεόν.

Καταργούν τα φορέματα. Τα πιο στιλάτα, δροσερά και ευκολοφόρετα καλοκαιρινά παντελόνια

Κάθε καλοκαίρι τα παντελόνια μας το περνούν κλεισμένα στην ντουλάπα, παραχωρώντας τη θέση τους σε φορέματα και φούστες, που θεωρούμε πιο δροσερές και ευκολοφόρετες. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες περιστάσεις που απαιτούν παντελόνι ή έστω σορτσάκι, όπως μια συναυλία, μια βραδινή βόλτα στην παραλία με άπειρα κουνούπια να μας περιτριγυρίζουν ή μια ανεμοδαρμένη μέρα στο νησί που τα μελτέμια παρασύρουν και τον πιο επίμονο ποδόγυρο οδηγώντας σε αποκαλύψεις τύπου Μέριλιν Μονρόε.

«Περνάω από καθρέφτες και δεν με αναγνωρίζω». Η Ελένη Ψυχούλη μιλάει για τα νέα της μαλλιά

Πάντα χαρούμενη, πάντα αυθόρμητη, πάντα ομιλητική, πάντα με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, η Ελένη Ψυχούλη είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μαγειρικά πρόσωπα της τηλεόρασης, έχοντας εδώ και πάρα πολλά χρόνια πάνω της πολύ έντονο χαρακτηριστικό. Τα μακριά, μαύρα μαλλιά της υπήρξαν σήμα κατατεθέν τόσο της ίδιας όσο και του ζεστού ταμπεραμέντου της.

Το εναλλακτικό, ελληνικό νησί χωρίς αυτοκίνητα και παραλίες που θα λατρέψεις

Οι Έλληνες το αγνοούμε, το National Geographic το αποθεώνει ως έναν από τους καλύτερους «άγνωστους προορισμούς» της Ευρώπης.Σπανίως τραβάει πάνω του τα φώτα.
Κακώς. Γιατί στο συγκεκριμένο νησάκι υπάρχει το ερειπωμένο- μα «αθεράπευτα» μαγευτικό- μεσαιωνικό κάστρο των Ιπποτών, το εκθαμβωτικό Γαλάζιο Σπήλαιο στο οποίο μπορείς να φτάσεις μόνο με το καΐκι, το Παλαιόκαστρο, μαγευτικές γαλάζιες παραλίες που φορούν τον άυλο μανδύα του υγρού ονείρου, καθώς και υπέροχα, πολύχρωμα σπιτάκια που μπορούν να σου πάρουν το μυαλό και θ’ αρνηθούν να στο φέρουν πίσω γι’ αρκετό καιρό.