Το κινεζικό αεροπλανοφόρο ταξιδεύει στα ύδατα κοντά στην Οκινάουα, λέει η Ιαπωνία

 ΤΟΚΙΟ, 3 Μαΐου (Reuters) - 

Οκτώ κινεζικά πλοία του πολεμικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροπλανοφόρου, πέρασαν μεταξύ νησιών στη νότια αλυσίδα Οκινάουα της Ιαπωνίας τη Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας σε δελτίο τύπου.

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση στο Αζοφστάλ – Βομβαρδισμοί στην ανατολική Ουκρανία

 Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν εκ νέου στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ της Μαριούπολης, από όπου απομακρύνθηκαν περίπου 100 άμαχοι, οι οποίοι έφτασαν στη Ζαπορίζια την Τρίτη. Στο Ντονμπάς, πληροφορίες δυτικών αξιωματούχων θέλουν να διενεργείται ένα δήθεν δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των αυτοαποκαλούμενων λαϊκών δημοκρατιών. Στο Χάρκοβο, οι Ουκρανοί αντιστέκονται σθεναρά και ανακτούν σιγά-σιγά τον έλεγχο πολλών περιοχών.

Γιατί παραμένουν με φανατισμό οι νεοναζί του Τάγματος Αζόφ στο Azovstal

 Oι «πρόγονοί» τους πολεμούσαν τους Σοβιετικούς μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '50

Για να κατανοήσει κάποιος την αντίσταση που προβάλουν οι Ουκρανοί νεοναζί του τάγματος Αζόφ και παραμένουν στο Azovstal έχει ενδιαφέρον να δούμε λίγο την Ιστορία των «μπαντεριστών» στην Ουκρανία.

«Έχουν κίνητρο, είναι φανατικά αφοσιωμένοι στα ιδανικά τους», λέει ο κοινωνικός ψυχολόγος Alexei Roshchin. «Τους εμπνέει. Μπορούν να κάτσουν στο μπουντρούμι για πολύ καιρό. Όπως είπε ο Φρίντριχ Νίτσε, «Αν ένας άνθρωπος έχει ένα «γιατί» να ζήσει, μπορεί να αντέξει οποιοδήποτε «πώς».

Mαριούπολη: Οι Ρώσοι αιχμαλώτισαν ακραίο Ουκρανό επικίνδυνο νεοναζιστή που βασάνιζε αμάχους

 Επιχείρησε να δραπετεύσει από το Azovstal

Το Τάγμα Αζόφ και η ουκρανική Εθνοφρουρά κρύβουν στις τάξεις τους εγκληματικά στοιχεία όπως τον Daniil Lyashchuk ο οποίος έχει αναγνωριστεί από δεκάδες πολίτες της Μαριούπολης ότι διέπραττε δολοφονίες, βιασμούς και βασανισμούς σε αμάχους.Ο συγκεκριμένος επιχείρησε να αποδράσει από το Αzovstal και να επιχειρήσει να χαθεί μέσα στα κατεστραμμένα κτίρια της Μαριούπολης.

Η Γκαγκαουζία στην Μολδαβία υιοθετεί το σύμβολο του Αγίου Γεωργίου για την ρωσική Ημέρα της Νίκης!

 Πρώτοι στο pronews.gr και στο defencenet.gr είχαμε γράψει ότι το πρόβλημα της Μολδαβίας δεν είναι μόνο η Υπερδνειστερία αλλά και η Γκαγκαουζία των τουρκόφωνων Ορθοδόξων που θέλουν από την δεκαετία του ’90 να ενωθούν με την Ρωσική Ομοσπονδία.Στις 29 Απριλίου, η Λαϊκή Συνέλευση της Γκαγκαουζίας (PNG) ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει τη χρήση της κορδέλας του Αγίου Γεωργίου στο έδαφος της αυτόνομης περιοχής των Γκαγκαούζιων στην νότιο Μολδαβία, σε αντίθεση με την απαγόρευση των μολδαβικών αρχών, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα.

