Γερμανία - Exit poll: Πρώτη με απώλειες η Μέρκελ - Τρίτο κόμμα η ακροδεξιά

Τέταρτη θητεία για την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ δείχνουν τα exit poll των γερμανικών εκλογών. Με βάση τα exit poll το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Μέρκελ CDU, καταλαμβάνει 32,5% Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SDU το 20 % ενώ το ακροδεξιό AfD 13,5%.
Το SPD εμφανίζει μείωση 5,5%, ενώ εντυπωσιακή άνοδο 8,8 ποσοστιαίων μονάδων, εμφανίζει το ακροδεξιό κόμα AfD.

Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες, Απο 24-09-2017 -Εως 30-09-2017

Σε φθινοπωρινό αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα Κυριακή το βράδυ, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και με πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σε έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι η μεταβολή θα ξεκινήσει από απόψε, από τη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Ο τυφώνας Μαρία κατέστρεψε τη γειτονιά που γυρίστηκε το Despacito στο Πουέρτο Ρίκο (Vid)

Ο τυφώνας Μαρία, που πέρασε από το Πουέρτο Ρίκο την περασμένη Τετάρτη, κατέστρεψε την γειτονιά La Perla, στο Old San Juan.
Η γειτονιά που κάποτε ήταν μία κακόφημη, φτωχική, ισπανική συνοικία και βρίσκεται σε μία απότομη πλαγιά ανάμεσα στο Old San Juan και τη θάλασσα, έγινε γνωστή παγκοσμίως καθώς εκεί γυρίστηκε το βίντεο κλιπ του «Despacito».
Τα περισσότερα από τα πολύχρωμα κτήρια διαλύθηκαν και πλέον, ελάχιστα στοιχεία θυμίζουν τι υπήρχε εκεί λίγες μέρες μόλις νωρίτερα.

Γερμανικές εκλογές 2017: Ψήφισε ο Μάρτιν Σουλτς (pics)

Οι κάλπες στη Γερμανία έχουν ανοίξει και ο κόσμος αρχίζει να προσέρχεται στις κάλπες. Σχεδόν 61,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι, σε 299 εκλογικές περιφέρειες, καλούνται έως τις 19.00 (ώρα Ελλάδας) να εκλέξουν τους βουλευτές τους.
Ήδη, ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτ, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, πήγε να ψηφίσει στο εκλογικό κέντρο της πόλης Wuerselen.

Εκλογές Γερμανία 2017: Ψήφισε η Άνγκελα Μέρκελ (pics)

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο σύζυγός της βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο του Βερολίνου όπου και έριξαν την ψήφο τους. 
Φορώντας ένα πορτοκαλί σακάκι και χαμογελώντας, η καγκελάριος που διεκδικεί την τέταρτη θητεία της, εκτέλεσε το εκλογικό της καθήκον. Ο κύριος αντίπαλός της Μάρτιν Σουλτς, ψήφισε νωρίτερα, συνοδευόμενος από την σύζυγό του.

Εκλογές Γερμανία 2017: Οι πολίτες αποφασίζουν - Όλες οι εξελίξεις στο live blog

Οι κάλπες έχουν ανοίξει από νωρίς το πρωί και οι σχεδόν 61,5 εκατομμύρια Γερμανοί ψηφοφόροι καλούνται μέχρι και τις 19:00 (ώρα Ελλάδος), να εκλέξουν το 19ο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιό τους και να δώσουν, πιθανόν, μια νέα νίκη στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Η ανακοίνωση των πρώτων exit poll αναμένεται λίγο μετά τις 19:00 και μια πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, λίγο αργότερα.