Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν το λιμάνι στο Οτσάκοφ, όπου είναι αγκυροβολημένα στρατιωτικά σκάφη

 ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 2 Μαΐου – RIA Novosti. 

Τα ρωσικά στρατεύματα έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Οτσάκοφ, ιδιαίτερα στο λιμάνι, δήλωσε στο RIA Novosti ο συντονιστής του υπόγειου σιδηροδρόμου Νικολάεφ Σεργκέι Λεμπέντεφ, επικαλούμενος συναδέλφους του. 

«Χτύπησαν στρατιωτικούς στόχους στην πόλη Ochakov, στην περιοχή Nikolaev, πέταξαν σε ένα στρατιωτικό λιμάνι όπου δένουν συχνά στρατιωτικά σκάφη», είπε.

Ο ταγματάρχης Igor Bezsonov εξοντώθηκε ως αποτέλεσμα της χθεσινής επίθεσης με ρουκέτες στο αρχηγείο της Επιχειρησιακής Διοίκησης "Νότος" στην Οδησσό.

Ένα άλλο χτύπημα έπληξε μια περιοχή κοντά στην ακτή όπου υπάρχει ένα κτίριο όπου συχνά μένει ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό και πραγματοποιεί συναντήσεις, είπε ο Λεμπέντεφ.

Την προηγούμενη μέρα, ένας υπόγειος εργάτης είπε ότι στο Ochakov υπήρχαν αφίξεις σε τουριστικά κέντρα, τα οποία οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν ως τοποθεσίες ανθρώπινου δυναμικού. 

Ως απάντηση στις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού σε μη στρατιωτικούς στόχους, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν τακτικά στοχευμένες επιθέσεις σε θέσεις προσωπικού, εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μισθοφόρων, καθώς και σε υποδομές: ενεργειακές εγκαταστάσεις, αμυντική βιομηχανία, στρατιωτικό έλεγχο και επικοινωνιών της Ουκρανίας. 

Την ίδια στιγμή, ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο στρατός δεν επιτίθεται σε κτίρια κατοικιών και κοινωνικούς θεσμούς.

. . . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...