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Ουκρανοί νεοναζί στο Azovstal χρησιμοποίησαν την εκεχειρία για να λάβουν θέσεις μάχης»

 Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέο βομβαρδισμό της χαλυβουργίας Azovstal στην Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, καθώς Ουκρανοί μαχητές του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, χρησιμοποίησαν την εκεχειρία για να μετακινηθούν σε καλύτερες θέσεις, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ρωσικά ΜΜΕ: Συνελήφθη Καναδός στρατηγός ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από το Azovstal

 Ο Καναδός στρατηγός Τρέβορ Καντιέρ (Trevor Kadier) συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη το οποίο πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης και bloggers, όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Αμερικανός στρατηγός Σ.Ρίτερ: «Η Ρωσία κέρδισε - Η μάχη για την Ουκρανία έχει χαθεί»

 Ο Γουίλιαμ Σκοτ ​​Ρίτερ Τζούνιορ, πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει χαθεί ήδη και ότι τον κέρδισε η Ρωσία. 

Ο γνωστός Αμερικανός αναλυτής ήταν ξεκάθαρος: Στην Ουκρανία η Ρωσία έχει κερδίσει τον πόλεμο και όσα όπλα και αν στέλνουν οι Αμερικανοί, η υπόθεση έχει τελειώσει!

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Βίντεο: Γερμανοί ή Σκανδιναβοί μισθοφόροι προκαλούν τους Ρώσους – «Ελάτε να μας πιάσετε»

 Δυτικοί μισθοφόροι με πιθανή σκανδιναβική καταγωγή περηφανεύονται δημοσίως σε βίντεο ότι πολεμούν κατά της Ρωσίας και ότι οι Ρώσοι δίνουν 20.000 δολάρια για κάθε κεφάλι δυτικού μισθοφόρου.

Δεν πιστεύουμε ότι ισχύει καν αυτό. Δεν υπάρχει λόγος οι Ρώσοι να προσφέρουν τόσα χρήματα για κάτι τέτοιο.

Ουκρανία: Η Μόσχα έπληξε κέντρο στην Οδησσό, όπου παραδίδονταν όπλα από το εξωτερικό

 Ρωσικοί πύραυλοι υψηλής ακριβείας έπληξαν κέντρο επιμελητείας σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Οδησσό, το οποίο χρησιμοποιούνταν για την παράδοση οπλισμού, που προσφέρεται από τη Δύση στο Κίεβο, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Υπόστεγα, στα οποία βρίσκονταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, καθώς και πύραυλοι και πυρομαχικά από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες, καταστράφηκαν», αναφέρεται στη δήλωση.

Ρωσία-Ουκρανία -Oliver Stone

Oliver Stone

Παρακολουθώ την κατάσταση στην Ουκρανία από το 2014 με τον Robert Parry να οδηγεί τον δρόμο ως δάσκαλος. Έχω ακολουθήσει τις πυρπολήσεις στην Οδησσό, τις διώξεις χωρίς νόμιμα δικαιώματα και τις δολοφονίες δημοσιογράφων, δημάρχων, πολιτικών και πολιτών. Ακολούθησα την απαγόρευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είχε υψηλότερες δημοσκοπήσεις από την κυβέρνηση Zelenskyy.

Επιβραβεύτηκε ο πρέσβης που «πούλησε» το ελληνικό γιαούρτι....οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης παραμένουν ατιμώρητοι.

 Ρεπορτάζ: Ιωάννα Καβανόζη

Απάτη εις βάρος του ελληνικού κράτους είχε διαπράξει Έλληνας πρέσβης. Ο τότε Έλληνας πρέσβης μας στο Τόκιο κατασκεύασε, τον Απρίλιο του 2018, πλαστό πιστοποιητικό «Αυθεντικότητας Ελληνικού Γιαουρτιού» το οποίο παρέδωσε σε ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία χωρίς να ενημερώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και χωρίς να λάβει άδεια από το Υπουργείο Εξωτερικών, παρακάμπτοντας ακόμα και τον ΕΦΕΤ.

