Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 9 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Σούμι

 Ρωσικές επιθέσεις στη διάρκεια της νύκτας προκάλεσαν ζημιές σε μια επιχείρηση στην περιφέρεια του Σούμι και τον τραυματισμό τουλάχιστον 9 ανθρώπων, ενώ επλήγη επίσης μια βιομηχανική εγκατάσταση στην περιφέρεια της Πολτάβα, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικές αρχές.

Αεροπορικό πλήγμα στη βορειοανατολική πόλη Σούμι προκάλεσε πυρκαγιά και οι περιφερειακές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα.


Τέλος το ρωσικό φυσικό αέριο για την Ευρώπη με «σφραγίδα» Ζελένσκι – Ρωσία: «Οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν ακριβά το Φ.Α. αν δεν περάσει από την Ουκρανία»

 «Πρέπει οι χώρες της Ε.Ε. να προετοιμαστούν για έναν κρύο χειμώνα;», μεταδίδουν με σκωπτικό τρόπο ρωσικά ΜΜΕ.

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά το θέμα του ρωσικού φυσικού αερίου και δη της μεταφοράς του στην Ευρώπη.

Ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν έναν… βαρύ χειμώνα να έρχεται σε ό,τι αφορά την ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε. και κρούουν από τώρα το «καμπανάκι» για τη μεταφορά ρωσικού αερίου από τη Ρωσία.

“Βόμβα” Financial Times για ρωσικές δυνάμεις στο Ακούγιου: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αντιδράσει στην συμφωνία Ερντογάν και Πούτιν για τον πυρηνικό σταθμό!

 Με μία εκτενή ανάλυσή τους οι Financial Times καλούν το ΝΑΤΟ να αντιδράσει στην σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν στην σκιά των συμφωνιών για πυρηνικές επενδύσεις στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σε κείμενο που υπογράφει η Gonul Tol, διευθύντρια του τουρκικού προγράμματος στο Ινστιτούτο της Μέσης Ανατολής και συγγραφέας του «Ο Πόλεμος του Ερντογάν: Η μάχη ενός ισχυρού άνδρα στην πατρίδα και τη Συρία», αναφέρει, πως «όταν ζητήσετε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ να ονομάσει την απόφαση του Τούρκου Προέδρου που τον ενοχλεί

«Βόμβα» για ΗΠΑ, CIA και Telegram: Έτσι το χρησιμοποιούσαν για επιχειρήσεις παγκοσμίως!

 Η κρυπτογραφημένη εφαρμογή ήταν η «αγαπημένη της CIA», σύμφωνα με τον πρώην διπλωμάτη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Μπεντς, την ώρα που ο επικεφαλής του, Pavel Durov, κατηγορείται χωρίς να έχουν παρατεθεί δημόσια στοιχεία για εγκλήματα που ενδεχομένως να έχουν γίνει μέσα σε αυτό!

Είναι παράλογο το να πιστεύεται πως ο επικεφαλής ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης είναι υπεύθυνος για τις όποιες τυχόν εγκληματικές ενέργειες συνέβησαν στην πλατφόρμα, όπως τόνισε, ο δικηγόρος του!

Φλέγεται η ολλανδική φρεγάτα αεράμυνας Evertsen κλάσης De Zeven Provincien!

 Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην φρεγάτα αεράμυνας και διοίκησης (LCF) Zr.Ms. Evertsen κλάσης De Zeven Provincien, του Πολεμικού Ναυτικού στην Ολλανδία.

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 11.40 το πρωί, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, κατασβέστηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Η φωτιά ξέσπασε σε μονάδα καυσαερίων σε μία από τις γεννήτριες ντίζελ που διαθέτει η φρεγάτα, όπως ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας, ενώ πρόσθεσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Νεκροταφείο NATOϊκών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων το Κουρσκ – Πάνω από 6.000 νεκροί Ουκρανοί (vid)

 Χάθηκε η «αφρόκρεμα» των ουκρανικών Ε.Δ. που εκπαιδεύτηκε από το ΝΑΤΟ

Η Ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ αποδεικνύεται ολέθριο λάθος καθώς χάνεται η «αφρόκρεμα» των ουκρανικών Ε.Δ. που εκπαιδεύτηκε από νατοϊκούς στρατιωτικούς.

