Σε 16 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα θα ταξιδέψει το Αγιο Φως

Σε 16 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα θα ταξιδέψει το Αγιο Φως.

Εκτός από τις εμπορικές πτήσεις, θα υπάρξουν και ειδικά δρομολόγια για να μεταφέρουν το φως από τα Ιεροσόλυμα. Η άφιξη υπολογίζεται στις 9.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Μεγάλη Παρασκευή: Έθιμα και παραδόσεις τιμούν το Θείο Δράμα

Από την Κρήτη ως τη Θράκη και από τη Ρόδο ως τη Κέρκυρα κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Έθιμα και παραδόσεις της Μεγάλης Παρασκευής ζωντανεύουν στην πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 2015: ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, έχει ετοιμάσει για τις ημέρες του Πάσχα μία σειρά εκδηλώσεων, επιδιώκοντας τη διατήρηση των ηθών και εθίμων μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας να γιορτάσουν την πιο ελπιδοφόρα ημέρα του χρόνου, κυρίως όμως τα παιδιά,

Η ΥΔΡΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΘΟΡΥΒΩΔΕΣ ΠΑΣΧΑ (VIDEO+PHOTOS)

Tο Πάσχα στην Ύδρα διαθέτει αν μη τι άλλο πρωτοτυπία. Πού αλλού θα δείτε τον Επιτάφιο να μπαίνει στη θάλασσα και την λειτουργία να γίνεται εκεί?
Το μόνο υδραίικο έθιμο είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες. Η πομπή του Επιταφίου, κατά την διάρκεια της περιφοράς, περνά από το λιμανάκι του Καμινίου και ο Επιτάφιος μπαίνει στη θάλασσα, τα νερά ευλογούνται και γίνεται δέηση υπέρ των ναυτικών.

Η ΚΡΗΤΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΧΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ (VIDEO)

Η περίοδος του ορθόδοξου Πάσχα είναι μία ιδεώδης εποχή για επίσκεψη στην Κρήτη και ειδικά αν ο καιρός είναι καλός... τότε το Πάσχα παίρνει γίνεται ακόμα καλύτερο εδώ!
Υπάρχουν αρκετά Πασχαλινά έθιμα στην Κρήτη, άλλα ξεχασμένα κι άλλα όχι, πολλές φορές ταυτίζονται και με έθιμα της υπόλοιπης Ελλάδας, διατηρώντας ωστόσο πάντα τον κρητικό χαρακτήρα!

Μεντβέντεφ στον Τσίπρα: Ελπίζουμε η επίσκεψή σας να φέρει και οικονομικά αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ο Ρώσος Πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι διαχρονικά παραδοσιακός εταίρος της Ρωσίας και σημείωσε: «Ελπίζουμε η επίσκεψή σας να φέρει, όχι μόνο πολιτικά αλλά και οικονομικά αποτελέσματα».

Τα δώρα που αντάλλαξε ο Τσίπρας με τον Πατριάρχη Ρωσίας - ΦΩΤΟ

Με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, Κύριλλο, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Ρωσία. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους,  στην Ιερά Μονή Αγίου  Δανιήλ, στη Μόσχα, αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα.

Φοιτητής από το Κιργιστάν αφήνει άφωνο τον Τσίπρα, μιλώντας του στα ελληνικά. 'Κέρδισε' θέση στο προξενείο

Τι υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε φοιτητή από το Κιργιστάν στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, ο οποίος του μίλησε σε άπταιστα ελληνικά (vid)
Μια ευχάριστη έκπληξη περιλάμβανε η επίσκεψη την Πέμπτη (09/04) του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, καθώς ένας φοιτητής από το Κιργιστάν τον άφησε άφωνο, μιλώντας του άπταιστα ελληνικά.