Βαλκανατόλια: Ανακαλύφθηκε μια ξεχασμένη ήπειρος 40 εκ. ετών που συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα

 Μια ήπειρος που υπήρχε πριν από περίπου 40 εκατομμύρια χρόνια που φυλοξενούσε εξωτική πανίδα μπορεί να «άνοιξε το δρόμο» στα ασιατικά θηλαστικά για τον «αποικισμό» προς νότια Ευρώπη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σφηνωμένη μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας, αυτή η ξεχασμένη ήπειρος - την οποία οι ερευνητές έχουν ονομάσει «Βαλκανατόλια » - έγινε πύλη μεταξύ Ασίας και Ευρώπης όταν η στάθμη της θάλασσας έπεσε και σχηματίστηκε μια χερσαία γέφυρα, περίπου 34 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Διαφωνεί με τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων από το Γουίμπλεντον ο Νόβακ Τζόκοβιτς

 Θέση για τον αποκλεισμό των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών του τένις από το Γουίμπλεντον πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος και τον καταδικάζει, αλλά με δηλώσεις του τόνισε ότι διαφωνεί με τη στάση του Γουίμπλεντον

″Είμαι ο πρώτος που θα καταδικάσει τον πόλεμο» είπε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος φυσικά έχει βιώσει αντίστοιχη κατάσταση στην παιδική του ηλικία, όταν η Σερβία βομβαρδιζόταν από το ΝΑΤΟ.

″Ως παιδί του πολέμου, ξέρω τι συναισθηματικό

Διαφωνεί με την απόφαση του Γουίμπλεντον για τους Ρώσους και Λευκορώσους ο Τσιτσιπάς

 Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φιλά τη μητέρα του καθώς πανηγυρίζει μετά τη νίκη του στον τελευταίο αγώνα μονά εναντίον του Ρώσου Andrey Rublev την ένατη ημέρα του τουρνουά τένις Monte-Carlo ATP Masters Series στο Μονακό στις 18 Απριλίου 2021.

VALERY HACHE via Getty Images

Τη διαφωνία του για τον αποκλεισμό των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών από το Γουίμπλεντον εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας τενίστας στο πλαίσιο της έναρξης των αγώνων στο τουρνουά της Μαδρίτης, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

To 46% των Ιταλών πιστεύει ότι οι πληροφορίες από την Ουκρανία αποτελούν προϊόν χειραγώγησης

 Πολλοί Ιταλοι πιστεύουν πως οι πληροφορίες από την Ουκρανία υπόκεινται σε χειραγώγηση, τόσο από την πλευρά των ιταλικών μέσων ενημέρωσης όσο και από τις αρχές του Κιέβου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα La Repubblica.

Έτσι 46% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως, «όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών στην Ιταλία υπόκειται σε χειραγώγηση και παραποιείται», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Demos στις 11 και 12 Απριλίου για λογαριασμό της εφημερίδας σε δείγμα μεγαλύτερο των 1.000 προσώπων με περιθώριο σφάλματος 3,1%.

Μαλί: Η στρατιωτική χούντα ακυρώνει τις συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία

 Η στρατιωτική χούντα στο Μαλί ανακοίνωσε πως ακυρώνει τις συμφωνίες για την άμυνα τις οποίες είχε συνάψει με τη Γαλλία και τους ευρωπαίους εταίρους της, περαιτέρω εκδήλωση της ραγδαίας επιδείνωσης των σχέσεων ανάμεσα στο Μπαμακό και των πρώην συμμάχων του στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.

Πραγματώνοντας την απειλή που επέσειε επί μήνες, η στρατιωτική χούντα που κατέλαβε την εξουσία τον Αύγουστο του 2020 ανακοίνωσε πως «αποκηρύσσει» τις λεγόμενες συμφωνίες για το καθεστώς των δυνάμεων (Status of Forces Agreements, SOFA), που όριζαν το νομικό πλαίσιο της παρουσίας στο Μαλί της γαλλικής δύναμης Μπαρχάν και της ευρωπαϊκής Τακούμπα, καθώς και τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψαν το 2014 το Μπαμακό και το Παρίσι.