«Οι απώλειες των Ουκρανών σε μια ημέρα ήταν πάνω από 300 στρατιώτες και 14 τεθωρακισμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων ένα άρμα μάχης, ένα όχημα μάχης πεζικού, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, 11 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 7 μηχανοκίνητα οχήματα, κ.α.».

Υπουργείο Άμυνας: 18 drones των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταρρίφθηκαν πάνω από τη Ρωσία τη νύχτα της 30ης Αυγούστου

 Το βράδυ της 30ης Αυγούστου, συστήματα αεράμυνας υπηρεσίας κατέστρεψαν 18 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Τα περισσότερα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταρρίφθηκαν πάνω από το έδαφος της περιοχής Bryansk - 11 κομμάτια.

Ζαχάροβα: Οι Ηνωμένες Πολιτείες στην πραγματικότητα έχουν γίνει μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες στην πραγματικότητα έχουν γίνει μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Έτσι σχολίασε ο διπλωμάτης την άδεια των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αμερικανικά όπλα για αντεπιθέσεις στη Ρωσία στην περιοχή του Κουρσκ, αναφέρει το RIA Novosti.

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι σήμερα και αύριο

 Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, αναφέρεται στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Αναλυτικά, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Πλημμύρες στην Υεμένη: Τουλάχιστον 24 νεκροί και 17 αγνοούμενοι (ΟΗΕ)

 Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι 17 αγνοούνται στη δυτική Υεμένη εξαιτίας πλημμυρών τις οποίες προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA), καθώς διεξάγονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις επί μια εβδομάδα στη δυτική Υεμένη προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε φτωχή περιοχή της χώρας και στη γειτονική επαρχία Χοντάιντα, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πρώην μέλος των ιταλικών Ερυθρών Ταξιαρχιών συλλαμβάνεται στην Αργεντινή

 Άλλοτε στέλεχος των ιταλικών Ερυθρών Ταξιαρχιών συνελήφθη χθες Πέμπτη στην Αργεντινή, όπου είχε καταφύγει, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ιταλίας.

Ο Λεονάρντο Μπερτουλάτσι συνελήφθη «μετά την ανάκληση από τις αρμόδιες αρχές της Αργεντινής του καθεστώτος πρόσφυγα που του είχε χορηγηθεί το 2004 και την υποβολή νέου αιτήματος έκδοσης», διευκρίνισε η ιταλική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Δεκατέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε τροχαίο στο Μαλί

 Λεωφορείο και φορτηγό συγκρούστηκαν χθες στο κεντρικό Μαλί με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 29, οι εννιά από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών του κράτους της Αφρικής.

Το δυστύχημα, που έγινε περί τις 06:00 (τοπική ώρα· 09:00 ώρα Ελλάδας) στην εθνική οδό 6, κοντά στη Φανά, προκάλεσε επίσης μεγάλες υλικές ζημιές, σύμφωνα με το υπουργείο.

Τελείωσε την… δουλειά στην Ιρλανδία ο ΠΑΟΚ

 Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου προστάτεψαν με χαρακτηριστική ευκολία το προβάδισμα της Τούμπας (4-0) και χωρίς να ιδρώσουν πέρασαν νικηφόρα από την έδρα της Σάμροκ με 2-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε φροντίσει να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή του στο League Phase του Europa League από την πρώτη αναμέτρηση της Τούμπας, παρ’ όλα αυτά έδειξε σοβαρότητα και στη ρεβάνς της Ιρλανδίας, παίρνοντας μια ακόμη άνετη νίκη επί της Σάμροκ Ρόβερς με 2-0.

Η… κόλαση του ΟΑΚΑ και οι “νέοι” έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο League Phase

 Οι Αθηναίοι βίωσαν ένα πραγματικό θρίλερ στο Ολυμπιακό Στάδιο, όμως στο φινάλε… λύγισαν τη Λανς και προκρίθηκαν στην κυρίως φάση του Conference League μπροστά σε 60 χιλιάδες τρελαμένους οπαδούς.

Ο αγώνας

Οι “πράσινοι” επιχείρησαν να πιέσουν στα πρώτα λεπτά τους αντιπάλους τους, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την… καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περισσότεροι από 60 χιλιάδες φίλαθλοι.