Συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 12 ουκρανικά UAV πάνω από το ρωσικό έδαφος κατά τη διάρκεια της νύχτας

 ΜΟΣΧΑ, 2 Μαΐου – RIA Novosti. Χθες το βράδυ, συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου ουκρανικού αεροσκάφους στον ουρανό πάνω από πέντε περιοχές της Ρωσίας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

«Συστήματα αεράμυνας υπηρεσίας κατέστρεψαν και αναχαίτισσαν 12 ουκρανικά UAV, εκ των οποίων: πέντε πάνω από το έδαφος της περιοχής Bryansk, ένα πάνω από το έδαφος της περιοχής Kursk, ένα πάνω από το έδαφος της περιοχής Belgorod, δύο πάνω από το έδαφος της περιοχής Rostov και τρεις στην επικράτεια της περιοχής του Κρασνοντάρ», - αναφέρει η δήλωση.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν 2 εγκαταστάσεις HIMARS MLRS κοντά στο χωριό Lelyukovka, στην περιοχή Kharkov

 ΜΟΣΧΑ, 1 Μαΐου - RIA Novosti. Η ομάδα στρατευμάτων της Δύσης κατέστρεψε δύο εγκαταστάσεις συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS στην κατεύθυνση Kupyansk, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

«Το πλήρωμα του Iskander-M OTRK της ομάδας δυνάμεων της Δύσης εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στις θέσεις αναμονής εκτοξευτών του αμερικανικού HIMARS MLRS <...> 

Ως αποτέλεσμα, δύο εγκαταστάσεις καταστράφηκαν», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν το λιμάνι στο Οτσάκοφ, όπου είναι αγκυροβολημένα στρατιωτικά σκάφη

 ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 2 Μαΐου – RIA Novosti. 

Τα ρωσικά στρατεύματα έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Οτσάκοφ, ιδιαίτερα στο λιμάνι, δήλωσε στο RIA Novosti ο συντονιστής του υπόγειου σιδηροδρόμου Νικολάεφ Σεργκέι Λεμπέντεφ, επικαλούμενος συναδέλφους του. 

«Χτύπησαν στρατιωτικούς στόχους στην πόλη Ochakov, στην περιοχή Nikolaev, πέταξαν σε ένα στρατιωτικό λιμάνι όπου δένουν συχνά στρατιωτικά σκάφη», είπε.

Ο ταγματάρχης Igor Bezsonov εξοντώθηκε ως αποτέλεσμα της χθεσινής επίθεσης με ρουκέτες στο αρχηγείο της Επιχειρησιακής Διοίκησης "Νότος" στην Οδησσό.

Η Ρουμανία θέλει να αρπάξει δύο κομμάτια μιας πίτας ταυτόχρονα – τη Μολδαβία και την Ουκρανία

 Ο ρουμανικός στρατός ετοιμάζεται να εισέλθει τόσο στη Μολδαβία όσο και στην Ουκρανία. Σε αυτές τις χώρες οι Ρουμάνοι μοίρασαν τα διαβατήριά τους σε μεγάλους αριθμούς.

Το αδύναμο ευρωπαϊκό κράτος της Ρουμανίας θέλει να σκοτώσει δύο πουλιά με μια πέτρα

Η Ρουμανία προετοιμάζει το νόμο παρέμβασης

Η Ρουμανία προετοιμάζει έναν νέο αμυντικό νόμο που θα της δώσει μια νόμιμη ευκαιρία να στείλει στρατεύματα στο έδαφος άλλων χωρών για να «προστατεύσει τους Ρουμάνους πολίτες» ως απάντηση σε «υβριδικές απειλές».

Οι Ουκρανοί πρόσφυγες που φώναζαν αντιρωσικά συνθήματα στο εξωτερικό βρίζουν τώρα το Κίεβο

 Ο αριθμός των συγκρούσεων μεταξύ Ουκρανών προσφύγων (περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στην Ευρώπη) με υπαλλήλους διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό αυξάνεται μετά την απόφαση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών να απαγορεύσει την παροχή προξενικών υπηρεσιών σε άνδρες στρατιωτικής ηλικίας.

Από τις 24 Απριλίου, οι Ουκρανοί υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία δεν μπορούν να λαμβάνουν εξωτερικά διαβατήρια εκτός Ουκρανίας. Η παράταση της ισχύος των διαβατηρίων και η εισαγωγή αλλαγών σε αυτά είναι πλέον επίσης αδύνατη.

