Βιρτζίνια: «Διευθυντής πυροβολούσε υπαλλήλους» – Έπτά νεκροί σε σούπερ μάρκετ

 Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου μέσα σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart στο Τσέζαπικ της πολιτείας της Βιρτζίνια, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης έχασε επίσης τη ζωή του.

Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ στην αίθουσα, όπου το προσωπικό του πολυκαταστήματος στην πόλη Τσίζαπικ στην κεντρική Βιρτζίνια έκανε το διάλειμμά του. Ο δράστης – πιθανώς ο διευθυντής του καταστήματος σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες – είναι μεταξύ των νεκρών και οι τοπικές Αρχές πιστεύουν ότι έδρασε μόνος. Η αστυνομία ερευνά τα κίνητρά του.

Κατολίσθηση στην Πορτογαλία: Νεκροί δύο άνθρωποι που καταπλακώθηκε το σπίτι τους

 Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση που κατέστρεψε εν μέρει το σπίτι τους στη βόρεια Πορτογαλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η κατολίσθηση αυτή που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Εσποσέντε, η οποία ευνοήθηκε πιθανότατα από τη βροχή που έχει πέσει τις τελευταίες μέρες, είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν “μεγάλες πέτρες” σε σπίτι που κατοικείτο από έξι ανθρώπους, σκοτώνοντας έναν άνδρα και μια γυναίκα 22 ετών, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Ρούι Κόστα, αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Μπράγκα, στη βόρεια Πορτογαλία.

Η.Β: Στέλνει 3 ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης στην Ουκρανία

 Η Βρετανία στέλνει τρία ελικόπτερα στην Ουκρανία, το πρώτο αεροσκάφος που αποστέλλεται από το Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο.

Το ρεπορτάζ του BBC αναφέρει ότι τρία ελικόπτερα Sea King προορίζονται για την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, ένα εκ των οποίων έχει ήδη παραδοθεί, αναφέρει το Tanjug.

Τις τελευταίες έξι εβδομάδες, πληρώματα ουκρανικών αεροσκαφών εκπαιδεύτηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πετούν και να συντηρούν αυτά τα πολεμικά αεροσκάφη για χρήση σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. 

Σκωτία: «Όχι» από το Ανώτατο Δικαστήριο για δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της

 Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Σκωτία δεν μπορεί να διεξαγάγει δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της μετά το «όχι» του 2014 κι ενώ η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αντιτίθεται.

Η απόφαση έχει σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις τόσο για τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και για τις κυβερνήσεις της Σκωτίας.

Η ηγέτης του SNP είπε στο συνέδριο του κόμματός της τον Οκτώβριο ότι μια καταδικαστική απόφαση δεν θα της άφηνε άλλη επιλογή από το να «υποβάλει την υπόθεση για ανεξαρτησία στον λαό με εκλογές».

Χ. Χάφταρ: Ο λιβυκός στρατός δεν θα υποταχθεί σε καμία μη εκλεγμένη ηγεσία

 Ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ, επιβεβαίωσε την Τρίτη 23/11, ότι ο στρατός δεν θα υποταχθεί σε καμία ανώτατη ηγεσία που δεν εκλέγεται από τον λαό.

Σε μια ομιλία που εκφωνήθηκε από την πόλη της Σύρτης, ο Χάφταρ ζήτησε « ενοποίηση», τονίζοντας ότι «αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η χώρα από τους κινδύνους που τη διατρέχουν».

Επεσήμανε ότι «ο στρατός είναι πλήρως προετοιμασμένος και έτοιμος να εκτελέσει τα καθήκοντά του» και ενθάρρυνε τους Λίβυους «να βάλουν τέλος στα αποτυχημένα πειράματα και να βασιστούν στους εαυτούς τους και στους κρατικούς θεσμούς για να διαχειριστούν τις υποθέσεις της χώρας».

Κίνα: Επεισόδια σε διαδήλωση στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone της Foxconn

 Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στην Κίνα, που ανήκει στη Foxconn της Ταϊβάν, εξωτερικό προμηθευτή της Apple, δείχνουν βίντεο και φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Τα πλάνα δείχνουν πλήθος εργαζόμενων να διαδηλώνει σε δρόμο και ορισμένους από αυτούς να έρχονται αντιμέτωποι με ανθρώπους της ασφάλειας που φορούν ολόσωμες λευκές προστατευτικές στολές και άλλους αστυνομικούς με εξαρτύσεις μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.

ΗΠΑ: Μακελειό με νεκρούς και τραυματίες σε σούπερ μάρκετ στη Βιρτζίνια

 Η αστυνομία στην πόλη Τσέζαπικ, στην πολιτεία Βιρτζίνια, έχει κινητοποιηθεί καθώς ειδοποιήθηκε για πυρά μέσα σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι μέσα στο κατάστημα.

2022 FIFA World Cup: Ένας μακράβριος ουρανοξύστης 4,4 χλμ. για τους 6.751 νεκρούς εργάτες στα γήπεδα του Μουντιάλ του Κατάρ

 Το 2014, η εταιρεία WEEK Architecture πρότεινε μια αναπάντεχη κατασκευή: ένα μνημείο αφιερωμένο στους μετανάστες εργάτες που έχασαν τη ζωή τους κατά την κατασκευή των γηπέδων του Κατάρ για το αναμενόμενο 2022 FIFA World Cup. Σήμερα, ένας μακάβριος ουρανοξύστης υψώνεται στον ορίζοντα μνημονεύοντας χιλιάδες νεκρούς εργαζόμενους.

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου προσφεύγει στο εκλογοδικείο αμφισβητώντας τη νίκη του Λούλα

 Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου αμφισβήτησε την ήττα του από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στην εκλογική αναμέτρηση του περασμένου μήνα, καθώς προσέφυγε στο ανώτατο εκλογοδικείο (TSE) ισχυριζόμενος ότι οι ψήφοι από ορισμένα μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα πρέπει να ακυρωθούν.

Κολομβία: Ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο ζητά την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ

 Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο εξέφρασε την Τρίτη την υποστήριξή του στην εκστρατεία με αίτημα την απελευθέρωση του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος κρατείται στο Λονδίνο και κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία.