Η άδεια για καλλιέργεια κάνναβης δίνεται για πάνω από 4 στρέμματα

Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμο που αφορά την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία και μεταποίηση ινδικής κάνναβης. Οι βασικές προϋποθέσεις για τους αγρότες που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους μονάδα, είναι να διαθέτουν χωράφι μεγαλύτερο από 4 στρέμματα, να είναι άνω των 21 ετών και να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα.

Η άδεια θα δίνεται συνολικά, δηλαδή θα αφορά ολοκληρωμένες μονάδες καλλιέργειας και επεξεργασίας προϊόντων ινδικής κάνναβης και οι εγκαταστάσεις των μηχανημάτων μεταποίησης θα πρέπει να βρίσκονται στον ίδιος χώρο, δηλαδή στο χωράφι καλλιέργειας.

Μεγάλο λάθος, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος Τραμπ την πτώση στο Χρηματιστήριο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που κατ' επανάληψη επαιρόταν για την άνοδο του Χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης κατά το πρώτο έτος της θητείας του, σχολίασε σήμερα τις αναταράξεις στις αγορές τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να πέφτουν οι μετοχές ενώ οι ειδήσεις για τους οικονομικούς δείκτες είναι καλές.

Τι οδήγησε στην κατάρρευση της Wall Street

Η απότομη πτώση των μετοχών που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και επιταχύνθηκε την τρέχουσα, δεν είχε μόνο μια αιτία.

Ποιοι όμως είναι οι παράγοντες που οδήγησαν στο μίνι κραχ στη Wall Street;

Τα στοιχεία για τον αριθμό των απασχολουμένων σε λίστες μισθοδοσίας στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, κατέδειξαν ότι οι μισθοί αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ και πλέον ετών, τροφοδοτώντας τις εκτιμήσεις ότι ο πληθωρισμός και τα επιτόκια θα αυξηθούν περισσότερο από τις προηγούμενες προβλέψεις.

Space X: Ξεκίνησε τo πρώτο ταξίδι για τον Κόκκινο Πλανήτη ( video )

To πρώτο φιλόδοξο ταξίδι στον Άρη, ξεκίνησε η διαστημική κάψουλα Space X.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Κέιπ Κανάβεραλ.

Πριν από ένα χρόνο ο μεγιστάνας και ιδρυτής της εταιρείας Space X, Έλον Μασκ είχε προαναγγείλει την πρώτη, μη επανδρωμένη αποστολή, με τη διαστημική κάψουλα τύπου Dragon, μέσα στο 2018, όμως δεν κατέστη εφικτό.

SpaceX: «Στον έβδομο ουρανό» ο Ίλον Μασκ Video.

Ενθουσιασμένος δηλώνει ο Ίλον Μασκ από την επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση της κάψουλας Falcon Heavy.

Όπως αποκάλυψε, δεν ήταν καθόλου σίγουρος για το αποτέλεσμα και φοβόταν ότι το εγχείρημα θα αποτύγχανε.

Πώς έφτασε το FBI στους πολιτικούς της Αθήνας για τη Novartis

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας η εμπλοκή δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών στο σκάνδαλο Novartis. Η δικογραφία, η οποία αναμένεται σήμερα να διαβιβαστεί στη Βουλή, σήκωσε πολιτική θύελλα, λόγω κυρίως των ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Όπως έγραψε από χθες το zougla.gr, οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, «σκόνταψαν» πάνω στα ονόματα των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένου, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Άδ. Γεωργιάδη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Μάριου Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Κουτρουμάνη.

Novartis: Οι βαλίτσες με τις μίζες εκατομμυρίων ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με το σκάνδαλο της Novartis και τις μίζες εκατομμυρίων, στο οποίο εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργοί και αρμόδιοι υπουργοί.

«Δεν μπορεί να υπάρξει, όπως δεν υπήρξε ποτέ, πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου συμφέροντος, της μίζας και της διαφθοράς» ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου για την ανάπτυξη στην Πάτρα.

O γερμανικός Τύπος για το σκάνδαλο Novartis

Το γιγαντιαίων διαστάσεων σκάνδαλο μιζών, που εμπλέκει τον ελβετικό φαρμακευτικό κολοσσό σε παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές και δωροδοκία κορυφαίων πολιτικών αξιωματούχων στην Ελλάδα, δεν μένει ασχολίαστο από τον γερμανικό Τύπο.

Το Δημόσιο θα διεκδικήσει και τα 3 δισ. από τη Novartis

Το σκάνδαλο της Novartis αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος σε μία περίοδο που αλλεπάλληλες κυβερνήσεις με διαδοχικά προγράμματα λιτότητας περιέκοψαν μαζικά μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Στα 23 δισ. ανέρχεται συνολικά η ζημία από τη φαρμακευτική δαπάνη με τα 3 από αυτά να αφορούν αποκλειστικά τη συγκεκριμένη φαρμακευτική.

«Φωτιά» οι καταθέσεις των μαρτύρων για τη Novartis

Βαλιτσάκια με χρήματα, παρασκηνιακές επαφές, «υπηρεσίες» και νούμερα που προκαλούν ίλιγγο φέρεται να περιλαμβάνει η δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis, που έφτασε σήμερα στη Βουλή και έχει προκαλέσει πραγματικό σεισμό στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

“Να αρθεί το καθεστώς προστασίας των τριών μαρτύρων", ζητά ο Βενιζέλος

Καταγγέλλει "άθλια συκοφαντία" και "επικίνδυνη γελοιότητα" εκ μέρους της κυβέρνησης, "που επαναφέρει την πολιτική ζωή στα pampers του 1989" Να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων της Novartis και να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ώστε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, ζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με μηνύσεις απειλεί και ο Α. Λοβέρδος

«Τα επιχειρήματα αυτοκαταργήθηκαν μόλις δημοσιεύτηκαν» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, ενώ, με άλλη ανάρτησή του τόνισε: «Όποιος τόλμησε να ρίξει σκιές στην πολιτική μου διαδρομή, θα υποστεί όλες τις νόμιμες συνέπειες Την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών «όχι μόνο κατά των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών αυτής της ελεεινής σκευωρίας,

Ο Αντ. Σαμαράς απειλεί με μηνύσεις Αλ. Τσίπρα - Δ. Παπαγγελόπουλο

Με αιχμή την υπόθεση Novartis, ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε δήλωση στην οποία κάνει λόγο για την πιο «αδίστακτη και γελοία σκευωρία», που υπήρξε ποτέ και τονίζει ότι οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν από το πρώτο άνοιγμα του φακέλου.