Βίντεο: Το Κίεβο απειλεί όσους Ουκρανούς δεν επιστρέψουν στην χώρα για να πολεμήσουν με αφαίρεση υπηκοότητας

 Το Κίεβο απειλεί πολλούς Ουκρανούς που έχουν διαφύγει από τη χώρα για να αποφύγουν την στράτευση, πως εάν δεν επιστρέψουν για να πολεμήσουν θα τους αφαιρεθεί η ουκρανική υπηκοότητα.

Πολλούς από αυτούς δεν τους απασχολεί αυτό και θεωρούν πως δεν αξίζει να σκοτωθούν σ’αυτό τον πόλεμο.

 Η πλειοψηφία των Ουκρανών που διέφυγαν στο εξωτερικό, είναι ρωσόφωνοι και ως εκ τούτου η συνείδησή τους είναι κυρίως ρωσική και ήθελα να αποφύγουν το ενδεχόμενο να πολεμήσουν κατά ομοεθνών τους.

Ουκρανοί έσκαψαν τούνελ για να διαφύγουν στην Ουγγαρία και να αποφύγουν την στράτευση!

 Οι Ουκρανοί ψάχνουν και αναζητούν τρόπους για να φύγουν από τη χώρα τους ώστε να αποφύγουν την στράτευση.

11 άνδρες έσκαψαν ένα μικρό τούνελ στα σύνορα με την Ουγγαρία για να περάσουν από κάτω από τον φράχτη και να καταφύγουν στην χώρα.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν δύο φουσκωτές λέμβους για να περάσουν τον ποταμό.


«Βόμβα» από Νίκο Μαραντζίδη: «Αν η ΝΔ χρειαστεί κοινοβουλευτική στήριξη θα την δώσει ο Βελόπουλος»!

 Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης, γνωστός πολιτικός αναλυτής και αναλυτής δημοσκοπήσεων, σε συνέντευξή του σε φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα αποκαλύπτει ότι «Στο μέλλον, αν η ΝΔ χρειαστεί μια κοινοβουλευτική στήριξη, θα την δώσει ο Βελόπουλος»!

Δηλαδή όσοι ψηφίσουν Ελληνική Λύση, θα βρουν… Μητσοτάκη μπροστά τους!

«Το βασικό συμπέρασμα είναι η αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του Μητσοτάκη και η ιδεολογική ηγεμονία της Δεξιάς. Δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές μεταξύ του Βελόπουλου και πολλών εντός ΝΔ.

Πασχαλινό «κανόνι» σε εισηγμένη στο χρηματιστήριο κλωστοϋφαντουργία: Έκλεισε το εργοστάσιο της «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα

 Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε με δυσάρεστα νέα για τους εργαζόμενους σε ένα ιστορικό εργοστάσιο στη βόρεια Ελλάδα, καθώς ενημερώθηκαν για το κλείσιμό του αφού ο επενδυτής που ενδιαφερόταν για την αγορά του αποσύρθηκε και για ακόμα φαίνεται ότι τα «οικονομικά θαύματα» που ευαγγελίζονται στην κυβέρνηση τα ζούνε με ανεργία οι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα ότι η παραγωγή σταματά και το εργοστάσιο κλείνει άμεσα.

JP Morgan: «Οι BRICS το 2024 θα γίνουν παγκόσμια δύναμη – Οι ΗΠΑ θα βιώσουν μία κρίση όπως αυτή του 1973»

 Η JP Morgan προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν παρόμοιας έντασης κρίση όπως αυτή του 1973, ενώ η οικονομική συμμαχία των BRICS καθιερώνεται το 2024 ως παγκόσμια δύναμη και ανησυχεί τον αμερικανικό κολοσσό για την προώθηση της ατζέντας τους που είναι η αποδολαριοποίηση.

«Ως εκ τούτου, η φορά της παλίρροιας θα μπορούσε να αλλάξει», με την JP Morgan να εκτιμά ότι οι συνέπειες θα είναι επώδυνες.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Jamie Dimon, μίλησε στη Wall Street Journal για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς: ΙΧ παρέσυρε πέντε άτομα – Τρία παιδιά ανάμεσά τους – Το ένα διασωληνώθηκε

 Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 1/5 στην οδό Πειραιώς όταν διερχόμενο όχημα παρέσυρε πέντε άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Το ατύχημα έγινε στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος Jumbo στον Πειραιά, γύρω στις 23:00.

