Η Ρουμανία θέλει να αρπάξει δύο κομμάτια μιας πίτας ταυτόχρονα – τη Μολδαβία και την Ουκρανία

 Ο ρουμανικός στρατός ετοιμάζεται να εισέλθει τόσο στη Μολδαβία όσο και στην Ουκρανία. Σε αυτές τις χώρες οι Ρουμάνοι μοίρασαν τα διαβατήριά τους σε μεγάλους αριθμούς.

Το αδύναμο ευρωπαϊκό κράτος της Ρουμανίας θέλει να σκοτώσει δύο πουλιά με μια πέτρα

Η Ρουμανία προετοιμάζει το νόμο παρέμβασης

Η Ρουμανία προετοιμάζει έναν νέο αμυντικό νόμο που θα της δώσει μια νόμιμη ευκαιρία να στείλει στρατεύματα στο έδαφος άλλων χωρών για να «προστατεύσει τους Ρουμάνους πολίτες» ως απάντηση σε «υβριδικές απειλές».

Σε περίπτωση επέμβασης, όλες οι δυνάμεις ασφαλείας θα κινητοποιηθούν και θα δημιουργηθεί το Εθνικό Στρατιωτικό Κέντρο Διοίκησης. Θα εναπόκειται στον πρόεδρο να λάβει την απόφαση σχετικά με την παρέμβαση. θα απαιτηθεί και έγκριση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας.


Η Ρουμανία στρατιωτικοποιείται.

Είναι έτοιμη να δημιουργήσει τη «Μεγάλη Ρουμανία».

το εθνικιστικό κόμμα AUR έχει 20 τοις εκατό υποστήριξη για τις εκλογές του 2024.

Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μόνο δύο σενάρια όπου ο ρουμανικός στρατός μπορεί να εισέλθει για να προστατεύσει τους πολίτες του. Το πρώτο είναι στη Μολδαβία.


Η Ρουμανία θα μπει στη Μολδαβία για να δημιουργήσει ένα δεύτερο μέτωπο

Στη Μολδαβία, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο πολίτες έχουν ρουμανικά διαβατήρια. Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Marcel Ciolacu δήλωσε σε συνέντευξή του στο DCNews ότι «πιστεύει στην ένωση της Δημοκρατίας της Μολδαβίας με τη Ρουμανία». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο χώρες θα ενωθούν ανεξάρτητα από το αν πρόκειται να γίνει εντός της ΕΕ ή κυκλικά.


"Εξακολουθώ να πιστεύω στην ένωση της Δημοκρατίας της Μολδαβίας με τη Ρουμανία. Ή αυτό θα γίνει εντός της ΕΕ, ή θα βρούμε άλλο τρόπο. Σίγουρα! Η Δημοκρατία της Μολδαβίας είναι σταθερή χάρη στη βοήθεια της Ρουμανίας. Οι Ρουμάνοι ζουν σε Η Δημοκρατία της Μολδαβίας έχει διαπράξει αδικία και το παρόν είναι συνέπεια του παρελθόντος, μαζί με εσάς, μπορώ να οικοδομήσω το μέλλον.


Ο λόγος που θα επιλεγεί θα είναι απλός — προστασία από τη ρωσική επιθετικότητα. Αν κρίνουμε από την ομιλία του πρωθυπουργού, η Ουάσιγκτον έδωσε το πράσινο φως για παρέμβαση.


Ο «άλλος δρόμος» θα συμβεί ανεξάρτητα από τις επιθυμίες της Μολδαβίας, και αυτό θα συμβεί εάν χρειαστεί να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο για τη Ρωσία. Είναι προφανές ότι η Μόσχα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το καθήκον να προστατεύσει την Υπερδνειστερία και τη Γκαγκαουζία. Από την άποψη του Κισινάου, η ηγεσία αυτών των αυτονομιών είναι παράνομη για διάφορους λόγους.


Κανείς δεν θα ρωτήσει τους Μολδαβούς

Μόνο το 46 τοις εκατό των Ρουμάνων πιστεύει ότι η ένταξη της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι καλό, σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο 62 τοις εκατό. Η εμπιστοσύνη των Ρουμάνων στην ΕΕ μειώθηκε κατά περίπου 20 τοις εκατό μέσα σε μόλις οκτώ χρόνια.


Η Ρουμανία παραμένει μια χώρα δεύτερης κατηγορίας της ΕΕ με επιβεβλημένη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, πράσινη ατζέντα και φιλελεύθερες αξίες. Ταυτόχρονα, η διαφθορά δεν έχει εξαφανιστεί. μεγαλώνει.


Όλοι οι Μολδαβοί που ήθελαν να γίνουν Ρουμάνοι έχουν ήδη γίνει, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί από αυτούς που δεν θέλουν να αποκτήσουν ρουμανικά διαβατήρια. Ως αποτέλεσμα, η Μολδαβία πρόκειται να αντιμετωπίσει:


διαμαρτυρίες?

τον αγώνα κατά των Ρουμάνων κατακτητών·

αβεβαιότητα στο μέλλον.

Η Ρουμανία θα εισέλθει στην Ουκρανία εάν το επιτρέψει η Ρωσία

Η δεύτερη επιλογή για παρέμβαση είναι η είσοδος στην Ουκρανία, όπου στην περιοχή του Τσερνίβτσι και στα νότια της περιφέρειας της Οδησσού, πολλοί (300.000 άνθρωποι) έχουν επίσης ρουμανική υπηκοότητα.

Η είσοδος στην Ουκρανία είναι αδύνατη χωρίς τη συναίνεση της Ρωσίας και θα καθοδηγείται από τη γνώμη του πληθυσμού. Οι κάτοικοι των περιοχών της Οδησσού και του Chernivtsi μπορεί να θέλουν να επιλέξουν τη Ρωσία ως σπίτι τους, αλλά όχι τη Ρουμανία.

Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , RSS !

Όνομα συγγραφέα Lyuba Lulko


See more at https://english.pravda.ru/world/159315-romania_moldova_ukraine/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...