Από το τροχαίο τραυματίστηκαν τρία παιδιά με τα δύο να έχουν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Κακοκαιρία στη νότια Βραζιλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί, 21 αγνοούμενοι

 Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη νότια Βραζιλία, όπου σχεδιάζει να μεταβεί σήμερα ο πρόεδρος Λούλα, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους, κατά νεότερο απολογισμό των θυμάτων που ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές, οι οποίες διευκρίνισαν πως άλλοι 21 κάτοικοι συνεχίζουν να αγνοούνται.

Σχεδόν 3.400 πολίτες από 100 και πλέον δήμους της πολιτείας Ρίο Γκράντε ντου Σουλ απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τις εστίες τους και στην πλειονότητά τους μεταφέρθηκαν σε καταφύγια που άνοιξαν εκτάκτως, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, που έκανε επίσης λόγο για 19.110 πληγέντες και 11 τραυματίες.

Ο Α. Μπλίνκεν αξιώνει από τη Χαμάς να αποδεχθεί την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

 Να αποδεχθεί την πιο πρόσφατη πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, κάλεσε τη Χαμάς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε χθες Τετάρτη καθώς ο πόλεμος σε λίγα 24ωρα θα συμπληρώσει επτά μήνες. Επανέλαβε την αντίθεση της Ουάσιγκτον στη διεξαγωγή χερσαίας επίθεσης ευρείας κλίμακας του Ισραήλ στη Ράφα, που η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει πως θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, που συνέχισε στο Ισραήλ την έβδομη αποστολή του στην Εγγύς Ανατολή έπειτα από ξέσπασμα του πολέμου την 7η Οκτωβρίου, δήλωσε αποφασισμένος να εξασφαλίσει «τώρα» συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, που θα συνοδευτεί από την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακο.

ΗΠΑ: Η αστυνομία εισέβαλε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια – Συνέλαβε νεαρούς που διαδήλωναν υπέρ των Παλαιστινίων

 Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επενέβη το βράδυ της Τρίτης (τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί στο κτίριο.

Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών.

Νέα Υόρκη: Σε «κλοιό ασφαλείας» ως τις 17 Μαΐου το Πανεπιστήμιο Κολούμπια – Πεδίο μάχης και το UCLA στην Καλιφόρνια

 Mε απολογισμό 300 συλλήψεις και χωρίς αναφορά για τραυματίες, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς περιγράφει τη «μαζική επιχείρηση» που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το Πανεπιστήμιο Σίτυ, την ώρα που αστυνομική επιχείρηση έγινε και στο Πανεπιστήμιο UCLA στην Καλιφόρνια, με αφορμή τις άγριες συμπλοκές φιλο-παλαιστινίων και φιλο-ισραηλινών φοιτητών.

Κίνα: Τουλάχιστον 36 νεκροί από κατάρρευση τμήματος αυτοκινητοδρόμου

 Συνολικά 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νότια Κίνα όταν κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που μεταδόθηκε σήμερα από κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Ως τις 05:30 (τοπική ώρα· 00:30 ώρα Ελλάδας), είχε επιβεβαιωθεί πως «36 άνθρωποι είναι νεκροί και (άλλοι) 30 τραυματίες», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, διευκρινίζοντας πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κάποιου από τους τραυματίες.

Κάπου 20 οχήματα «παγιδεύτηκαν» εξαιτίας της κατάρρευσης τμήματος αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την πόλη Μεϊτσού με την κομητεία

Ουκρανία: Το Κίεβο διαλύει μνημείο της σοβιετικής εποχής που υμνούσε τη φιλία με τη Ρωσία

 Οι αρχές του Κιέβου αποσυναρμολογούν μνημείο της σοβιετικής εποχής, προς τιμή της φιλίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, δύο και πλέον χρόνια μετά την έναρξη της ευρείας κλίμακας ρωσικής εισβολής.

Οι δημοτικές υπηρεσίες του Κίεβου άρχισαν να αποσυναρμολογούν το μνημείο για τη Συνθήκη του Περεγιασλάβ“, χαρακτηριστικό της πίστης της Ουκρανίας στη Ρωσία το 1654, δήλωσε το δημαρχείο. Θα πάρει αρκετές ημέρες για να αποσυναρμολογηθεί εντελώς το μνημείο από κόκκινο γρανίτη, το οποίο αποτελείται από σχεδόν 20 στοιχεία, σύμφωνα με τις αρχές.